Malik Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Witam Mam do Was pytanie w sprawie karty SB live! 1024: Nie jest to moze karta najnowsza, ale mimo to powinna dzialac. Mianowicie problem polega na tym, ze po zamontowaniu tej karty z glosnikow wydobywa sie jedynie obrzydliwy pisk. Teraz co zrobilem ( mozliwe ze gdzies popelnilem blad ): -zamontowalem w pci sb live 1024 - wylaczylem w biosie dzwiekowke - winda poprawnie wykryla karte, zainstalowala stery - podpialem kabel do zielonego portu :) - odpalam winampa - PISK, odpalam film - PISK - probowalem do innych portow - cisza - sciagnalem stery ze strony creative do tej karty - cisza - przepialem karte na inny slot pci - to samo sie zaczelo dziac. Skonczyly mi sie pomysly. Wypialem ja. Wlaczylem dzwiek na mobo - wszystko hula Co moze byc nie tak Waszym zdaniem ? Edytowane 16 Maja 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 prawdodpobonie karta padla mozesz opisac ten pisk? (moze poprostu gniazdo sie uszkodzilo) probowales innych gniazd? probowales sterowniki kx? (tam jest uruchomienie tylnego wyjscia jako wyjscia do frontu pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 prawdodpobonie karta padla mozesz opisac ten pisk? (moze poprostu gniazdo sie uszkodzilo) probowales innych gniazd? probowales sterowniki kx? (tam jest uruchomienie tylnego wyjscia jako wyjscia do frontu pozdro Pisk jak pisk, trudno mi go sprecyzowac. Wysoki dzwiek. Menadzer urzadzen nie wykazal zadnych konfliktow. Systemowo wszystko w porzadeczku. Wkladalem do innych gniazd i tylko na zielonym piszczalo ( przy sterach od windy ). Na reszczcie byla cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 ta karta ma wyjscie na przednie i tylne glosniki, wiec dzwiek powinienes miec jeszcze na jednym wyjsciu. w creative surriund mixer przestaw na 4 glosniki i wlacz test, byc moze jedno wyjscie padlo, jezeli dwa na raz to masz ogromnego pecha ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 jesli jest tak jak mowisz to mowie: wpisz w google "kx" sciagnij te stery i zainstaluj i w kx mixer pwinienes miec od razu zaznaczone aby karta uzywala wyjscia do tylnych glosnikow jako wyjscia do przednich jesli wszystko zadziala to masz gniazdo zwalone pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Zrobilem jak powiedzieliscie i dalej nic :( Sprawdze ja dzisiaj na innym kompie. Moze padla :/ Update Karta na innym kompie dziala bez zarzutu. Wiec co jest nie tak ?? Edytowane 17 Maja 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 sprawdz karte w innym slocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Przekladalem do 3 slotow ktore mam i nic :sad: Jak widac zero konfliktow. System bez problemu widzi karte etc. Ale dzwieku nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 przy filmach, grach wciaz to samo? domyslam sie ze glosniki wyeliminowales <_< sprawdz jeszcze w dxdiag czy przechodzi testy (poprawnie) ;) wyglada na problem samego systemu (skoro na innym kompie dziala) zadko to mowie ale system na nowo powinien pomoc :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 GLosniki odpadaja. No nic zostaje mi postawienie na nowo systemu. Wtedy wyprobuje czy dziala. Troche tendecyjne pytanie ale chyba nie mam strzelonej mobo ( sloty pci ) ? Co do dzwiekowki - postawie system i dam znac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 zresetuj bios zwora, i update biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Moge zresetowac bios na zworce ale czy cos to da ? Skoro instalacja dzwiekowki przebiega bez problemu, tylko pozniej nie gra :( Co do update'u biosu - mam najnowszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 A może na próbe zrezygnuj z przetaktowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 na tych nowych nforcach magistrala pci powinna byc zablokowana na 33.3 wiec raczej to nic nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Moim zdaniem wina lezy w systemie. Wlasnie zaistanlowalem sobie takie cos: Instalacja przebiegla podobnie jak z SB Live, bez problemow. I najwazniejsze dziala :) Dlatego wiec stwierdzam ze wina z SB Live lezy w sofcie a nie hardware'rze. Musze zrobic reinstalke i zobaczyc wtedy. Zapomnialem powiedziec najwazniejsze - wzialem SB Live! na tescik, przed kupnem Audigy ZS. Troche sie przestraszylem ze cos z mobo nie tak. Ale sprawa wyglada na lzejsza :) Wiec spokojnie moge potwierdzic zamowienie ZS'a :) Sadze, ze problem mozemy uznac za zamkniety. Dzieki wszystkim za pomoc i uwage :) PS. No chyba ze sie myle i cos jest spieprzone :P Update: Wczoraj postawilem system. Reset biosu, wylaczenie dzwiekowki na mobo. Wsadzilem SB i tak instalowalem system. Niestety nic z tego - historia sie powtorzyla - pisk. Pasuje <_< Edytowane 22 Maja 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...