Fisher Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Witam! Posiadam plyte Asus K8N4-E Deluxe rev.1.01 i mam na niej strasznie wyjacy wentylator. Nie wydaje glosnego szumu tylko poprostu pierdzi :-/ a jak jakis czas plyta jest odlaczona od pradu to nie kreci sie pzrez pewien czas a wyje ze uszy bola :-/ Moje pytanie czy moge zadac reklamacji przez ten wentylator ?? Zgory THX PoZdRo Edytowane 14 Maja 2006 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 zależy jak długo masz płyte i czy gwarancja na części mechaniczne jest na taką samą długość jak płyta, a zazwyczaj albo wcale nie ma na wiatraczki gwary albo to 3 miesiące. Zapytaj w sklepie czy to można uwzględnić w gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Plyta ma podajze 2 miechy. Jutro mam wlasnie zamiar zadwonic do firmy ktora mi kompa skladala. I chcialem sie upewnic. KTOS JESZCZE MOZE COS POWIEDZIEC?? Edytowane 14 Maja 2006 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Jak najbardziej możesz. Kto wymyslił taki badziew, że na elementy mechaniczne masz tylko 3-mce? Jeśli masz 24mce na MOBO to masz na wszystko. Sprawdź, czy nie masz aneksu w karcie gwarancyjnej (a na 99% nie masz bo nie ma czegos takiego jak oddzielna gwarancja na mechanikę). Jeśli nie to gwarancja na każdy mozliwy rodzaj wady fabrycznej jest taka sama jak gwarancja na MOBO. Jeśli ktokolwiek będzie się stawiać to żądaj potwerdzenia odmowy przyjęcia sprzętu na pismie i do rzecznika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Jeżeli masz pisemną gwarancję na płytę, to sprawdź czy obejmuje ona również elementy ruchome - od jakiegoś czasu producenci mogą wpisywać w gwarancji co chcą. Niezależnie od powyższego, jeżeli nie usuną ci usterki w ramach gwarancji, bądź gwarancja jej nie obejmuje, możesz w ciągu roku od daty zakupu żądać naprawy sprzętu (bądź w braku naprawy - wymiany)na zasadzie rękojmi, i tu ci nikt łaski nie robi, gdyż wynika to z kodeksu cywilnego.... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Kto wymyslił taki badziew, że na elementy mechaniczne masz tylko 3-mce?na pewno nie ja, ale tak było, jest i będzie, zresztą @szymku napisał ze w gwarancje mogą wpisać co chcą i nie zawsze gwara musi objąć lementy ruchome. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Mogą wpisac to co chca, ale tak jak kolega juz powiedział obowiązuje tutaj kodeks cywilny i to jego sie należy trzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snipi Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 możesz w ciągu roku od daty zakupu żądać naprawy sprzętu (bądź w braku naprawy - wymiany)na zasadzie rękojmi, i tu ci nikt łaski nie robi, gdyż wynika to z kodeksu cywilnego.... Pozdrawiam Wiesz ze dzwoni a nie wiesz w ktorym kosciele rekojmia tylko w zakupach firma<--> firma i wtedy reguluje to KC a jesli firma<-->osoba fizyczna to wtedy Ustawa o szczegolnych warunkach sprzedazy konsumnckiej i o zmianie Kodeksu Cywilnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Kup sobie najlepiej niebieskiego zalmana + wentylek za 5 zyli i praktycznie po sprawie, wyjdzie ok 20zł. W allegro mają takie Chenri po 6zł, ja mam na innej płycie i go nie słysze (25db). Ja też ma 1.01 ale już z tym wentylkiem z A8N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...