OWIES Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Tak przypadkowo oglądajac dziś linka z gg wujka Lagiera po pewnym czasie doznałem olśnienia ;] Jako że udało się dziś z nudów odratować kolejne mobo [socet5 intel 430 itp] a intensywne myślenie jak tu zamrozić jedno z moich durniowatych pc spowodowało na zejście w niekonwencjonalne sposoby... I tu mały przebłysk... a może by tak... czajnik zmontować? No ale bez przesady, nie lubie smarzyć biednych cepów i innych [zwłaszcza eNeF7`mek] a szkło nie należy do zbyt dobrych przewodników ciepła poszukałem szklanki... ta, ale takiej z maksymalnie płaskim dnem co nie było zbyt latwe. Udało się, zapodalem do niej troche zimnej wody, ale nie po to żeby ją pić ;) a zresztą, co się bede rozpisywał, pod szklanka pędziło szalone 200MHz Pentiawy uno. Mimo braku pasty Cep nie nażekał, tempa z łapy wskazywała na normalne warukni urzytkowania ;] To jakże proste i tanie WC spewnością nie zrewolucjonizuje rynku, ale wprowadzi lekki chaos w umysłach wymagajacych userów ;] http://tinyurl.com/eo3xh ot pare dosłownie fotków na szybkości, machanych fonem [V600i] w słabym oświetleniu stąd duża lipa za to. have fun ;] Edytowane 14 Maja 2006 przez OWIES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 grejt fun! Ciekawe co na to ludziska powiedzą źą B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Robiłem tak samo z garnkiem i a64 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Super WC ;) :D MaSell Jakie miałeś temperatury? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 MaSell Jakie miałeś temperatury? :lol: Wbrez pozorom nie były takie złe. Nie pamietam zabardzo szczegółow, ponad rok temu to było :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Aha, to były wręcz tragiczne.. :P :P Jak w IDLE około 40* to tylko pogratulować B) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 bardzo ciekawa i przemyślana konstrukcja wuceta. Przypadł mi do gustu naprawdę widać duży wkład pracy. Wszystko idealnie dopasowane i co najważniejsze osiągnięty efekt cicho i wydajnie. A tak serio to fajne masz pomysły. Może zabarwił byś układzik jakimś sokiem? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) załatw pokrywke to bedzie mobilne WieśWC :lol2: p.s. ja bym wrzucił herbatkę np. sagę Edytowane 14 Maja 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Nowy sposob na podgrzewanie napojow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Baaa a jaki skuteczny ;) Owies moze centralne ogrzewanie z kilku kompów do domu sobie zmajstruj ;) A co do tego pomysłu twojego to powiem Ci że jest wyczesany ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 szklana do drinkow a tego raczej sie nie podgrzewa :P pozatym do pogrzewania sa specjalne urzadzenia pod usb albo do wiekszych ukladow wc :P hmm ale mleko by chyba dobrze podgrzewalo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 bardzo ciekawa i przemyślana konstrukcja wuceta. Przypadł mi do gustu naprawdę widać duży wkład pracy. Wszystko idealnie dopasowane i co najważniejsze osiągnięty efekt cicho i wydajnie. A tak serio to fajne masz pomysły. Może zabarwił byś układzik jakimś sokiem? :D zapomniałeś wspomnieć, że wszystko jest w obudowie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 I pasywnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Mam takie same szklanki w domu :D Fajne WC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) No i cisza tego chłodzenia przekonuje mnie zeby sobiecos takiego zrobic. Tylko jakby tak jeszcze chcieć dać jeszcze "blok wodny" na chipset, mosfety itp, to wyjdzie z tego "taca kelnera - mod" :D Edytowane 14 Maja 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 dodać troche kostek lodu i będzie FWC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 dodać troche kostek lodu i będzie FWC :) chyba IWC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Można posmarować pastą i połączyć z chłodziarką do piwa, spokojnie da się zejść wtedy na małę C* :D Więcej takich dziwactw! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Swego czasu znalazlem strone na ktorej koles uzywal AMD K6 do pedzenia bimbru. Dawno to bylo, moze ktos znajdzie na sieci. Po angielsku stronka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 a co do tematu jakby dac na gore jakis wiatraczek co by wode chlodzil to by w sumie calkiem calkiem bylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Ja bym jakąś fontanne ze stawu wrzucił to sama się będzie chłodzić!!! A tak do całego tematu to moim zdaniem powinien się znaleźć na oślej! Bez urazy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Robiłem tak samo z garnkiem i a64 :lol: Jak ty wcisnąłeś garnek na mobo pomiędzy kondziory ? :blink: Może to była kwarta a nie garnek ;) Co do tego Wc to odruchowo siedząc przy pc można złapac i się napic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Jak ty wcisnąłeś garnek na mobo pomiędzy kondziory ? :blink: Może to była kwarta a nie garnek ;) Co do tego Wc to odruchowo siedząc przy pc można złapac i się napic :D Kociol i garnuszek to tez garnki.... Odpowiedz sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Kociol i garnuszek to tez garnki.... Odpowiedz sobie. Hehe no raczej nie , wiem bo się tego uczyłem kiedyś na Techlogii produkcyjnej i Wyposarzeniu zakładów. Do "garnków" zaliczamy: - patelnie, - rondle, - brytfanki, - parowary, - kombiwary. Kocioł i kwarta to inna bajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Ja bym jakąś fontanne ze stawu wrzucił to sama się będzie chłodzić!!! A tak do całego tematu to moim zdaniem powinien się znaleźć na oślej! Bez urazy. "Chłodzenie Wodą i Inne Metody" na oslej pisze sie o tematach nie zwiazanych z kompami, a to jest jak najbardziej oi kompach i o chlodzeniu. Bez urazy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 "Chłodzenie Wodą i Inne Metody" na oslej pisze sie o tematach nie zwiazanych z kompami, a to jest jak najbardziej oi kompach i o chlodzeniu. Bez urazy. Dokładnie ..... ale napewno nie pisze sie tu o "Techlogii produkcyjnej i Wyposarzeniu zakładów" :lol2: A probował ktos chłodzic na chwile proca takimi zmrażaczami w spray'u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 jak ja dostane swojego zloma (tez pentiawa 200mhz) to bede probowal podobnych metod ;> na pierwszy ogien pojdzie chyba sztabka miedzi wyzezbiona srobokretem i na okolo poprzyklejane klejem (np. distal/dragon) kawalki czegos taniego a w srodku lod ;P jak dorwe zamrazacz obiecuje ze potraktuje nim kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 WC eLo PrO jak najbardziej :] Jeszcze kostki lodu i jakiś soczek i będzie najcichsze i najsmaczniejsze WC na forum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 @Owies haha... jakby to powiedziec syyci :) ja bym na to nie wpadl :P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Good Job kolejna sfakowana rzecz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...