yotomeczek Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 u mnie nie chodzi;] a ty tez masz deluxe? no u mnie 266 i winda wisi jak dam 280 to nawet sie komp nie odpali zeby w biosie posiedziec o 300 juz nie wspomne :/ czyli cała wymianka na nic ? a 1:1 z pamięciami to samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 czyli cała wymianka na nic ? a 1:1 z pamięciami to samo ? Niestety ale z tego co zauważyłem to s 939 był bardzier user frendly, ja mimo i975 na pokładzie nie moge lecieć wyzej niż 300 na dzielnikach, dopiero synchro mi pozwala isc z FSB do góry ale co z tego jak pamięci mi sie marnują :| Dziwne te mobo do intela.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 hmmmm na xs nie mieli problemow i na P5WD2 tez nie bylo bawilem sie ..-E i tez poszlo http://demek.kamikazedriver.info/tweak/sup...0_11-29-844.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 hmmmm na xs nie mieli problemow i na P5WD2 tez nie bylo bawilem sie ..-E i tez poszlo http://demek.kamikazedriver.info/tweak/sup...0_11-29-844.jpg Tylko że niektóry z tyc błędów występują tylko przy połączeniu z 9xx, i też zależy na jaki model się trafi, jeden będzie chodził bez problemów, drugi będzie mił mur przy fsb 300, a jeszcze inny przy 266 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 jest nowy biosik 1103 ale nic nie dal czytalem na xs troche niektorzy maja spox fsb do 299 a przy 300 juz to samo:/ a co najlepsze niektorzy w ogole problemow nie maja :| to winda chipsetu raczej trudno trzeba bedzie poczekac na jakis przyzwoite mobo a skad ten biosik ? na oficjalnej stronie nic nie ma :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) a skad ten biosik ? na oficjalnej stronie nic nie ma :/ A google to nie łaska? :mur: To jest pierwsze co mi wyskoczyło po wpisaniu w googlach: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=98519 http://support.asus.com/download/download_...t=1&model=P5LD2 EDIT: -> olgierdo A do deluxa szukałeś na googlach? Edytowane 18 Maja 2006 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) A google to nie łaska? :mur: To jest pierwsze co mi wyskoczyło po wpisaniu w googlach: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=98519 http://support.asus.com/download/download_...t=1&model=P5LD2 ale to do zwyklej a nie deluxa myslalem ze mieliscie na mysli deluxa :/ sorki za zamet :P Edytowane 18 Maja 2006 przez olgierdo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 a czy mam w podpisie deluxe?;] no [gluteus maximus] i tyle wyzej na tej mobo nie pojde.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 @genghiskhan A jak odczucia po przesiadce z D805 na D945? Moziwe ze w najblizszym czasie uda mi sie zmienic pare czesci w kompie i mysle nad jakims dwurdzeniowym. AMD ze wzgledow finansowych odpada i zostaje juz tylko Intel PIV D805 i D930. Roznica w cenie miedzy tymi prockami to ~300zl. dlatego czy zauwazyles jakas roznice po przesiadce na D930? Czy D930 jest warty doplaty 300zl.? MOBO to pewnie bedzie cos na i945 jakos do NF4 4Intel nie mam przekonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 nie bierz i945 pod 930 bo bedziesz mial problemy, dobrze Ci radze to ze niektorym chodza to tylko szczescie, jak 5 w totka:D a odczucia? nie wiem bo sensownie tej 930 nie wykrecilem na tej mobo a czuje ze proc ma potencjal i 4.5ghz z palcem w tylku zrobi :P jedno co mi sie bardzo podoba odvoltowalem proca wykrecilem o prawie 1ghz jest stabilny jak skala i praktycznie sie nie grzeje temp w idlu ~30*C stress kolo 40*C :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 i945 jest niekompatybilne czy moze chodzi o to ze OC na prockach z serii D9xx jest slabe na tych chipsetach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 i945 ponoc nie obsluguje fsb 266 na dualcore i to sie wielu osoba potwierdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 i945 ponoc nie obsluguje fsb 266 na dualcore i to sie wielu osoba potwierdza Pare osob na tweak juz o tym pisalo(w tym Ty ;)). Wiec pewnie masz racje i lepiej dolozyc pare zl. do i955. Jescze troche czasu minie zanim zaczne kompletowac nowy sprzet(penwie po sesji :P) wiec poczekam i zobacze jak rozwinie sie sytuacja. A Ty zmieniasz mobo na inne? Jesli tak to zobacze jak to wplynie na OC przy Twoim wyborze :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Pare osob na tweak juz o tym pisalo(w tym Ty ;) ). Wiec pewnie masz racje i lepiej dolozyc pare zl. do i955. Jescze troche czasu minie zanim zaczne kompletowac nowy sprzet(penwie po sesji :P ) wiec poczekam i zobacze jak rozwinie sie sytuacja. A Ty zmieniasz mobo na inne? Jesli tak to zobacze jak to wplynie na OC przy Twoim wyborze :) . To ja Ci radzę poczekać troszkę dłużej i już kupić mobo co obsługuje Conroe'a (powinny pokazać się jakoś w sierpniu już), a i procka to narazie jakąś 805, a później Conroe, chyba że odrazu będzie Cię stać na niego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 To ja Ci radzę poczekać troszkę dłużej i już kupić mobo co obsługuje Conroe'a (powinny pokazać się jakoś w sierpniu już), a i procka to narazie jakąś 805, a później Conroe, chyba że odrazu będzie Cię stać na niego ;)A ile na poczatku bedzie kosztowac nowy procek Intela? Poczekac zawsze mozna ;). Czekam juz tyle to miesiac czy dwa w jedna czy w druga strone jakos sie przeboleje ;) I czy Conroe bedzie dual core? Bardzo zalezy mi na wielowatkowosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 ale to taka zasada w tych 930'kach, czy poprostu masz dobra sztuke? no i jak z porownaniem - odczuciami, powiedzmy na tym def. procku (805<->930) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 w stocku nie testowalem tych prockow:) pewnie procentowe roznice na korzysc 930 oczywiscie;) tu glownie chodzi o 65nm i bardzo dobre oc - na wodzie mozna z niektorzych 5g wycisnac:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 A ile na poczatku bedzie kosztowac nowy procek Intela? Poczekac zawsze mozna ;) . Czekam juz tyle to miesiac czy dwa w jedna czy w druga strone jakos sie przeboleje ;) I czy Conroe bedzie dual core? Bardzo zalezy mi na wielowatkowosci :) Tak będzie DC, wszystkie będą :) Poczytaj tutaj, wszystko jest opisane ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=195514 BTW. Używaj częściej opcji szukaj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 tera cos z OC składu :lol: stanowisko ;] procek: 930, wpakowana na mobo kvana (abit aw8), jakies jego dziadowskie WC :P 1mb spi: max screen: bedzie wiecej wolnego czasu to sie zapoda mojego bloka na procka, zimna woda 0*C i bedziemy max fsb w tym abicie atakowac czyli 340 mysle ze spi 16mb na 4.9g przejdzie :lol: sie zobaczy;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 W podpisie masz mobo Asusa a tam na screanach soft Abita - na jakiej mobo kręcisz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 zdradzil asusa i na abicie leci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Bo na i945 ma problemy z FSB>266, a u Kvana wszystko jest spox? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 W podpisie masz mobo Asusa a tam na screanach soft Abita - na jakiej mobo kręcisz ?? procek: 930, wpakowana na mobo kvana (abit aw8), jakies jego dziadowskie WC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 ladny wynik gengi ;] szkoda, ze mnie chlodzenie ogranicza, bo chetnie bym z Toba powalczyl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 niemiec zapomnij;] hehehe;] ja tylko dodam ze to chlodzenie tez nie bylo najwyzszych lotow;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Niemiec złóż wkońcu to swoje WC i zapodaj Vdropa na mobo to możesz startować :P Jednak ten mój AW8 nie taki dziadowski jak myslałem :P :) Jak będzie więcej czasu (czli jakoś w następny weekend :) ) zapodamy lepsze chłodzenie (bo ten homemade by me to na XPeka był ok ale na nic więcej ;]) Może abit dorobi sie vdropa jego max (fsb 340) powiniśmy zrobić bez problemu ;] Wieczorkiem jeszcze arcik jakiś bedzie na naszej stronce :] Edytowane 22 Maja 2006 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Zapodajcie adresem waszej stronki (może być PM) A teraz pytanie: Kto mi zasponsoruje cepa, mobo, memki i resztę badziewia? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Zapodajcie adresem waszej stronki (może być PM) A teraz pytanie: Kto mi zasponsoruje cepa, mobo, memki i resztę badziewia? :P przestań z tym żebractwem Edytowane 21 Maja 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Yoto, a nie widziałeś tam ":P" na końcu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Yoto, a nie widziałeś tam ":P" na końcu? widziałem, ale to niewiele zmienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...