Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

I oczywiscie zapodawaj jak najszybciej wyniki wszelakich benchmarkow bo jak tego nie zrobisz to bedziesz mial tak jak z samochodem, za ktorego sie nie wypije- kolka odpadna :)

oki , oki :lol: qrde jakby mi kółka z tego kompa wypadły ............. 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to masz wielkie szczescie, ze jeszcze dziala twoja plyta

Na Solteku DRV4 niechcaco kapnalem srebrem do zwierania mostkow na AMD w sam srodek regulatora napiecia. Wyczyscilem to zmywaczem do paznokci :!: zwierajac :!: conajmniej kilka jego nozek i kilka rezystorow.

Przez kilka godzin biegalem z domu do piwnicy i z powrotem naprzemian zdrapujac igielka i dmuchajac kilkoma atmosferami powietrza ze sprezarki zaschniete srebro. Od stanu- nic na plycie sie nie grzeje przez czesciowa poprawa (swiecily diody i ciepla grafa) do- wszystko dziala uruchamialem kompa min. 30 razy i jakos nic sie nie stalo a Ty mi mowisz ze mam wielkie szczescie z tym Epoxem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi o stabilność to jaki bios polecacie?

ee, troche stary watek, ale co tam ;P

ja uzywam 2116 i jest najlepszy (wyszedl nowy, ale go nie testowalem, bo to beta, a wiadomo co to bylo z nimi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi o stabilność to jaki bios polecacie?

ee, troche stary watek, ale co tam ;P

ja uzywam 2116 i jest najlepszy (wyszedl nowy, ale go nie testowalem, bo to beta, a wiadomo co to bylo z nimi)

Jest najlepszy - co to znaczy , pod jakim wzgledem? bardziej stabilny przy wyzszym fsb ? , obecnie mam bios 2612(moj enmic lubi epoxowe biosy) . Moglbys napisac cos wiecej o tym 2116

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że mój stary topic został zreanimowany :).W takim razie zadam pytanie co do topic`u :). Czy bios może być flashowany z twardego dysku ?Producent zaleca żeby tego nie robić ale ja niemam stacji dyskietek :(.Więc musze flashować z dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie, ze moze, ja tez nie mam fdd (od grudnia 2000 roku;-)) i jakos nic sie nie stalo, pamietaj, ze takie flashowanie musisz robic pod 'czystym' DOS'em, bez zaladowywania sterownikow itp.

(tryb awaryjny DOS, czy jakos tak) wtedy tylko odpalasz update i czekasz te 'magiczne' kilka (-nascie) sekund, badasz wzrokiem, jaki wyskoczyl komunikat i jesli wszystko ok, robisz restart i znow ta 'magiczna' chwila, czy wystartuje... ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDDY - zauwazylem, ze Ci sie tutaj spodobalo :D

Ale nie wyciaga juz topicow z przed ponad pol roku :D

czy spodobalo, tego jeszcze nie wiem ;)

ale jest inaczej

to coz ja poradze, ze zobaczylem odpowiedzi tam gdzie cos napisalem ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...