x_brat Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Wyczytałem, że przy podkręcaniu proca dobrze jest założyć radiatory na tranzystory mocy pozwala to na większe podkręcenie. Problem w tym, że nie wiem gdzie na płycie znajdują się te tranzystory, posiadam płyte intela D865PERL mógłby mi ktoś zaznaczyć na obrazku lub opisać gdzie są te tranzystory i jakie radiatory najlepiej na nie przykleić. Poniżej zdjęcie mojej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Czerwone kółka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Raczej nie bedziesz tam upychac 40x40 dla nawiewu wiec aluminiowe radiatory na pamieci BGA powinny wystarczyc [; Tyle ze chlodzenie mofsetow wskazane jest przy sporym oc [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 na taką płytę to bezsens montować jakiekolwiek radiatorki, seryjne „chłodzenie”, a raczej jego brak w zupełności wyskaczą na „maxymalne OC” ;) podzespołów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Właśnie o czymś takim myślałem, jakieś małe radiatory na taśmie termoprzewodzącej, samoprzylepnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Spytam tak z ciekawości - to na płytach Intela są już (wypadłem z obiegu) jakiekolwiek opcje OC? A jak chcesz oklejać to po prostu sprawdź palcem co się najbardziej grzeje i naklej w tych miejscach radiatorki - np. TAKIE (choć możesz zrobić je samemu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...