breiniack Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Posiadam płyte główna HP Vectra VE8 z pII 350mhz. Moja płyta potrafi obsłużyć pIII 500mhz, tylko potrzebna jest aktualizacja biosu. Ze strony hp ściągnołem najnowszy bios do mojej płyty główne. Niestety przy prubie aktualizacji wyskakuje mi "Memory allocate failure". Niewiem czym to jest spowodowane. Komputer chodzi normalnie, ale biosu aktualizować niechce. Na płycie jest AMI bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Czytales FAQ a w nim temat aktualizacja Biosu...?? Nic nie pomoglo...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
breiniack Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Tak myśle że to może być spowodowane niewyłączeniem pamięci cache. Tylko niewiem które pamięci trzeba powyłanczać (a dokładniej gdzie co się w ami bios wyłancza). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...