Pietia(lania) Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 sa tu jacys nalogowcy :> no i powiedzcie czy u was jest jeszcze kefir w butelkach ( IMO najlepszy jaki istanieje ), u mnie byl jeszcze rok temu a teraz [gluteus maximus] ;-( , oczywiscie nic nie pokona kwasnego mleka ktore zostalo zrobione z mleka prosto od krowy , pitego z glinianego garnka ojj mhhh przyznam sie ze jezlei dziennie nei wypije litra ktoregos z tych napoi to jestem agresywny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 sa tu jacys nalogowcy :> no i powiedzcie czy u was jest jeszcze kefir w butelkach ( IMO najlepszy jaki istanieje ), u mnie byl jeszcze rok temu a teraz [gluteus maximus] ;-( , oczywiscie nic nie pokona kwasnego mleka ktore zostalo zrobione z mleka prosto od krowy , pitego z glinianego garnka ojj mhhh przyznam sie ze jezlei dziennie nei wypije litra ktoregos z tych napoi to jestem agresywny :D Kefir - kumpel z klasy ;] Maślanka - w sumie też ;] A z kwaskowatym naprawde to mam do czynienia tylko jak jestem na wiosce. Mleczko prosto od krówki i jest cycek -glancek kwaśne mleczko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Maślanka Garwolińska absolutnie nie ma konkurencji. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Ja tam nie przepadam za produktami tego typu, ale za to mój ojciec i brat mogą to pić litrami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Kefirek - mniam :-P Pije dużo, przeważnie "Łowicz" w buteleczkach plastikowych po 400 ml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Maślanka mrągowska - uwielbiam. A już w upały to jest jedyne, co mnie orzeźwia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Maślankę to ja na kaca stosuję :wink: To jest zbawienie jak człowiek zaraz po przebudzeniu z wielkim bólem głowy wyjmie z lodówki zimną maślankę :rolleyes: Bardzo lubię kwaśne mleko, potwierdzam, że najlepsze jest gdy się samemu zrobi. Od razu jest śmietana z której jak ktoś chce można zrobić masło. Do tej pory wakacje spędzałem w małej wiosce będąc dokarmianym taką ekologiczną żywnością :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Maślanke lubie w wyjątkowych, nie przewidzianych sytuacjach* ;) *Patrz wyżej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kashienka Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 kefiiiirki rządzą ^^ ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Nie rusze Sam smrod mnie odrzuca Mleko uznaje tylko jako zimne i swieze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Jogurt naturalny - o godz 7.25 w pewnych okolicznościach smakuje niczym ambrozja.. ;] Wyczekiwany od godziny 4.. [; Poza tym kefiry, maslanki itpd itd to dla mnie chleb powszedni.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Dziennie jeden jogurcik naturalny Danone, maslanki, kwasnego mleka nie czaje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 to podobnie jak kiszone ogorki smierdza a ludzie jedza bo sa super , mleko ,maslanka , kefir rzadza , lubie kwasna smietane jesc lyzka , jak tata sobie kefir kupi to zawsze bu kradne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 only maslanki owocowe ( procz jagodowej), noi jogobella z extra duzymi kawalkawi owocow by kiwi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 moge dodac tak : Maslanka z woszowej ... mniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 kefirek roolz :) - krasnystawski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Maślanka Mrągowaska jest bardzo dobra :-). Ew. jakiś kefirek. Tak to mleko, jogurty itd. jak najbardziej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 oj, to jest moj temat. Kefir uwielbiam, w kazdej ilosci, robi mi sie wtedy tak blogo. Polecam nastepujace kefiry: - Kefir Robico zdecydowany faworyt, nikt nie pozostaje obojetny, zeilona zakretka sprawia, ze staje sie przystojniejszy niz Tom Cruise ;) - ALEEE KEFIR jest to o ile dobrze