yotomeczek Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 nalalem zimnej wody (o ilemozna powiedziec o 18* wodzie) procek na 5180 policzyl spi ale zwis przy screenie ewidentnie za cieplo na abicie poszedl na 5.1 prawie na 1.55V tu musialem mu dac 1.64V :( ale moze dzisiaj bedzie lod to sie poprawi wyniki ;] aha spi 1mb wyszlo 25.4 z [ciach!]lami w tle takze mozna pewnie zjechac jeszcze jakies 0.2 - 0.3sek ;] no to czekamy na to LN2 :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 poczekacie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 No to zbieramy się benchować :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Jak to jest że na swoim D930 mogłem minimalne napięcie ustawić 1,625v a na selekcie co kupiłem od Wampira moge 1,500v :unsure: :unsure: :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 No to zbieramy się benchować :]co wybenchowaliscie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Jak to jest że na swoim D930 mogłem minimalne napięcie ustawić 1,625v a na selekcie co kupiłem od Wampira moge 1,500v :unsure: :unsure: :unsure:Chyba maksymalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Ten selekt nie chce iśc wyżej niż 3,8Ghz :((( Tak jak ten mój nie selekt. Ta płyta P5P800SE to DNO!!! ;( Bede płakał!!! IDĘ SIĘ UPIĆ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 to i tak ponad 250mhz na fsb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 co wybenchowaliscie? :D Jak narazie nic szczególnego, lipa maxymalna i co chwile jakieś fochy, albo mobo albo procek :( :mur: Ale jutro będziemy walczyć dalej ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 to nie za ciekawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Jak narazie nic szczególnego, lipa maxymalna i co chwile jakieś fochy, albo mobo albo procek :( :mur: Ale jutro będziemy walczyć dalej ;) :D LN2 to nie przelewki - tu izolacja przechodzi ciężką próbę pewnie jakieś problemy z rosą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 LN2 to nie przelewki - tu izolacja przechodzi ciężką próbę pewnie jakieś problemy z rosą ? Problemów z rosą żadnych nie mieliśmy, najprawdopodobniej to CB (mało prawdopodobnie a może jednak....??), no i są małe problemy z grzejącą się mocno sekcją zasilania ale jutro najprawdopodobniej zostanie to rozwiązane :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) jesli kvan skoluje na czwartek klucze to jutro 18,13 mam pociag :D Edytowane 13 Czerwca 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Problemów z rosą żadnych nie mieliśmy, najprawdopodobniej to CB (mało prawdopodobnie a może jednak....??), no i są małe problemy z grzejącą się mocno sekcją zasilania ale jutro najprawdopodobniej zostanie to rozwiązane :] jakim cudem pod LN2 zasilanie się grzało ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Szczerze mówiąc to myślałem że jak wampir zrobił 5,7Ghz to ja na tej MB zrobie chociaż 4,2 a tu.... 3,8 i ni cholery więcej bo nie wstaje cały komp. Kanał. KANAŁ! K A N A Ł!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 jakim cudem pod LN2 zasilanie się grzało ?? Właśnie tak nawiew był z [gluteus maximus] trochę i oparu nie owiewały mosów :mur: I zauważyliśmy że jak zeszliśmy z tempą za nisko (poniżej -40/-50 - to zwis i później mobo przez jakieś 15-20 min nie chciała wstawać :mur:) Więc już nie mam pojęcia co może być :/ Może to jakaś drobna [ciach!]ła do której nie możemy dojść :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Właśnie tak nawiew był z [gluteus maximus] trochę i oparu nie owiewały mosów :mur: I zauważyliśmy że jak zeszliśmy z tempą za nisko (poniżej -40/-50 - to zwis i później mobo przez jakieś 15-20 min nie chciała wstawać :mur:) Więc już nie mam pojęcia co może być :/ Może to jakaś drobna [ciach!]ła do której nie możemy dojść :mur: a może CB na mobo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Obstawiam cb mobo lub wilgoc w dziwnym miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 wilgoci raczej tam nie ma czujka termometra jest zaraz przy procku jesli jest tam ponizej -30 to komp nie wstaje -29 i juz rusza benchowac mozna tak do okolo -90 na czujce wiec na procku jakies -50 -70*C trudno powiedziec mobo cos swiruje udalo mi sie odpalic dzisiaj jeden dzielnik pozniej jak juz wsio zaczelo w miare ladnie chodzic dzielnik przestał dzialac...superpi 16mb przez to kijowe:( jedyne pocieszenie to cinebench 32bit na ~5.5g ale dokladne wyniczki wkrotce ma ktos moze inne mobo? niech przyjedzie do wrocka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Na 100% macie cos nie tak z izolacja i wilgoc Wam zagoscila gdzies. Sadze oczywiscie ze chodzi o P5WD2 od Matiza ? Jesli tak to przypomnijcie sobie jak Demek zalal mobo na targach, po tym juz krecenie na niej bylo o kant [gluteus maximus] roztrzaskac, poniewaz nie byla calkowicie sucha i walila fochy. Cold buga ta mobo nie ma na 150%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Obstawiam wilgoc. Natomiast pamietam jak DEVILEK mowiles, ze plyta stroi fochy przy niskich tempach lub nawet czasem wogle nie dziala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Na 100% macie cos nie tak z izolacja i wilgoc Wam zagoscila gdzies. Sadze oczywiscie ze chodzi o P5WD2 od Matiza ? Jesli tak to przypomnijcie sobie jak Demek zalal mobo na targach, po tym juz krecenie na niej bylo o kant [gluteus maximus] roztrzaskac, poniewaz nie byla calkowicie sucha i walila fochy. Cold buga ta mobo nie ma na 150%. Hmm... A to dziwne że poniżej -30 nie chce wstać a -29 już wstaje, a gdy wstanie to do -90 można spokojnie lać a poniżej zwis :/ A może procek :? Sam już nie wiem, jutro ją jeszcze raz wyczyścimy, wysuszymy i zaizolujemy pożadnie i zobaczymy co sie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Jak sam zauwazyles, nic ci to nie dalo, bo i tak miales zwisa ;P Proponuje wrocic do podstaw: wysuszyc poskladac i odpalic jesio raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 no to jutro bedziemy sie bawic..... acetonik i duuuzo roboty z usunieciem tej izolacji co jest teraz....oby to cos dalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 acetonikiem to zabijesz plyte.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 acetonikiem to zabijesz plyte....Jesli zrobi to umiejetni to nic sie nie stanie. Ale ogolnie aceton + mobo = niezbyt ciekawa mieszanka, doswiadczenie mam w tym kierunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 acetonikiem to zabijesz plyte....To w takim razie spirytus :? , ale nie wiem czy i jak rozpuszcza silikon. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 To w takim razie spirytus :? , ale nie wiem czy i jak rozpuszcza silikon. :? sylikon? to juz nie mogles poszukac tej wazeliny ?:D termometr jaki macie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 sylikon? to juz nie mogles poszukac tej wazeliny ?:D termometr jaki macie ?Temoter to jakaś lipa w multimetrze, a jeżeli chodzi o to dlaczegp silikon to z 2 powodów: primo: podobno wypiera wodę więc wydawał nam się odpowiedniejszy duo: z tą wazeliną to jest lipa bo po dzwonieniu do kilku sklepów chłodniczych powiedzieli mi że mają tylko jakiś silikon i siakieś smary, a wazeliny jako takiej nie, a ta co udało mi się dostać była w płynie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 A może kosmetyczna w aptece można kupić pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...