mejdej5 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Witam Mam zamiar kupic monitor lcd. Max 1000zl. Nie zalezy mi specjalnie na wielkosci czyli raczej nie 19 ale lepsza 17. Mozitor ma sluzyc do pracy i ogladania filmow, nie bedzie uzywany do gier. Jaki monitor bedzie dla mnie najlepszy. Najlepiej jakby wypowiadali sie posiadacze lcd. Testow mozna znalezc bardzo duzo, jednak w przypadku monitorow ma to niewielki sens. Parametry podawane przez producenta/sprzedawce to czysty marketing. Jedynie pracujac na lcd mozna powiedziec czy jest ok czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) z tyli lepszymi 17 to bedzie gorzej :) bo ostatnio powstaje wiele dosyć tanich perełek 19" - 17" sie cosik nie rozwijają :) byłoby nieźle gdybyś mógł dołożyć te 200~zł do 19" benq na P-MVA http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=192872 Edytowane 15 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 z tyli lepszymi 17 to bedzie gorzej :) bo ostatnio powstaje wiele dosyć tanich perełek 19" - 17" sie cosik nie rozwijają :) byłoby nieźle gdybyś mógł dołożyć te 200~zł do 19" benq na P-MVA http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=192872 Radzę to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mejdej5 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 No a co z innymi modelami benq. Czy mozna "ufac" tej firmie czy tylko jeden model im "wyszedl". Osobiscie wolalbym na poczatek cos tanszego i 17 w zupelnosci mi wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 No a co z innymi modelami benq. Czy mozna "ufac" tej firmie czy tylko jeden model im "wyszedl". Osobiscie wolalbym na poczatek cos tanszego i 17 w zupelnosci mi wystarczy.żadne z poprzednich benq nie są godne uwagi nie opłaca sie kupowac czegoś tańszego poniewarz będziesz rozczarowany jakościa obrazu i smurzeniem :wink: a ten benq jest wmiare nowoczesny technologicznie :) to nie CRT :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) To ja sie tu dołacze. Potrzebuje monitor LCd max 1000zł raczej do zastosowan biurowych. Ma byc podłaczony do notebooka i w 95% bedzie wykorzystywany do neta i aplikacji biurowych. Tak wiec smużenie specjalnie nie bedzie specjalnie przeszkadzało bo jedyna gra ktora moze byc od czasu do czasu uruchomiona to AoE3. Benq na PVA odpada (taki sobie najprawdopodobniej wezme do mojego kompa) bo jest jednak za drogii. Prosze o szybka odpowiedz bo do jutra musze wybrac. @Co powiecie np o tym Samsung??? Edytowane 19 Maja 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Benq na PVA odpada (taki sobie najprawdopodobniej wezme do mojego kompa) bo jest jednak za drogii. jest na MVA :P 1150zł to tak duzo za duzo ?? :) wszystko tańsze do aplikacji biurowych to praktycznie obojętne co wybierzesz :) ten samsung też sie nada tyle ze za to już kupisz 19" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Chyba znalazłem cos odpowiedniego od LG dosc dobre parametry, pivot no i całkiem ładny, a to tez sie liczy bo przy notebooku musi to jakis wyglad miec. Co myslicie o tym monitorku dobry bedzie??? @Sorki za pomyłke z tym Benqiem, ale jakos tak mi sie skojarzyło @EDIT: Juz zamówiłem tego LG, zobaczymy jak sie bedzie spisywał. Edytowane 20 Maja 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Juz mam tego LG. Jak narazie full wypas, pivot jest jednak rewelka np. do przegladania forum czy pisania w wordzie. Smużenie jest lekko widoczne ale nie preszkadza w grze. Tak wiec najprawdopodobniej za niedługo drugi taki lg zagosci u mnie w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Juz mam tego LG. Jak narazie full wypas, pivot jest jednak rewelka np. do przegladania forum czy pisania w wordzie. Smużenie jest lekko widoczne ale nie preszkadza w