p.f.pawlikowski Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 To mozna ubic tylko jeden rdzen? :D dziwne.... no ale nic - zycze powodzenia w gwarze wspac. dzieki, na swieta dopiero oddam bo narazie nie mam jak juz nie takie rzeczy oddawalem na gware to jestem dobrej mysli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) Na sam początek powiem że jestem absolutnym laikiem jeśli chodzi o procesory ze stajni Intel'a (miałem z nimi dość mało wspólnego) ale właśnie jestem na etapie updata'u sprzętu opartego właśnie na procesorach tej firmy. Wybór padł na na Pentium D 9xx (niestety ale na C2D mnie na razie nie stać). Tak więc pytanie do ekspertów: 1. Jak duża jest różnica pomiędzy Pentium D 915 a 925? Czy 915'ski mają na tyle bogate O/C by nadrobić te kilkanaście MHz? 2. Co oznacza tekst: "brak technologii wirtualizacji VM"? EDIT: // 2 pytanie nie aktualne :P Sam znalazłem odpowiedź :] Edytowane 25 Listopada 2006 przez [RONIN] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 wspac - a może przetestuj wydajność jakims progsem wykorzystującym dwa rdzenie (cinebench?), jezeli czas bedzie wyzszy to pewnie jeden rdzeń padł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 wspac - a może przetestuj wydajność jakims progsem wykorzystującym dwa rdzenie (cinebench?), jezeli czas bedzie wyzszy to pewnie jeden rdzeń padł ;) skoro system nie widzi drugiego rdzenia to programy tez nie beda go uzywac, tlyko pytanie czy to padl rdzen czy cos innego. Zreszta mysle ze wspac juz zauwazyl to w boincu, wiec po co mu cinebench ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 i niech ktoś powie że lepiej trzymać zamkniętego kompa ;) swoja drogą jak by poszedł z tym do sklepu i powiedział "panie 1 rdzeń mi padł" to ciekawe co sprzedawca na to :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) i niech ktoś powie że lepiej trzymać zamkniętego kompa ;) swoja drogą jak by poszedł z tym do sklepu i powiedział "panie 1 rdzeń mi padł" to ciekawe co sprzedawca na to :lol2: OT mode on: To masz pan jeszcze w 50% sprawnego procka :lol: i nic z gwary bo windows chodzi :lol: :P ;) Rześ mu pan za wyosokie napięcie na ten rdzeń dał to się i spalił, jak te wszystkie niedobre overclockery co palą prucesory :lol: OT mode of: A tak na poważnie, wspac sprawdzałeś gdzieś indziej jeszcze denata? Edytowane 25 Listopada 2006 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 wspac - a może przetestuj wydajność jakims progsem wykorzystującym dwa rdzenie (cinebench?), jezeli czas bedzie wyzszy to pewnie jeden rdzeń padł ;) moj rac mocno spadl :/ polowe pkt tylko robie wiec wszystko jasne... :cry: skoro system nie widzi drugiego rdzenia to programy tez nie beda go uzywac, tlyko pytanie czy to padl rdzen czy cos innego. Zreszta mysle ze wspac juz zauwazyl to w boincu, wiec po co mu cinebench ;) dokladnie :cry: :cry: OT mode on: To masz pan jeszcze w 50% sprawnego procka :lol: i nic z gwary bo windows chodzi :lol: :P ;) Rześ mu pan za wyosokie napięcie na ten rdzeń dał to się i spalił, jak te wszystkie niedobre overclockery co palą prucesory :lol: OT mode of: A tak na poważnie, wspac sprawdzałeś gdzieś indziej jeszcze denata? byc moze jeszcze dzis sprawdze jak sie wyrobie, ale nie mam wiekszych nadzieji proc latal na 3.8ghz napiecie lekko zawyzone bo okolo 1.35v w biosie ust. problemem byl raczej odczpiony radiator 80*C w biosie mnie przerazilo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 byc moze jeszcze dzis sprawdze jak sie wyrobie, ale nie mam wiekszych nadzieji proc latal na 3.8ghz napiecie lekko zawyzone bo okolo 1.35v w biosie ust. problemem byl raczej odczpiony radiator 80*C w biosie mnie przerazilo! To co było w "OT Mode" to był zwykły joke wspac ;) :lol: My z gengiem 930 na 1.7 puszczaliśmy i żyje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Proc smiga na mobo wisni666 jak nowka, dwa rdzenie az sie rwa do liczenia wkladam spowrotem do siebie i bez zmian, jeden rdzen na windzie, niewiem o co biega, winda przeinstalowywana kilka razy, nadal to samo, moze recznie ustawic wielowatkowosc w systemie, da sie? ma ktos jakis pomysl? tu fotka dla podpatrzenia: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 A nie włączyło Ci się "przypadkiem" w biosie blokowanie jednego rdzenia? Bo u mnie mam taką opcję do wyboru - może na P5B Dlx też jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 A nie włączyło Ci się "przypadkiem" w biosie blokowanie jednego rdzenia? Bo u mnie mam taką opcję do wyboru - może na P5B Dlx też jest... myslalem o tym i przeszukiwalem opcje, ale nic, pozatym nawet nowy bios wpakowalem i clear cmos byl... zapodam watek gdzie indziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 hmm... Dziwna sprawa... A wkładałeś inne DC do niej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) hmm... Dziwna sprawa... A wkładałeś inne DC do niej? niestety nie