Gość Bari Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Witam mam zamiar poniewaz posiadam taka mozliwosc Importu czesci komputerowych z USA I co najlepiej sprowadzac?? wydaje mi sie ze karty graficziczen i Zasilacze?? np taki przyklad:} http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16817103928 Wiec grafiki jakie najlepiej 128.128 czy 256 / 256 Ati czy Nvidia moze juz kto kiedys cos takiego robil .Prosze o wypowiedzi Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 A chcesz to potem sprzedawać np. na forum? Jak tak to jakie ceny (tzn. ile procent doliczyć do ceny z Newegg)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Nie wiem czy to na tej grupie był juz taki temat ale podejrzewam ze Bari doliczając swoją marżę (o przecież musi na tym zarobić) może nie okazać się takie to atrakcyjne. Ale nie mówię ze tak będzie napewno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Tzn wiecie najpierw bym sciagnol z 3 karty na probe i czy by to wogole schodzilo Grafiki oczywiscie bym sprzedawal, Allegro/Forum /Gielda Napewno bybyly duzo tansze od tych cen jakie sa na allegro lub juz napewno w sklepie :] a oczywiscie zebym tez zarobil cos za ten czas poswiecony na zabawe w to .Np jak grafa kosztuje tam w sumie za wszystko 800zl a w polsce za 1400 to psrzedaje ja np za 999z;l wiec ceny napewno byly by atrakcyjne .Bo lepiej sprzedac 100 sztuk z mniejszym zarobkiem i miec wiecej kolijentow niz sprzedac 5 kart za duzy zysk i juz nie miec komu tego sprzedawac:} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorrr Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Tzn wiecie najpierw bym sciagnol z 3 karty na probe i czy by to wogole schodzilo Grafiki oczywiscie bym sprzedawal, Allegro/Forum /Gielda Napewno bybyly duzo tansze od tych cen jakie sa na allegro lub juz napewno w sklepie :] a oczywiscie zebym tez zarobil cos za ten czas poswiecony na zabawe w to .Np jak grafa kosztuje tam w sumie za wszystko 800zl a w polsce za 1400 to psrzedaje ja np za 999z;l wiec ceny napewno byly by atrakcyjne .Bo lepiej sprzedac 100 sztuk z mniejszym zarobkiem i miec wiecej kolijentow niz sprzedac 5 kart za duzy zysk i juz nie miec komu tego sprzedawac:} A jak masz zamiar sprowadzic te karty do Polski? Jak nie pojedziesz tam osobiscia albo ktos ci ich nie przywiezie to nie wiem czy przypadkiem nie dojdzie jeszcze oplacenie cla :( A jak oplacenie cla to i koszty odprawy celnej lepiej dobrze sie zorientoj bo moze sie to okazac ze to zaden interes bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Wiec tak teraz sie zajme importem poprzez Brata , karty wysyla Paczka + jakies zeczy dla mnie:] za pojedyncze czesci nie ma oplac CLA a ja sam do USA jade w Sierpniu wiec jak teraz to sie uda to wtedy sobie przywioze duuzooo tych kart:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Wydaje mi się że z kartami graficznymi będzie kiepawo. W jaki sposób masz zamiar realizować gwarancję, przecież zawsze jest większe prawdopodobieństwo uwalenia karty niż zasilacza albo pamięci. Lepszym pomysłem byłoby sprowadzanie dobrych pamiątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Procesory można też ściągać bo są pewne różnice cenowe szczególnie przy high-end, np Athlony X2, Opterony S939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 no ale niektore gwarancje sa uwzgledniane w Polsce . A jakbyscie mieli brac grafe ktora tutaj kosztuje 1900 z gwara a za 1200 zl z gwara w USA ?? ja bym wybral tanszza nie wiem jak wy no nad zasilaczami tez myslalem bo antki sa tanie?:::] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 zasilacze także, ostatnio nabyłem prawie nowego thermaltake'a powerstation 520w za $50, śmiaga cudownie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 @Bari Powiedz jak masz zamiar przywozic duza ilosc sprzetu bez zaplacenia cla, vatu itp. Gdyby to bylo takie latwe to na allegro mielibysmy wysyp tanich prockow, grafik i innych podzespolow. Aha paczke zawsze moga otworzyc i ja oclic, a wtedy cena nie jest juz taka atrakcyjna. Jako bagaz "podreczny" mozna przywiezc laptopa (bez zadnych pudel), ale nie wyobrazam sobie paradowania z kilkoma kartami graficznymi w reku bez zainteresowania towarem celnikow. Imo dla siebie mozna sprobowac sobie cos sciagnac, handel podzespolami komputerowymi na wieksza skale uwazam za chybiony pomysl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Nie jeden już próbował rozwinąć taki interes na forum. Nie pamiętam, aby było coś na większą skalę z USA. Jedynie co odbywało się bez większych problemów, to zamówienia z Niemiec (częście do wc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Mozesz zarobic na imporcie prockow na AM2 lub hi-endowych 939 opteronow 165 lub X2 3800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Dobra ale nikt tu niemowi o firmie importowej KASMilem na mysli sprowadzenie kilku procesorow...nie rozrozniasz importu od firmy importowej :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...