wreq Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Który Waszym zdaniem wentylator (92x92mm) jest najwydajniejszy, przy zachowaniu znośnego poziomu hałasu ? Obecny wentylator, który chłodzi zestaw akuatek'a fs-92, pracuje niczym suszarka do włosów i prosi się o wymianę. Niestety nie mam mozliwości przetestowania wszystkich dostępnych wentyli - dotychczas sprawdzałem jedynie AC AF9225, i Fandera... Edytowane 16 Maja 2006 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 to fander bedzie IMO najlepszy. zawsze mozesz go rgulowac tak, zeby ci odpowiadal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Fander jeśli stawiasz na wydajność. Revoltec jeśli stawiasz na wygląd (przy minimalnie niższej wydajności). PS. Chciałem się o coś zapytać apropo wtyczek - jaka jest róznica, czy wepnę wentyl do wtyku na mobo, czy pod molexa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Fander jeśli stawiasz na wydajność. Revoltec jeśli stawiasz na wygląd (przy minimalnie niższej wydajności). PS. Chciałem się o coś zapytać apropo wtyczek - jaka jest róznica, czy wepnę wentyl do wtyku na mobo, czy pod molexa? Taka , ze jak mobo ma opcje regulacji obrotow wentylatora to jak wepniesz w nia wentylator to mozesz regulowac jego obroty... Wpinajac w molexa na stale podajesz 12v/7v/5v (niepotrzebne skreslic) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Venice myślałem że jesteś na tyle doświadczonym użytkownikiem że wiesz jaka jest różnica pomiędzy molexem a 3 pin :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Człowie sie uczy cale zycie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 A jak z tymi nowymi wentylatorami od Zawarda ? Miał już to ktoś w ręce...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Strasznie niska zywotnosc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 AC AF9225 - jak to się sprawuje? Cichy jest? Chciałbym kupić sobie taki wentylator... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 AC AF9225 - jak to się sprawuje? Cichy jest? Chciałbym kupić sobie taki wentylator...Tak jest cichy... jak chcesz jakieś dokładniejsze wyniki, to poczekaj z dwa dni - zmierzę miernikiem natężenie dźwięku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 oo to byłoby przydatne :) bo też o nim myśle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Tak jest cichy... jak chcesz jakieś dokładniejsze wyniki, to poczekaj z dwa dni - zmierzę miernikiem natężenie dźwięku... Jeśli one są ciche, to współczuję słuchu. Ja nie mam wybitnego, a mi bardzo przeszkadzają. Myślałem, że regulacja obrotów będzie działała i będzie OK, ale AC dał tylko 2 kabelki ... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Jeśli one są ciche, to współczuję słuchu. Ja nie mam wybitnego, a mi bardzo przeszkadzają. Myślałem, że regulacja obrotów będzie działała i będzie OK, ale AC dał tylko 2 kabelki ... :mur:Akurat słuch mam dobry... Zresztą dla każdego definicja ciszy jest inna... A co do wyników: to mierzyłem tym => miernik. Coolerek był podpięty do małego zasilacza labolatoryjnego. Wyniki (średnie) dla 5V - 38.0 [dBa], dla 12V - 41.4 [dBa]... Dla porównania - Noiseblocker BlackSilent XE1, na tych samych ustawieniach i w tych samych warunkach, ma odpowiednio: 39.1 [dBa], i 42.5 [dBa]... Oczywiście należy pamiętać że wyniki nie będa w 100% miarodajne... Edytowane 30 Maja 2006 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 a mógłbyś porównać je do np wentylatorka 8cm, który kręci się np. z 2000 obrotów?? jaka różnica w głośności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...