mam zadnego pod reka, a chcialbym, bylo by wiadomo ze to mobo... albo cos jeszcze innego... nikt nie jest w stanie pomoc? Edytowane 8 Grudnia 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Jakie powinny być temperatury dla 915'stki podkręconej do nie wiele ponad 3GHz ma BOX'owym wentylatorze? Bo ja mam 60 stopni i bynajmniej dziwie się że tak dużo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 To jest Intel - czyli 60C to norma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 No tyle, ze to jest 65nm ;] I bynajmniej wg. mnie tak sie to grzac nie powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 No tyle, ze to jest 65nm ;] I bynajmniej wg. mnie tak sie to grzac nie powinno. to nie jest 65nm, to jest 2x65nm ;) a to robi malą roznice.... zreszta d352 tez sie swoje wygrzewa, a tylko jedno jajo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Witajcie. mam pytanko , czy poczuje różnicę w wydajności gdy zmienię to co mam na D915 i mobo asusa i pamiątki 2x 512 patriot ? Ogólnie chodzi mi o proca czy zauważę znaczna różnicę ?? btw które mobo lepsze : http://allegro.pl/item170863625_asus_p5n_e...75_gw36_fv.html http://allegro.pl/item167977867_asus_p5wd2...zapraszam_.html ?? Edytowane 3 Marca 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 to 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Witajcie. mam pytanko , czy poczuje różnicę w wydajności gdy zmienię to co mam na D915 i mobo asusa i pamiątki 2x 512 patriot ? Ogólnie chodzi mi o proca czy zauważę znaczna różnicę ??No to zalezy co bedzesz chcial robic :) Jesli aplikacje wielowatkowe, jak grafa 3d (3d max, cinema etc) to tak, ale jesli interesuja cie glownie gry to raczej to co masz jest lepsze, bo nawet nie widzialem gry ktora korzysta z 2 rdzeni (moze jestem nieco zacofany :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 No to zalezy co bedzesz chcial robic :) Jesli aplikacje wielowatkowe, jak grafa 3d (3d max, cinema etc) to tak, ale jesli interesuja cie glownie gry to raczej to co masz jest lepsze, bo nawet nie widzialem gry ktora korzysta z 2 rdzeni (moze jestem nieco zacofany :P) FEAR czasem nie wspiera 2 rdzeni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 FEAR czasem nie wspiera 2 rdzeni ?3DMarki 03/05/06 też. No co, niektórzy namiętnie grają w końcu :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 hMMMM, właśnie bawię się z głupoty PD 935 i mam pytanko - czym najlepiej temperaturki sprawdzić ?? (bo głównie z tego względu go wsadziłem do kompa - żeby sprawdzić, czy mój C2D jest taki gorący czy WC mam do [gluteus maximus] ;) ) CoreTemp i TAT odmawiają współpracy, Everest nic nie pokazuje, AIBooster coś tam pokazuje ale wole się nim nie sugerować - jakieś sugestie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Speed Fan, Sensor View Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 hMMMM, właśnie bawię się z głupoty PD 935 i mam pytanko - czym najlepiej temperaturki sprawdzić ?? (bo głównie z tego względu go wsadziłem do kompa - żeby sprawdzić, czy mój C2D jest taki gorący czy WC mam do [gluteus maximus] ;) ) CoreTemp i TAT odmawiają współpracy, Everest nic nie pokazuje, AIBooster coś tam pokazuje ale wole się nim nie sugerować - jakieś sugestie ?? Speed Fan, Sensor View Pro. sprawuje sie bez najmniejszych problemow :) Polecam B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 To skoro juz wiadomo czym odczytywac temperaturki to czekamy na jakis fajny rezultat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 hMMMM, OK, SpeedFAN pokazuje to co AIBooster wiec chyba jednak kibel jest OK a mój C2D na maksa zryty - tą Pentiawkę zaraz muszę wyciągać więc bawię się nim na szybko - aktualnie mam tyle - tylko 30min Orthosa (SmallFFT) przeleciał i 3DM01 (brak czasu) - idę mu wrzucić jakieś wyższe V (teraz ma ~1,39V REAL @ LOAD, ile tak bezpiecznie mu ładować? 1,45~1,5V?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Bezpiecznie to możesz mu ładować do 1.55 :mrgreen: jak masz chłodzenie dobre :P to i więcej ale nie na codzień ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) ile tak bezpiecznie mu ładować? 1,45~1,5V?) 1,6v spoko tylko przy niskich tempach :) np na wc spokojne mozna :) Ps Ladny procek :) Edytowane 28 Marca 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) hMMMM, proc już dawno wyciągnięty - idzie dziś do klienta za śmieszną IMHO kasę a chciałem sprawdzić tylko właśnie WC - okazuje się, że jest OK a mój C2D to chyba the hottest one - wrrrrr :mur: na tym PD 935 @ 4,8GHz przy 1,4V z BIOS w LOAD miałem temperaturę wyższą o 5~6'C od mojego C2D @ 3,6GHz przy 1,3V z BIOS (i to C2D po szlifie) w spoczynku!. Sama Pentiawka na FSB 333MHz nawet przy 1,55V z BIOS więc jechałem w dół z FSB co 10MHz i SPI16M oraz 3DM01 przeszedł przy takim zegarze: Edytowane 28 Marca 2007 przez Weelkoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...