neomagnet Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Witam, mam athlona xp takiego jak w sigu z fabrycznie odblokowanym mnoznikiem, słyszałem ze mozna odblokowac go nawet do 24 (teraz mam max12,5), wiem ze trzeba robic cos z mostkami l3 ale nie bardzo wiem co. czy takie odblokowanie mnoznika jest bezpieczne?? i czy procesor bedzie sie duzo bardziej grzał?? Z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Po co ci taki wielki mnożnik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Po co ci taki wielki mnożnik?Sam nie wiem, ale poszukaj w FAQ. Jest to tam opisane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 a tak dla szpanu B) a na serio to chce proca troche pomodowac bo przechodze na a64 a ten i tak jest juz po gwarancji. PS. zapomniałem dodac ze jest to wersja desktop. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Odblokować może ci się uda, tka samo jak na sempronkach, ale nie ma najmniejszych szans żeby działał, może że na fsb 100mhz ;] Chociaz i tak wątpie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 mam mnoznik odblokowany fabrycznie do max 12,5 a w tym programiku pisze ze zablokowany, czy to normalne?? a dlaczego tak wysoki mnoznik by nie działał?? jezeli nie ten to moze chociaz z 18?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 ciagniecie mnoznika do gory nie ma wiekszego sensu w wypadku Twojej plyty glownej. Jesli chcesz miec wysoki to ustaw na 12,5 i ciagnij magistrale, tu zanotujesz wiekszy zysk wydajnosci.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) no własnie tak probowałem ale cos dziwnego sie dzieje podczas zwiekszania fsb, otoz do 175 jest stabilne a powyzej juz nie. na windowsie dociagnałem do 185 sbilnie ale z biosu to jest niemozliwe, ale moze wystarczy tylko wgrac nowy bios. co do tego wysokiego mnoznika to i tak chciałbym wiedziec jak to zrobic. na procu mi nie zalezy wiec jak sie spali to mnie to nie zaboli, a warto sprubowac, moze tak da sie ustawic 17-18/185 chociaz. Edytowane 14 Maja 2006 przez NeoMagNeT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) napięcie podnosiłeś? A o odblokowaniu raczej zapomnij, na nforce2 takie sztuczki nie działają. Przewertuj jeszcze google pod hasłem "barton unlocking" Edytowane 14 Maja 2006 przez janio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) napiecie podniosłem nawet do 1.7V i nic nie dało ale za to w windowsie leciało na 185 na 1.675V edit znalazłem to czego szukałem tutaj, nie weim jedynie czy jest to bezpiecznei czy bedzie to działało Edytowane 14 Maja 2006 przez NeoMagNeT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 TUTAJ też coś jest, ale jak już mówiłem, to raczej gra warta świeczki, bo masz nforce2 i taki mod nie przejdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 mam mnoznik odblokowany fabrycznie do max 12,5 a w tym programiku pisze ze zablokowany, czy to normalne?? a dlaczego tak wysoki mnoznik by nie działał?? jezeli nie ten to moze chociaz z 18?? kwestia mobo - epox ma zdaje się 4bitowy mnożnik i kończy się na 12,5. Abit NF7 ma 5 bitowy i można do x25 jechać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 moze i tak ale w biosie skale mam tez chyba do 25. jaka płyta oprucz tego abita byłaby dobra?? chodzi mi o to zeby była dosc tania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 moze i tak ale w biosie skale mam tez chyba do 25. jaka płyta oprucz tego abita byłaby dobra?? chodzi mi o to zeby była dosc taniajak się przesiadzasz to po co Ci płyta za 200 zł ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 nie chce kuowac nowej płyty ale ewentualnie sprzedac moja i kupic cos uzywanego zeby mnoznik mogł dobic conajmniej do 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 jutro bede miał athlona 1600mhz na rdzeniu thorthon wiec sie pobawie tym mnoznikiem (proca bede miał za dyche :) ) jutro o tej porze napisze co mi sie udało osiagnąć, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 NO ale co nas to już teraz interesuje? Czasy