Gość Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) pomyslalem ze naucze sie czegos pozytecznego [; kupilem procek atmega8 i napisalem programik w c ktory mi blyska ledem:P potrzebuje linkow do jakis kursow online, gdzie C jest omowiony jak dla debila (narazie mam to http://www.patron.net.pl/artykuly/AVR_tutorial.htm ). mile widziane tez tyluly ksiazek w ktorych byl by omowiony moj procek. Edytowane 16 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 U mnie w szkole programujemy avry w Asemblerze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Arnoldzie nie wolałbyś tego tematu w Programowaniu?:> Tam chyba więcej osób będzie Ci mogło pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) hmm no wlasnie nie wiem:P @DaRoN dziekuje postoje [; czytalem troche o assemblerze i zdecydowalem sie na C :> edit: problem jest :/ procek nie chce sie zaporgramowac raz sie zaprogramowal dzialal chwile i lipa :/ H:\Documents and Settings\Administrator>avrdude -p m8 -c bsd -e -U flash:w:led.hexavrdude: AVR device initialized and ready to accept instructionsReading | ################################################## | 100% 0.00savrdude: Device signature = 0x1e9307avrdude: erasing chipavrdude: reading input file "led.hex"avrdude: error opening led.hex: No such file or directoryavrdude: input file led.hex auto detected as invalid formatavrdude: can't open input file led.hex: No such file or directoryavrdude: write to file 'led.hex' failedavrdude done. Thank you.jakies pomysly? kompilowalem juz kilka razy i dalej lipa :( moze spalilem proca? program mial sterowac sinikiem przez mostek H. mam scalony mostek infineon'a podlazylem zasilanie do mostka (pakiecik modelarski) a do procesorka baterie 4.5V przez przelacznik. silnik byl sterowany przez PB0 i PB1 ale co ciekawe dzialal nawet jak wylaczylem zasilanie procka(odlaczylem vcc z bateryjki) edit2: poradzilem sobie :> juz nawet steruje silnikiem :> edit3: moze ktos mi zapodac program ktory bedzie mi wlanczal leda gdy nacisne przycisk? bo moj nie chce dzialac :( led przylutowany do PB7 a przycisk do PD2 Edytowane 17 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...