mejdej5 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Witam Chcialem kupic zestaw na socket 754 jednak co myslicie o takiej konfiguracji. Procesor:celeron d346 Plyta:Asrock dual I jakis ram. tylko nie wiem czy do intela moze byc jedna kosc czy musza byc w dualu? Zaleta tego zestawu jest mozliwosc rozbudowy. Na razie mam karte AGP, ale plyta ma zlacze PCIE wiec mozna zmienic za jakis czas. Mozna zmienic procka na Pentium d. Czy ta konfiguracja wystarczy do codziennej pracy. No i czy pojda gry chociaz w 800x600? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) Celeron należy do bardzo słabych procesorów. Do tego płyty na chipsetach Via nie cieszą się wśród intelowców dobrą opnią. I po trzecie nia polecam kupowania płyt z gniazdami DDR i DDR2. Edytowane 15 Maja 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mejdej5 Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Inne plyty sa drozsze i w sumie wyjdzie na ta sama cene co zestaw semprona. A z modernizacja to nie wiem czy tylko ja tak mam ze kupuje kompa i mysle ze bede modernizowal a pozniej jade na tym co mam i jak zmieniam to calosc. Temat do zamkniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...