AXP minęły, możesz o nich poszukać w archiwum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 NO ale co nas to już teraz interesuje? Czasy AXP minęły, możesz o nich poszukać w archiwum A gdzie tam! ;) Czasy gf2 też dawno minęły, a jednak chłopki na ekstremalnym się tym bawią :) IMO sA to już legenda, a legendy nie giną tak szybko :D @NeoMagNeT - Baw się i katuj dziada! ;) Choćby 4fun i dla własnej satysfakcji. I jak za dychę to bierz bez gadania :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 A gdzie tam! ;) Czasy gf2 też dawno minęły, a jednak chłopki na ekstremalnym się tym bawią :) IMO sA to już legenda, a legendy nie giną tak szybko :D @NeoMagNeT - Baw się i katuj dziada! ;) Choćby 4fun i dla własnej satysfakcji. I jak za dychę to bierz bez gadania :D Ale to jest palomino ;] Legende sA tworzyły moje i Twoje procki ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) własnie sie dowiedziałem ze moze dostane jeszcze athlona 1000mhz, ale nic o nim nie wiem procxz tego ze jest wykonany w technoligi 0,13. postaram sie nimi pobawic Edytowane 15 Maja 2006 przez NeoMagNeT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 własnie sie dowiedziałem ze moze dostane jeszcze athlona 1000mhz, ale nic o nim nie wiem procxz tego ze jest wykonany w technoligi 0,13. postaram sie nimi pobawicTo dużo nie wiesz, bo jest w 0.18 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 jest 0.13 bo widziałem foty, a ten 1600 to jest chyba palomino bo wiekszy rdzen i nie wiem co z niego wycisne, ma tez bardzo drobne ukruszenie rdzenia wiec nie weim czy warto go wogle brac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 jest 0.13 bo widziałem foty, a ten 1600 to jest chyba palomino bo wiekszy rdzen i nie wiem co z niego wycisne, ma tez bardzo drobne ukruszenie rdzenia wiec nie weim czy warto go wogle brac.Nie było antków 1GHz wykonanych w procesie 0.13, więc źle widziałeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 hehe, chyba masz racje, kumpel placze sie w zeznaniach i juz sam nie jest pewny ktory jest ktory. przynajmniej jeden z nich na pewno jest 0,13 bo rdzen taki sam jak moj i nie ma od spodu nic dolutowane tak jak te 0.18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 A co maja miec dolutowane od spodu AMD'ki w 0,18? co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 jest 0.13 bo widziałem foty, a ten 1600 to jest chyba palomino bo wiekszy rdzen i nie wiem co z niego wycisne, ma tez bardzo drobne ukruszenie rdzenia wiec nie weim czy warto go wogle brac.Chyba śnisz z tym 0.13. Jakie zdjęcia widziałes? Jądra? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) A co maja miec dolutowane od spodu AMD'ki w 0,18? co?wszystkie 0.18 ktore widziałem mają na spodzie w srodku (dokładnie pod rdzeniem) cos doczepione, a 0.13 tego juz nie maja (tego jestem pewny) a jeden z tych proców ma rdzen rozmiarow mojego czyli jest 0.13 i nic nie ma od spodu tylko nie wiem co to za proc. dzisiaj lub jak nie zdaze to jutro sprawdze. Edytowane 16 Maja 2006 przez NeoMagNeT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) A co maja miec dolutowane od spodu AMD'ki w 0,18? co?Kondensatory SMD. Swego czasu "siedziałem głęboko" w drut-modzie- ale to było daaawno i niewiele pamiętam. L12mod zrobiłeś? Onegdaj (później pojawiły się biosy z L12 build-in) pomagał osiągnąć wyższe fsb (już nie pamiętam czy na wszystkich mobo z NF2 czy tylko na abicie...). Edytowane 16 Maja 2006 przez mechl!n Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Ja mam w domu 0.18 i nic nie ma pod spodem... A widziałem jeszce ze 2 sztuki... Palomki a-xp mialy na spodzie elementy, ale tylko palomino. Edytowane 16 Maja 2006 przez hary86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Ja mam w domu 0.18 i nic nie ma pod spodem... A widziałem jeszce ze 2 sztuki...mozliwe, ja napisałem ze te ktore ja widziałem maja te kondensatory, ale 0.13 na pewno juz ich nie maja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...