grze. Tak wiec najprawdopodobniej za niedługo drugi taki lg zagosci u mnie w domu. Jesli mozesz napisz cos wiecej na temat tego LG. W jakie gry grales i jak to wyglada na tym lcd. On ma 4ms czy 8ms? Jakie pierwsze wrazenia po przesiadce z monitora crt? Zakladam, ze miales monitor crt np.19 lub 17 calowy....Masz podlaczonego go z karta graficzna poprzez zlacze DVI? Wspomnij tez co podoba Ci sie w nim najbardziej, a co nie przypadlo Tobie do gustu. Jesli masz aparat cyfrowy i mozesz zrobic foty to wrzuc kilka. Moj przyjaciel bedzie kupowal niebawem monitor lcd. 19 calowego nie chce, bo twierdzi, ze jest za duzy. Ten LG 1732P za okolo 1000zl spodobal mu sie, ale on chce kupic troche tanszego tj. za ok. 800zl LG1732S. Jest bez zlacza DVI, ma 8ms i byc moze jeszcze czyms sie rozni. Moim zdaniem moglby dolozyc te 200zl i kupic to samo ze zlaczem DVI, ale on twierdzi, ze za DVI 200zl nie bedzie doplacac. NIe wiem tylko, czy model LG1732S rozni sie od modelu P jedynie brakiem zlacza dvi i 8ms zamiast 4ms, czy moze ma gorsze bebechy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 1. Narazie zdązyłem tylko pograc w AoE3, Medala PA oraz NFSMW. W tych dwóch ostatnich o pojeciu smuzenia mozna wogole zapomniec, natomiast w AoE3 widac jedynie podczas szybkiego przwijania ekranu, tyle ze mi praktycznie to wogole nie przeszkadza. 2. Matryce ma 4ms. 3. Tzn tego LCDeka kupiłem do notebooka (ktory zastapil juz jeden wysłuzony desktop, a wziełem go z matryca 14" i do tego LG do pracy w domu). Ale pierwsze podłaczyłem go do mojego kompa przez DVI i porównywałem na Dual View z moim CRT (niezbyt wysokiej klasy). Oczywiscie podłączyłem go przez DVI. 4. Narazie mam go tylko jeden dzien i duzo nie moge powiedziec, ale jakosc obrazu stoi na dosc dobrym poziomie, jak juz wyzej napisałem smuzenie tez. Ale najwiekszym zaskoczeniem dla mnie był pivot. Mianowicie, poki z nigo nie miałem okazji korzystac uwazałem go za zbedny bajer. Od wczoraj moge powiedziec ze kupowanie LCD bez niego nie jest zbyt dobrym wyjsciem. To jest juz inna jakosc, idelanie nadaje sie do worda, i chociazby do przegladania forum. Teraz jak tylko wchodze na jakies forum od razu przekrecam go o 90". Jeszcze jedna rzecz moge dodac. Za jakies dwa tygodnie bede brał lcd do mojego kompa. Do tej pory myslałem nad Benqiem 91gp, ale teraz juz wiem ze kupie drugiego takiego LGka. A jesli chodzi o fotki, to zdjecia mogłbym wrzucic ale troche pozniej bo teraz mam troche roboty przy notebooku, ale tak wieczorkiem powinienem zamiescic kilka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Z tego co napisales mozna wywnioskowac, ze monitorek niczego sobie... Planowales zakup 19 calowego Benq'a, a jednak 17 LG bardziej przypadl Ci do gustu. A jak tam z jasnoscia monitorka? Musiales regulowac ustawienia, czy moze na standartowych ustawieniach oczy nie bola? Obiecales zdjecia, wiec czekamy na nie....:) P.S. Czy LG daje w komplecie kabel DVI? Edytowane 26 Maja 2006 przez Monaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Jesli chodzi o jasnosc to nie jest najgorzej, nawet rownomiernie podswietlona jest matryca. Jednak ja musiałem pokombinowac z ustawieniami, bo standartowe mi nie odpowiadały. LG dodaje kable D-sub, CVI no i kabel do zasilania, co niektorym moze przeszkadzac. A tu kilka fotek: 1 2 3 4 Edytowane 2 Czerwca 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw23 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Witam Mam dość ograniczony budżet i wybrałem coś takiegoBenQ FP71GX nie wiem czy w tej cenie znajde coś lepszego. Jak myślicie czy ten monitor będzie dobry, bo z różnych opini wynika że banq to nie byle jaka firma a parametry monitora są w miarę dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 300 kadmów na m2? Musi nieźle napier..lać po oczach. Poza tym katy jak to w TN - do [gluteus maximus]. Moim zdaniem kupowanie 17calowego lcd mija się z celem. Ale widzę, że większości tutaj się takie monitory podobają... to chyba najważniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) 300 kadmów na m2? Musi nieźle napier..lać po oczach. Poza tym katy jak to w TN - do [gluteus maximus]. Moim zdaniem kupowanie 17calowego lcd mija się z celem. Ale widzę, że większości tutaj się takie monitory podobają... to chyba najważniejsze. 