Skocz do zawartości
Gość RzeźniQ_dNb

Wzmacniacz Sluchawkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

To jak to w końcu jest z tymi wzmacniaczami słuchawkowymi?

Wczoraj poszedłem na zakupy słuchawek, a właściwie chciałem przesłuchać jak grają bardziej znane słuchawki. Udało mi się odszukać sklep z dość dużym wyborem takich firm jak: Beyerdynamic, Koss, Sennheiser. Sprzedawca mnie zaskoczył tym że nie pozwolił mi dokonać żadnego odsłuchu, stwierdzając iż w tej chwili nie maja żądnego wzmacniacza słuchawkowego, że nie usłyszę żądnej różnicy między słuchawkami. A sprzęt w sklepie(wzmacniacze i amlitunery zaczynały się od 4tysi), który posiadali niby taki kiepski był. Dali mi telefon i mam dzwonić w przyszłym tygodniu.

Chcąc zmienić słuchawki Technicsa RP-F800

Dane:

zakres 3Hz-32kHz, średnica 40mm, oprność 40ohm, cyfrowe słuchawki monitorowe, skuteczność 105dB, kanał basowy XBass, przewód miedź beztlenowa OFC, cewka CCAW, 24 karaty. Zastanawiam się czy nie lepiej kupić wzmaka, co o tym sądzicie, jeżeli tak to jaki?

Karta muzyczna z podpisu, amlituner Yamaha RX-V496.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to ten sprzedawca miał rację. Większość wzmacniaczy czy amplitunerów dostępnych na rynku ma kiepskie wyjście słuchawkowe i różnicę między lepszymi modelami usłyszysz tylko na dobrym wzmacniaczu słuchawkowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo lubią wyrzucać pieniądze w błoto i jeszcze sie przy tym cieszą jak im sie brzmienie poprawiło :razz:

najlepsza opcja to kupic ze szpuli studyjnego shellera , klotza , gothama -wtyki i samemu zrobic -wyjdzie Cie to kilkadziesiat zł a nic "fabrycznego i firmowego " za kilka x wiecej nie podskoczy

Edytowane przez bartezjusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi