Skocz do zawartości
janek_vip

Zdalna Konsola Z Trybem Graficznym W Winxp Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Sytuacja wygląda następująco:

na jednym komputerze zainstalowany jest WinXP Pro+SP2, na drugim komputerze nie ma zainstalowanego żadnego systemu operacyjnego. Oba komputery połączone są przez karty sieciowe.

I komputer:

brak systemu operacyjnego, brak dysku (ewentualnie może być dysk), SDRAM, Penium III 667 MHz, monitor klawiatura, mysz, karta sieciowa, CD-ROM, USB 1.1, Riva TNT i monitor.

II komputer:

WinXP SP2, karta sieciowa i "standardowe" urządzenia.

Chciałbym, aby działało to tak:

z I komputera chciałbym się logować do WinXP jako użytkownik B i móc pracować w Wordzie, albo uduchomić grę saper :) Na obu komputerach chciałbym mieć tryb graficzny. Nie chcę, aby na komputerze II następowało wylogowywanie aktualnie pracującego użytkownika. Zakładam, że na komputerze II stworzone są konta z odpowiendnimi uprawnieniami dla użytkownika A i B.

Czytałem, że program TightVNC ma możliwość zalogowania do dowolnego systemu operacyjnego, ale chyba trzeba go uruchomić w innym systemie, a ja chcę aby to działało na komputerze bez systemu operacyjnego.

Pozatym TightVNC powoduje wylogowanie aktualnie zalogowanego użytkownika, a to też mi nie odpowiada.

Programu TightVNC jeszcze nie instalowałem, bo jestem w trakcie składania drugiego kompa:

linki do tematów o zdalnej konsoli:

http://www.idg.pl/ftp/pc_6613/TightVNC.1.2.9.htm

http://www.tightvnc.com/l

Może ktoś ma doświadczenie z tym programem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Czytałem, że program TightVNC ma możliwość zalogowania do dowolnego systemu operacyjnego, ale chyba trzeba go uruchomić w innym systemie, a ja chcę aby to działało na komputerze bez systemu operacyjnego...

dobre!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, ze napisałes "chyba" .

Może pracowac wiele osób, ale tylko na wersji Server.

W XP dodatkowo da sie właczyc to przez podmianę jednego pliku na wersje z bety sp2 i dodatkowy wpis w rejestrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi