Kozax Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Słuchajcie może było coś o tym ale niezabardzo mam czas żeby przeszukiwać. Chodzio to że po zamontowaniu na płycie głównej ramu DIMM w kości 256 MB zaczełą momentalnie strasznie grzać się druga kość 256MB DDR która była tam zamontowana. Efekt teraz jest taki że nawet po wyjęciu poprzedniej kości stara (DDR) strasznie sie grzeje---> komp nie włącza się, po włożeniu DIMM i wyjęciu DDR też sie niewłącza. Cały czas tylko chodzą wiatraczki od Procesora i karty graficznej. Niestety nie mogę podać konfiguracji sprzętu :mur: Dodam że ta kość DIMM wcześniej była całkiem sprawna. Nie mam pojęcia czy działa bo sprzętu nie mam w domu. Możecie mi powiedzieć co mogło się stac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 jaki zasilator :> IMO padnieta liia 3,3 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanor Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Najprawdopodobniej RAM jest uszkodzony, ta druga kośc uszkodziła Ci kontroler pamięci, albo co bardziej prawdopodobne "spaliła" sie przez nią druga kość. Sprawdź kości na innej płycie głównej i wszystko stanie się jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 na bank zjarana... cos sie zjaralo... niedobrze 1 slowem ;) nie wkladaj juz tylko nigdzie tej uszkodzonej, bo spalisz dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Sprawa sie juz wyjasnila spalona. A od czego? Juz mowie. Przy wyjmowaniu zostala poruszona jakas blaszka od zaczepu ktora przy wkladaniu zostala zagieta i spowodowala zwarcie. Cxale szczescie ja sie do tego nie dotykalem wiec nie moj problem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...