owlman Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Witam, jaki laptop polacacie do 5000 zl glownie przeznaczony do gier, z mozliwoscia zakupienia rozserzenia gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 http://allegro.pl/item103577713_acer_ferra...cja_bonus_.html trochę więcej ale wypas laptop tylko nie wiem co z gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 http://allegro.pl/item103577713_acer_ferra...cja_bonus_.html trochę więcej ale wypas laptop tylko nie wiem co z gwarancją. tylko wolal bym kupic w sklepie w polsce, a w sklepie u nas kosztuje 8000 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Tu masz porownywalnego z tym ferrari ale nowke. Tu z lepszym procesorem Szukaj z jak naszybsza grafa jak ma byc do gier. Edytowane 16 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Jest specjalne forum Co Kupić? tylko dla laptopów :) Przeniósłbym się tam w celu otrzymania odp. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Acer Aspire 5024WLMi - full wypas, i wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Acer Aspire 5024WLMi - full wypas, i wszystko jasne. popieram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Acer Aspire 5024WLMi - full wypas, i wszystko jasne. hmm faktycznie niezly, karta graficzna ATI Mobility Radeon X700 (PCI-E) ilość pamięci video 128 MB (VRAM) zawsze "jechalem" na GeForc'ach, teraz mam 6600gt, ( http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23782 ) jak ta karta ma sie do tego GF? jest lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Nie jest lepsza ale wystarczylo troche poszukac zeby sie tego dowiedziec. Poza tym ja na twoim miejscu zakrecilbym sie za czyms z X1600 na pokladzie, a takie sprzety mozna dorwac juz za 5500-5600. Roznica niewielka w porownaniu do 5000 a wydajnosc grafiki ponad 50% wieksza, a wynik w 3dm06 dzieki obsludze PS 3.0 jest ponad 3 razy lepszy!! Pomijam juz to ze w tej cenie bedziesz miec Core Duo. Ale wybor nalezy do ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Nie jest lepsza ale wystarczylo troche poszukac zeby sie tego dowiedziec. Poza tym ja na twoim miejscu zakrecilbym sie za czyms z X1600 na pokladzie, a takie sprzety mozna dorwac juz za 5500-5600. Roznica niewielka w porownaniu do 5000 a wydajnosc grafiki ponad 50% wieksza, a wynik w 3dm06 dzieki obsludze PS 3.0 jest ponad 3 razy lepszy!! Pomijam juz to ze w tej cenie bedziesz miec Core Duo. Ale wybor nalezy do ciebie. W sumie racja, a ktorys konkretnie bys polecil? na komputroniku z x1600 w cenie juz do 6000 znalazlem tylko: Asus A7G-R002H + Win XP HE Centrino Asus A6JA-Q006 Centrino Duo HP Compaq nx9420 ES440EA Edytowane 17 Maja 2006 przez owlman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 A6j tutaj masz promo, ponizej 5,5k http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=pro...&ref=skapiec.pl (bez systemu) a tu z licencja na XP HE http://rodan.net/eSklep/prod?id=asus+a6ja-q006h za 5650. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 po przeczytaniu [recenzja] Asus A6ja-q006h, i testy raczej odpada :D (a juz go zamowilem, na szczescie dalo sie jeszcze zrezygnowac) i poszukiwania zaczynaja sie od nowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 A mozna wiedziec czemu? Bo jesli poszlo o matryce to chyba ciut zes sie pospieszyl <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 wlasnie o matryce mi chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Hmm i mowisz ze po recenzji tej recki tak?Pozwol ze zacytuje autora : "w porównaniu do lapka 17" z 2 lampami to matryca jest gorsza, ale to chyba normalne i nie ma sie co dziwic, miałem ostatnio przyjemnosc porównać ją do acera za ponad 5 klocków z 15.4" i wg mnie obie mają te same katy widzenia, asus ma troszke zywsze kolorki i troszke lepsze odwzorowanie kolorów, pozatym wszystko to samo, generalnie nie ma sie co spodziewać że kupicie lapka W POLSCE który bedzie miał taki saam sprzęcior w sobie jak ten ASUS, takie samo bogate wyposażenie, i bedzie miał lepszą matryce niż ten asus.... oczywiscie mowa o tym przedziale cenowym...." (w odpowiedzi na post ze jest niezadowolony i narzeka) "przeciez ja nie narzekam tylko wyraznie mowie ze kazda matryca, nawet ta z sony jest gorsza od matrycy z dwiema lampami niz matryca 17" (przynajmniej jesli by pporównac do hp paciliona zd8000). wiez ze lapek jest super i wcale nie narzekam na niego" Nie wiem czy sledziles dyskusje do konca ale jak widzisz wcale nie jest tak tragicznie jakby moglo to wynikac z poczatkowych postow. