hardwin Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Pentium D 805 VS Celeron D 356 http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=437 pentium 805 z 2,66@3,9Ghz celeron 356 z 3,3@4,8 Ghz! tylko zmieniajac o +0,1Vcore maskara wymiata pieknie 1.pieknie sie podkreca 2.tani jak barszcz 3.chlodny jak lodowka 4.chyba sobie kupie ;) tylko plyty drogie chcialbym cos do 300 zł, no moze 300 z małym haczkiem ale co??? moze to Gigabyte GA-8I945PL-G 305 zl? tylko ddrII 533 i nie wiem jak OC Edytowane 4 Czerwca 2006 przez hardwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) W grach niestety mocno odstaje od reszty.... Uff.. jak dobrze że nie gram :) Bym sie teraz wkurzył :) Zależy mi tylko na pracy biurowej i oczywiście PI. Ciekaw tylko jestem czy p5p800se wytrzyma z FSB220. Żeby mieć te 5GHz i troche więcej. PS: Nie bierz tego GB Edytowane 5 Czerwca 2006 przez OC-Portal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Z conroue to ma współnego tylko producenta :P To jest Celina w nowym procesie produkcyjnym (65 nm) z 512 kB L2. A różnica między nim a Pentiawką Single Core w 65 nano np 631 będzie znaczna. różnica w wydajności będzie ale na pewno nie dwa razy, tak jak róznica w cenie, tak wiec bedzie to smakowity kasek.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 tak namieszął mi ten celek, a teraz [gluteus maximus] jak odstaje w grach to niech ssie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ten Celek okaże się dobry tam gdzie Celek - prace biurowe, dzięki cache nada się również to PI 11.xx jest osiągalne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 tak czy siak coraz lepsze te celki , po tragicznym nortwoodzie , przecietnym preskocie mamy teraz juz niezlego cedara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 W grach niestety mocno odstaje od reszty.... gdzie to widzisz? daj linka do tekiego testu bo ten test co ja zarzuciłem jest w porównaniu z dual core Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Tak z Dual Core, ale nic nie obsługiwało tam 2 rdzeni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 No to o ile polityka cenowa hurtowników i sklepów powtórzy się w przypadku Conroe tak jak w przypadku Cedarka D to może być ciekawie .. bo mi wychodzi że na sztuce jest 60 pln przebitki od cen które wiszą tutaj a artykuł jest z dość dawna. Chciałbym zauwazyć że theinquirer podał ceny na poziomie 90/80 $ zależnie od modelu i tak wychodzi jak na razie ... tylko czekać zeby się tak z Conroe'm stało i będzie miodzio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Będzie :D Poradzcie mi :) P5P800SE i wpakować do niego wszytskie PD czy P5LD2 i liczyć na cud od Boga że ruszy Conroe? Aha, argument typu - bierz p5ld2 bo ma pci-e a nie agp to żaden argument :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=102033 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Przydałoby sie jakieś porównanie do Pentiuma 506, najlepiej po o/c, bo oba proce są w tej samej cenie :> [>340zł] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 robi go ta celina jak chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=102033 fajny teścik wygląda imponująco przeszło 5 Ghz bez jęknięcia ale popatrzyłem sobie na wyniki sandry on ma: - ja mam: 3,33@5 Ghz 1,6@2,4Ghz CPU 11171 - 8050 9265 - 6802 MULTI 28696 - 21830 32732 - 23674 temperatura 55 - 45 ja osobiscie zrobie jednak jak zakładałem, sprzedaje sempa 2800+ , kupuje 3100+ z c'n'q i podkrecam do 2,7Ghz, ciekawe co mi wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ale ten cpu to AC twoj na wodzie niech zrobi 2,7 a ten ma prawie nie podniesione vcore :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 fajny ten cedarek ;) ciekawe czy zrobią jakies nizej taktowane wersje ? zeby byl jeszcze tańszy :D bo jakby dobrze poszło to bym zamienil swojego sempa i DFI na celka + mobo no wlasnie czy jest cos niedrogiego z PCI-E bo znowu przesiadac sie z pci-e na agp to troche głupota a i pytanie o P5LD2 wersje SE i ta zwykla czy tam premium (czarny i zółty laminat) własnie czym one sie różnią oprócz cenyt PS;TUNING-KOMP poproś o zmiane nicka :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Różnią się że jedna ma tylko 1 gniazdo ATA i to 100:/ I coś jeszcze... niby nic a utrudnia życie :( Też myśle nad P5LD2... PS; Już pisałem do moda ale mnie olał :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ale ten cpu to AC twoj na wodzie niech zrobi 2,7 a ten ma prawie nie podniesione vcore :D bez podnoszenia napiecia mam @2,4 :P te sempy sie zajebiscie kreca na zwyklych AC zzzkuba mozesz celka mic juz od 300 zl http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/24248 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 gry na celku single 7900gtx max detale 1024x768 1280x960 niezle.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Jak będą płyty które obsłuzą i tego celka i conroe - bedzie warto się przesiadać z AMD :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Różnią się że jedna ma tylko 1 gniazdo ATA i to 100:/ I coś jeszcze... niby nic a utrudnia życie :( Też myśle nad P5LD2... PS; Już pisałem do moda ale mnie olał :/ tych P5LD2 jest od cholery http://www.asus.com.tw/search.aspx?searchi...searchkey=P5LD2 zaraz sobie manuala poczytam co do tego SE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 cos mi sie wydaje ze na tych cwelach padnie rekord w ilosci megaherzow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Niby wyglada fajnie i chcialoby sie te 5 Ghz wyciagnac z proca , ale z drugiej to 805d za 465 zeta jest w takim Proline np , a co dwie glowki to nie jedna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 a teraz szybkie pytanie i szybka odpowiedz :) brac celine i P5LD2 czy brac celine i jaka plyte ? nie ukrywam jakies 5.5ghz przynajmniej mnie interesuje ;) i zeby z czasem conroe na nia wszedl wiem ze nie ten dzial no ale trudno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 a teraz szybkie pytanie i szybka odpowiedz :) brac celine i P5LD2 czy brac celine i jaka plyte ? nie ukrywam jakies 5.5ghz przynajmniej mnie interesuje ;) i zeby z czasem conroe na nia wszedl wiem ze nie ten dzial no ale trudno nie ma płyt jeszcze w PL ot tak odstępnych - poczytaj wyżej moze jakies MSI i Intel maja w komputroniku ale sa DOŚĆ drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 msi 615zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) msi 615zlduzo. a jakie sa jej możliwości ? to ta? http://znak.pl/index.php?cid=327&scid=1269...Msi975XPlatinum Edytowane 5 Czerwca 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) ta tylko rev 2.b musi byc a oferuje :D Edytowane 5 Czerwca 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ta tylko rev 2.b musi byc a oferuje :D pytałem o ilość gdniaż PATA :P :D zła nie jest :) ale z ZNAKu troche droga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 demek wszystko fajnei w tym fearze, ale przydało by sie porównanie do a64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...