pamietam wytwor z Radomska - genialny produkt serwowany sobie samemu podczas strasznego kaca, nadaje sie do spozycia o kazdej porze dnia i nocy - polecam :) - Kefir krasnystaw niebo w gebie. Zdecydowanie moge polecic wszystkie kefiry w buteleczkach po 0.4 albo 0.5 litra, zazwyczaj okazuje sie, ze kazdy ma inny smak, wiec jest jak z piwem :) po zerwaniu przeszkadzajacej nakretki zostaje nam tylko pogodna buteleczka pelna niezbadanej substancji, ktora moze zaskoczyc swoimi walorami smakowymi nawet najwiekszego smakosza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Kefir sokolski najlepszy z buraczkami lub ogorek z koperkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) Ktoś z was robi w domu sam kefiry i jogurty ?, ja od kilku tygodni codziennie prawie nastawiam sobie 1L-1,5L mleka na kefir. Domowy jogurt i kefir smakuje o wiele lepiej niż ze sklepu. I do tego nie zawiera żadnych konserwantów itp. Mleko na kefir fermentuje około 18-24 godzin, a jogurt jest gotowy w 6-8 godzin. Koszt domowego kefiru, jogurtu to ~1,60-1,90zl za litr. Edytowane 22 Lutego 2011 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Jak go robisz ?;p. Ja uwielbiam kwaśne (zsiadłe ?) mleko (u babci takie szamałem). Ja lubie kefir Krasnystaw: Nie dość ze ma najwiekszą zawartość białka na 100g (4g co daje 16 gram białka na duże opakowanie) to jest jeszcze tani (1,39-1,60 zależnie od sklepu za 400g) oraz bardzo dobry w smaku - bardzo kremowy. Ja sobie go często szamam z daktylami suszonymi albo morelami - taki dodawacz energii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Ja dla przeciwwagi napiszę, że wszelkie kefiry, maślanki i inne takie mnie odrzucają konkretnie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Ja już wolę zimne mleko z lodówki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) Jak go robisz ?;p. Kupujesz np 2L mleka UHT, wlewasz w jakieś naczynie, kupujesz jakiś naturalny kefir z żywymi kulturami bakterii. Ja daje najtańszy tola z biedronki. Wlewasz jakies 100-200ml do tego mleka, mieszasz dokladnie. I odstawiasz przykryte na jakies 24 godzinny, musi stac w temperaturze pokojowej (20-23 stopni). Edytowane 22 Lutego 2011 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Do tego musi być dobre mleko - kiedyś, kiedy miałem dostęp do sporych ilości świeżego mleka "prosto z cyca" z gospodarstwa znajomego, robiłem to często. Przerabianie "mleka z kartonika" trochę nie bardzo mnie się widzi, ale może jestem w błędzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Wlasnie najlepsze jest UHT, ja uzywam najtanszego z biedronki, i zawsze wychodzi. Mleko prosto od krowy musisz najpierw przegotowac zeby zabic zle bakterie. UHT jest juz czyste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borozu Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Odstawiłem mleko ( kiedyś potrafiłem wypić 3 kartony dziennie ) na rzecz kefirów, jogurtów naturalnych i owocowych. Ale i to nie za często chociaż bardzo lubię, szczególnie wariacje z kefirkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Wlasnie najlepsze jest UHT, ja uzywam najtanszego z biedronki, i zawsze wychodzi.Popróbujem. B-) Mleko prosto od krowy musisz najpierw przegotowac zeby zabic zle bakterie.Właśnie niet, odstawiałem tylko na noc w chłodne miejsce żeby śmietanka się zebrała i po usunięciu jej prosto do jogurtu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Właśnie niet, odstawiałem tylko na noc w chłodne miejsce żeby śmietanka się zebrała i po usunięciu jej prosto do jogurtu. Trzeba trzeba, nawet w poradnikach na necie jest to napisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Trzeba trzeba, nawet w poradnikach na necie jest to napisane. Nie wiem czy w poradnikach jest, czy nie, ja nigdy nie gotowałem świeżego mleka przed "jogurtowaniem" i zawsze wychodziło świetnie, pysznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...