300 candeli na m2 to nie jest za dużo tylko trzeba wiedzieć jak taki potencjał wykorzystać aby nie raziło ( w jaki sposób to już pisałem ,[ w skrócie : tło ( np. białe okno w windows ) czytanego tekstu nie może mieć wartości 255 255 255] ) ps. po zmniejszeniu mocy lamp i tak nie ma tych 300 cd ale nadal warto zastosować wymyślony przeze mnie sposób doboru barw ( nie zmniejsza to przestrzeni barwnej jak przy korekcji programowej jasności w sterownikach lub menu monitora ( czyli poniżej regulacji mocy ). Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 300 candeli na m2 to nie jest za dużo tylko trzeba wiedzieć jak taki potencjał wykorzystać aby nie raziło Jest dużo. Poza tym to 17cali więc tym bardziej. Problem rozwiązuje tylko i wyłącznie regulacja monitora - jak jest do bani to mamy napier...acz i w nocy nei da się pracować bez dodatkowego oświetlenia za lub obok monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mejdej5 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Witam ponownie. Mialem mala awarie kompa (zasilacz padl) i mam przez to mnie funduszy na monitorek, wiec ten benq odpada. Wymagania podalem w 1 poscie. Czy to bedzie dobry monitorek: http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?mod=st...detail&id=18636 Albo cos ze stajni iiama: http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?mod=st..._detail&id=4026 Edytowane 2 Czerwca 2006 przez mejdej5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam ponownie. Mialem mala awarie kompa (zasilacz padl) i mam przez to mnie funduszy na monitorek, wiec ten benq odpada. Wymagania podalem w 1 poscie. Czy to bedzie dobry monitorek: http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?mod=st...detail&id=18636 Albo cos ze stajni iiama: http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?mod=st..._detail&id=4026 dlaczego ?? jest tylko 50 zł drozszy od IIamy :) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mejdej5 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Jednak 100zl drozszy. http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/78719 Chyba jednak wezme tego philipsa. Mialem okazje pracowac kiedys przy nim i wydaje mi sie ze jest niezly. Chociaz nie mam zbyt duzego doswiadczenia z lcd i moge sie mylic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) moze i sto :) zaczyna drozeć powoli wiec sie radze spieszyc jak co :) tydzień temu kosztował 1025zł :) philips jest gorszy - na benq będzie ci sie pracować dużo leijj :) Edytowane 4 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mejdej5 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Co sadzicie o tym monitorze? http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=22&grupa=63 Czy warto kupic? Zastosowanie biurowe :) Edytowane 6 Czerwca 2006 przez mejdej5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Co sadzicie o tym monitorze? http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=22&grupa=63 Czy warto kupic? Zastosowanie biurowe :) tu 100zł taniej http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p czy warto ? ja siedze na TN 500:1 i więcej jak 500zł nie dał bym za monitor na TN:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...