champion__103 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Witam Grzeją mi się chipsety na płycie głównej więc chce sobie kupić na nią jakieś lepsze chłodzenie. Problem w tym, że nie wiem jakie. Doradźcie mi coś w granicach 50zł. Moja płyta główna to ASrock 939 dual sataII. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 pentagrama al, lub niebieskiego zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
champion__103 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 A może lepsze będzie jakieś chłodzenie z wentylatorkiem? Nie wiem nie znam się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 zajrzyj do tego tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Dual sata ma jak pasywne chlodzenie ktorego IMHO nie ma sensu wymieniac A może lepsze będzie jakieś chłodzenie z wentylatorkiem? Nie wiem nie znam się Skoro sie nie znasz to dalczego sie wypowiadasz...systemy z heat pipe niejednokrotnie sa wydajniejsze od tandemu miedz/aluminium + wiatrak Edytowane 14 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 zajrzyj do tego tematu albo do tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) polecam zalmana ZM-NB47J - niebieski sam go uzywam i jestem zadowolony przy podkreconym athlonieXP temperatura chipsetu to ok 35 do 37 stopni Edytowane 14 Maja 2006 przez buła81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 przy podkreconym athlonieXP temperatura chipsetu to ok 35 do 37 stopni nf4 grzeją się mocniej, normalnie starczy, ale przy o/c trzeba nawiew dać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al_Azif Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Zalman niebieski cudeńko w połaczenu z dobrym nawiewem budy cisza i spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 KLIK! bardzo jestem ciekaw, jak w rzeczywistości wygląda te 16dB bo cena jest świetna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Z tego co wiem to takie małe ,,cudeńka,, robią sporo szumu, ale jeżeli rzeczywiscie ma te 16 db to całkiem całkiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 no właśnie to mnie badzo ciekawi, bo zazywczaj 40mm mają coś około 22-25dB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Może ktoś z 4maxa ma takiego wentylka, można by do nich napisać i sie zapytać czy rzeczywiście jest taki cichutki, ale sądze że tak bo takie wentylki miały po 25db przy 6k obrotów a ten ma 3k więc bardzo możliwe że ma te 16db Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 dokładnie tak bedzie, wolno sie kręci to i cichy jest. Jakbym miał na nirgo wydać 22 zł to wolałbym kupić taki za 3-4 zł, zwolnić go a za resztę się napić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...