abigail Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Zamierzam kupic laptopa - prace biurowe, internet, muza, filmy, czasami Photoshop, a fajnie by było jakby całkiem sprawnie działał też AutoCad. Cena - okolice 3500-4000zł brutto. (Żeby uciąć komentarze - TO forum też już przeglądałam). Szukając modelu dla siebie, myslałam o Acerze/FS/Asusie, no ale....Przejrzałam kilka for i mam wrażenie, że wiem mniej niż na początku. Mam jakieś swoje min wymagania, ale tym, co mnie naprawde interesuje jest usterkowość (a raczej jej brak) i praca serwisów gwarancyjnych. Przeszła mi ochota na kupowanie Acera (chociaż stosunek parametrów do ceny jest zachęcający), gdzy przeczytałam kilka postów na temat serwisanta (a może pojawiła się już jakaś nowa firma?), o Asusie (chociaż na tym forum - jak zauważyłam ma dosyć dobrą opinię) słyszałam, że też dosyć często się psuje, a i z serwisem jest nie najlepiej... FS niby daje 2 lata gwarancji, ale tu też pojawiają się sprzeczne opinie. Dlatego czekam na opinie uzytkowników tych marek (innych też, chociaż z tego co zauważyłam w interesującej mnie cenie oferują znacznie mniej - no cóż, za jakość się płaci więcej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 ja mam acera, raz mi sie popsul dysk i caly serwis trwal tydzien, wymienili mi plyte glowna i dali wiekszy dysk... poza tym zadnych problemow nie mam... aha kupujac nawet do takich zastosowan olewajac karte graf. przyjmij jako minimum mobile redeona x300... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 To widac nalezysz do szczesliwcow ze tak to u Ciebie poszlo sprawnie. Jesli chodzi o polski serwis Acera to teamtu na temat firmy BLASK chyba nie musze przypominac... sam obecnie jestem w kropce, bo chyba kupie jakiegos drugiego lapa a tego Acerowskiego bede musial odeslac do serwisu... ponoc jeszcze gorszego w UK... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Ja mam Acera Aspire 3023 od pół roku i nie było najmniejszego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 To widac nalezysz do szczesliwcow ze tak to u Ciebie poszlo sprawnie. Jesli chodzi o polski serwis Acera to teamtu na temat firmy BLASK chyba nie musze przypominac... sam obecnie jestem w kropce, bo chyba kupie jakiegos drugiego lapa a tego Acerowskiego bede musial odeslac do serwisu... ponoc jeszcze gorszego w UK... Trochę widziałem jak się serwisuje te lapy w UK :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ślawski Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 aha kupujac nawet do takich zastosowan olewajac karte graf. przyjmij jako minimum mobile redeona x300... bez przesady, jeśli nie zamierzasz grać to wystarczy coś na X200 (Cad 2006 całkiem ładnie działa) a co do usterkowości, to polecam ThinkPad'a od IBM'a. Powiedz czy masz jakieś specjalne wymagania (typu czy to ma być procek AMD czy intel, czy w gre wchodzi celeron czy musi to być Pentium M czy turion, jakiej wielkości ma być laptop, jaki dysk ile ramu, itd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumpy Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 powiem tyle, ze moi znajomi korzystali z toshib fs , niektore maja kilka lat i sa bardzo zadowoleni, Jesli chodzi o Acera - dostajesz to za co placisz, parametry niezle w stusnku do ceny tylko jakosc wykonania adekwatna do zainwestowanych srodkow, cos za cos. Caly czas wacham sie nad zakupem laptopa. Moj wybor ograniczylem do 3 firm : Tośka, FS i oczywiscie Dell. Wszystkie sprawdzone i jakosc wykonania rewelacyjna (nie biore pod uwage asusa i hp poniewaz karty graficzne jak dla mnie za slabe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 oto lista: Asus 1 Asus 2 fs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ślawski Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 powiem tyle, ze moi znajomi korzystali z toshib fs , niektore maja kilka lat i sa bardzo zadowoleni, Jesli chodzi o Acera - dostajesz to za co placisz, parametry niezle w stusnku do ceny tylko jakosc wykonania adekwatna do zainwestowanych srodkow, cos za cos. Caly czas wacham sie nad zakupem laptopa. Moj wybor ograniczylem do 3 firm : Tośka, FS i oczywiscie Dell. Wszystkie sprawdzone i jakosc wykonania rewelacyjna (nie biore pod uwage asusa i hp poniewaz karty graficzne jak dla mnie za slabe) jakoś nie mogę znaleźć rewelacyjnej jakości wykonania w FS i Toshibach (w tośkach zwłaszcza ostatnio). Jedyne firmy które mają naprawdę bardzo dobrą jakość (niezależnie od przedziału cenowego laptopa) to IBM i Dell. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumpy Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 w porownaniu do lowendowych lapow typu acer itd... to jak dla mnie to niebo a ziemia fs czy toska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ślawski Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 w porownaniu do lowendowych lapow typu acer itd... to jak dla mnie to niebo a ziemia fs czy toska. tu masz rację, jednak bardziej chodziło o zwrot "rewelacyjna jakość", bo na pewno taka to ona nie jest, jeżeli już to dobra, zwłaszcza w tym przedziale cenowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Tylko nie ACER! :-P Powiem szczerze, że utwierdzam się w przekonaniu, że ACER składa swoje laptopy z niesamowitych odpadów - poznaje co raz więcej osób które zaraz po kupnie mają problem z laptopem, sam tak miałem, a tydzień temu dołączył do tej grupy mój znajomy - kupił ACERa i po tygodniu na 3 tygodnie laptop pojechał na serwis :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ślawski Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Tylko nie ACER! :-P Powiem szczerze, że utwierdzam się w przekonaniu, że ACER składa swoje laptopy z niesamowitych odpadów - poznaje co raz więcej osób które zaraz po kupnie mają problem z laptopem, sam tak miałem, a tydzień temu dołączył do tej grupy mój znajomy - kupił ACERa i po tygodniu na 3 tygodnie laptop pojechał na serwis :mur: Popieram, przy zakupie Acera jest potrzebne szczęście, znam osoby które mają lapa tej firmy od ponad pół roku i nie miały z nimi najmniejszych problemów (no może poza rysującą się obudową), a inni mieli swojego "cudownego" lapa zaledwie tydzień, bo później praktycznie lądował laptop non stop w serwisie. więc jak ktoś lubi loterie to może kupić acera i sprawdzić czy ma szczęście, ja osobiście wolę coś bardziej pewnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...