janek_vip Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Witam! Sytuacja wygląda następująco: na jednym komputerze zainstalowany jest WinXP Pro+SP2, na drugim komputerze nie ma zainstalowanego żadnego systemu operacyjnego. Oba komputery połączone są przez karty sieciowe. I komputer: brak systemu operacyjnego, brak dysku (ewentualnie może być dysk), SDRAM, Penium III 667 MHz, monitor klawiatura, mysz, karta sieciowa, CD-ROM, USB 1.1, Riva TNT i monitor. II komputer: WinXP SP2, karta sieciowa i "standardowe" urządzenia. Chciałbym, aby działało to tak: z I komputera chciałbym się logować do WinXP jako użytkownik B i móc pracować w Wordzie, albo uduchomić grę saper :) Na obu komputerach chciałbym mieć tryb graficzny. Nie chcę, aby na komputerze II następowało wylogowywanie aktualnie pracującego użytkownika. Zakładam, że na komputerze II stworzone są konta z odpowiendnimi uprawnieniami dla użytkownika A i B. Czytałem, że program TightVNC ma możliwość zalogowania do dowolnego systemu operacyjnego, ale chyba trzeba go uruchomić w innym systemie, a ja chcę aby to działało na komputerze bez systemu operacyjnego. Pozatym TightVNC powoduje wylogowanie aktualnie zalogowanego użytkownika, a to też mi nie odpowiada. Programu TightVNC jeszcze nie instalowałem, bo jestem w trakcie składania drugiego kompa: linki do tematów o zdalnej konsoli: http://www.idg.pl/ftp/pc_6613/TightVNC.1.2.9.htm http://www.tightvnc.com/l Może ktoś ma doświadczenie z tym programem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 ...Czytałem, że program TightVNC ma możliwość zalogowania do dowolnego systemu operacyjnego, ale chyba trzeba go uruchomić w innym systemie, a ja chcę aby to działało na komputerze bez systemu operacyjnego...dobre!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 windows nie jest (chyba) systemem, który pozwala na pracę kilku osób jednocześnie... w linuksie to jest podstawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Dobrze, ze napisałes "chyba" . Może pracowac wiele osób, ale tylko na wersji Server. W XP dodatkowo da sie właczyc to przez podmianę jednego pliku na wersje z bety sp2 i dodatkowy wpis w rejestrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 ale po takim zabiegu windows starci swoja legalnosc prawdopodobnie a widze ze chyba na tym ci zalezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 dlatego zawsze wolę dodać słowo chyba bo nigdy niczego pewnym być nie można :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...