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) tak, wiem. za ta kase napewno nic lepszego (sprzetowo) nie dostane, a co do posiadasza tego laptopa, mysle ze z czasem (gdy sie juz z nim pogodzil, stwerdzajac ze nic juz nie moze zrobic) zaczal zmieniac zdanie :) ale w sumie to opinie na podstawie innych opini, trzeba zobaczyc na wlasne oczy :/ tak czy siak chyba doloze jeszcze troche zeby potem niezalowac. procz tego asusa mysle jeszce o: Toshiba Satellite A100-192 HP Compaq nx9420 ES440EA Toshiba Satellite P100-217 Edytowane 18 Maja 2006 przez owlman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumpy Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 moze dell 9300? na allegro sa juz za niecale 5000 zl, z matryca wuxga 1,83 proc i geforcem 6800. Chyba ze acer z zapadajaca sie klawiatura i rysujacego sie od tego ze chociazby mucha na nim usiadzie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Za lekko ponad 6k brutto masz już najtańszego sager'a z 7800gtx i matrycą 17'' WXGA , zjadającego na śniadanie wszystkie te poprzednie propozycje, jeśli mowa o mocy obliczeniowej 3D. http://www.euronotebook.pl/index.php?page=product&p_id=142 Dokupując większy i szybszy niż standardowe 60GB dysk robi się z tego całkiem przyjemny laptop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Dodam moze wiecej wymagan ktore mam procz grania w 'mocne' gry: matryca: 15" proceosr: dwu rdzeniowy ram: 1 gb i baaaaaaaaaaaaaardzo baaaaaaaaaaaardzo zalezy mi na ciszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 W 15'4 najlepsze co mozesz miec to GF7600/X1600 i raczej nie nastawiaj sie na bezglosny sprzet. W czasie grania na 100% bedzie glosniej, w czasie pracy normalnej tez sie wlaczy od czasu do czasu. Tego sie nie da ominac i pogodz sie z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Dodam moze wiecej wymagan ktore mam procz grania w 'mocne' gry: matryca: 15" proceosr: dwu rdzeniowy ram: 1 gb i baaaaaaaaaaaaaardzo baaaaaaaaaaaardzo zalezy mi na ciszy w takim razie polecam Ci ASUS A6JAQ006 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ślawski Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 w takim razie polecam Ci ASUS A6JAQ006 :) zgadzam się z kucykiem i także polecam tego asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 a cos procz tego asusa? porownywalnego? badz ciut gorszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) TOSHIBA Satellite A100-237 tylko nie wiem jak u niej z ciszą, biorąc asusa możesz być jej pewien Edytowane 2 Lipca 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 jedno jest pewne - nie ma sie co pchac w x700 tylko x1600 lub gf7600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 to fakt, x700 już wymięka, ale x1600 też nie jest jakiś mocny, choć narazie prawie wszystkie gry pozwalają na grę w natywnej rozdzielczości i detalach na maks/very high, bez AA oczywiście :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 jedno jest pewne - nie ma sie co pchac w x700 tylko x1600 lub gf7600.x700 i x1600 rozumiem jeden gorszy od drugiego ale 76 ? why ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owlman Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) @kucyk a powiedz mi jak jest z ta matryca w asusie? bo jeden uzytkownik z forum dosc narzekal, dla mnie (ze wzgledu ze ogladam dosc duzo filmow) matryca tez jest wazna, dlatego pytam i ona jest panoramiczna? jeszcze sie zastanawiam nad hp nx9420, tez jak pisal jeden z uzytkownikow jest cichy i wiatrak rzadko sie wlacza, szkoda ze ma 17 cali :/ EDIT: a i jeszcze jedno, jak jest z tymi core duo? skoro widze ze dana gra ma wymagania procesora 2,0 ghz, a moje core duo ma 1,66 to czy pojdzie? to sie jakos przelicza? Edytowane 2 Lipca 2006 przez owlman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) @kucyk a powiedz mi jak jest z ta matryca w asusie? bo jeden uzytkownik z forum dosc narzekal, dla mnie (ze wzgledu ze ogladam dosc duzo filmow) matryca tez jest wazna, dlatego pytam i ona jest panoramiczna? jeszcze sie zastanawiam nad hp nx9420, tez jak pisal jeden z uzytkownikow jest cichy i wiatrak rzadko sie wlacza, szkoda ze ma 17 cali :/ EDIT: a i jeszcze jedno, jak jest z tymi core duo? skoro widze ze dana gra ma wymagania procesora 2,0 ghz, a moje core duo ma 1,66 to czy pojdzie? to sie jakos przelicza? o matrycy już opowiadałem i mam już dosyć, ostatni raz powtarzam - góra/dół nędza, boki są ok, jeżeli patrzy się na wprost obraz jest idealny, po za tym NIE PRZESZKADZA MI TO WCALE PONIEWAŻ nie mam potrzeby oglądania filmów pod 4 różnymi kątami jednocześnie - kładę się do łóżka, ustawiam laptopa i oglądam tak samo z pracą, ustawiam sobie laptopa i pracuję, wali mnie to, że jak ktoś patrzy z góry to nic nie widzi - co mnie to obchodzi? do mojej biurkowej 17" brakuje jej bardzo dużo, ale to jest laptop - chcesz dobrej matrycy, rozejrzyj się za 17" wiadomo, że świetnie było by mieć tego lapotpa z super matrycą, ale trudno się mówi - i tak jest lepsza niż w moim byłym Acer 1694 co do coreduo - komunikatu takiego o jakim piszesz nie widziałem, nie wiem jak to się będzie zachowywać, ale chyba nonsensem by było gdyby taki celeron 2,0 odpalił grę a coreduo 1,66 nie Edytowane 2 Lipca 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 na x700 tez wszystkie gry odpalam w natywnej (innej opcji nie ma :-) ) i detale medium/high i tak samo bez aa, bardziej mi chodzilo o to ze TERAZ kupujac laptopa bez sensu jest kupowanie x700 jak x1600 zaczyna byc coraz bardziej wart swoich pieniedzy no i do tego jest zwyczajnie szybszy. Ale ja bym nie dyskwalifikowal jeszcze x700 8) innymi slowy nie czuje jeszcze presji wymiany lapa ze wzgledu na grafike :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...