Skocz do zawartości
sthEn

Proc + Mobo

Rekomendowane odpowiedzi

AMD Athlon™ XP 1700+ 2387mhz [3000+] (207x11.5), 256KB - Titan TTC-CU5TB512MB DDR Kingston (2x256 PC3200 400MHz)Leadtek GeForce 6800LE 128mb 256bit 16pot 6vs 405/905Maxtor 6L160P0 160GB / Maxtor 6E040L0 40GBASUS A7N8X / Realtek ALC650 6CH

Moja dotychczasowa konfiguracja, w ktorej chce wymienci procka i plyte głowna tylko i wylacznie pod CS:Source (czyli nie mysle przyszlosciowo, tylko na teraz). W takim wypadku wolalbym przeniesc sie na s.754 bo duzo tanszy niz 939. Teraz pytanie czy to dobry wybór...

AMD Sempron 3000+ (S754, 64-bit)

... i jaka plyte do tego? Od razu mowie ze lubie bawic sie w lekkie o/c wiec nie chce tez najtanszego gowna.

P.S. Zanim ktos sie przyczepi o moje ramy jeszcze - to juz wiem, i bede zmienial na te ;]. Karta graiczna na AGP i nie zamierzam jej zmieniac.

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

re Macias Twój semp tak słabo idzie? Mój 2,5Ghz na standardowych Voltach ;) Co do ramu to niedługo zmieniam 512mb na 1024 w jednej kostce. Przy 1T muszę bardzo, bardzo obniżyc taktowania, aby komputer był stabilny, więc lece na 2T. Boje się myślec co by było przy dwóch kostkach.

Edytowane przez Amarith

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

re:SthEN

K8NS jeżli tylko płyta 754 oczywiście

chodzi o to że wydawało się że chcesz oszczędzić kasy to napisałem Ci że Sempron 2600+

podniesiesz szynę o 50Mhz i wychodzisz lepiej niż na tym 3000

człowiek chce pomóc to cię jeszcze opie**** jak tak Ci nie pasuje to wrzuć sobie w wyszukiwarkę bo napewno się taki temat już na forum pojawiał i nie zawracaj innym du**

re:Amarith

ja mam synchronicznie pociągniętego z pamięciami FSB na 250Mhz zatem Semp leci na 2000Mhz ale za to RAM śmiga na 500Mhz asynchronicznie jescze nie próbowałem go puszczać

Edytowane przez macias84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, chce oszczedzic, ale bez przesady. I nie wiem czy wiesz, ale 3000+ tez sie da podkrecic, wiec tak czy inaczej 2600 wymieknie. I nie o[ciach!]lilem Cie, tylko nie wiem po co na sile proponujesz co innego, jesli w temacie podalem konkretny typ procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor proponuję kupć Semprona 2800+ lub 3100+, ze względu na większą ilość cache.

Jeśli chodzi o płytę, to polecam Epoxa 8KDA3I. Stabilna jak skała, ma duże możliwości oc. Chyba, że znajdziesz Gigabyte K8NS rev. 1.1, to wtedy bierz gigabyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszym poście pada pytanie:

"Powiedzcie czy to dobry wybór"

Odpowiadam więc: zakup Semprona 3000+ s.754 nie jest dobrym wyborem gdyż jego możliwości nie przekładają się na cenę tego procesora.

O wiele lepszym wyborem jest zakup 2800+ a pokuszę się jeszcze o stwierdzenie, że do CSS o NIEBO lepszy będzie 2500+, który można dostać za parę groszy.

Każdy z tych, które wymieniłem wyśmienicie się podkręci (na dorbej płycie)

Płyta - GA K8NS tylko rev 1.0 lub rev 1.1 lub wymienionego już Epox'a

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi