Skocz do zawartości
welyk

Celeron D Cedar Mill

Rekomendowane odpowiedzi

Tomcat widze ze tez masz celka na p5wd2.. cos m isie zdaje ze nie za dobre połączenie, czytajac moje posty możesz zobaczyć że mam to samo tyle ze na 5ghz, na stock ma jakies 38C idle.

@DEVILEK

Mój na stock leci jakies 180x24, oczywiście na WC nie boxie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde a co nie tak z p5wd2 i celkiem? wykosztowałem sie zeby mieć właśnie dobre mobo :/

a tempy mnie dobijaja i nie wiem co jest...radiator dociska i jest gorący napięcie noby w biosie i Ai 1.32

kurde co tak ciepło?

acha na nowym biosie wentyl sie rozkręcił na ponad 3k z 2.5 i czasem widze w idle 56-57..tylko kurde spi 1m i już pod 67 na niekręconym procku..co jest kurde :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temperatury otoczenia b wysokie wiec i ac szczegolnie box sobie nie radzi , skoro mowisz ze wszystko dobrze zamontowane to nie ma innej mozliwosci no chyba ze bios az tak przeklamuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

upały sa-u mnie maly przewiew-mam ok 28 w pokoju ale i tak nie teges...

pozostaje mi chyba tylko mieć nadzieje zę to wina odczytów- inne celiny lecialy na p5ld2 i tej mobo na ddr...mozę po prostu wd2 coś ma dziwne odczyty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale u ciebie skacze angle a u mnie od poczatku jest lipka...

nieco zmniejszyłem te jazdy-lepszy nawiew, wyłączona regulacja wentyla na procu+zabawy vcore i na stock jest ok 50-51..

kręcć pokręciłem ociupinke i 4.75 pękło w spi 1m na 1.44v..wyzej trotling już sie włacza i wyniki wypacza :(

@demek- boxa mam z ceramique

na 4.75 już widziałem pod 81 stopni ale lato to jeszcze rozumiem-ogolnie chyba tempy mam wysokie ale jeszcze w miare normalne na to wychodzi...

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktos mi powie, ze te Celerony sie nie grzeje to go kopne w dupe. To jakas paranoja jest :blink: Proc chlodzony fwc i po 50C ma na nie calych 5GHz. Juz nie wspominam o cudownym podkrecaniu w jego wykonaniu, czyli nie ma 5GHz bez min. 1.55V + vdroop.

:unsure:

post-105041-1153410053_thumb.jpg

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam okolice 5ghz na 1.42v bez vdropa ale też empy tragedia-55 stopni to ja mam w idle na stock napięcie i takty...na 4.2 ghz 1.35v seti maM PONAD 70 STOPNI..PRZY 4,92 SPI 16M PO 3 PęTLACH MAM 90 I KOMP SIE WYłACZA... :cry:

bgorąco tej mojej cholerze-mozę to wina p5wd2 albo co...box też nie wygląda imponująco :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam okolice 5ghz na 1.42v bez vdropa ale też empy tragedia-55 stopni to ja mam w idle na stock napięcie i takty...na 4.2 ghz 1.35v seti maM PONAD 70 STOPNI..PRZY 4,92 SPI 16M PO 3 PęTLACH MAM 90 I KOMP SIE WYłACZA... :cry:

bgorąco tej mojej cholerze-mozę to wina p5wd2 albo co...box też nie wygląda imponująco :lol:

Kup sobie porzadne chlodzenie na procek a nie gadacie ze tempy sa wysokie. Jakas paranoja :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co kupowac chlodzenie drozsze od procka :lol: - maly joke :P

:lol2: :lol2: :lol2:

A tak na powaznie to samo mialem na 630 pentiumie. Temp na boxie w idle 57C w stresie 70C. A teraz mam AC7Proi w idle mam 43C a w stresie nie patrzylem. Wiec musicie chlodzenie wymienic. Ent leci na BT i nie narzeka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie porzadne chlodzenie na procek a nie gadacie ze tempy sa wysokie. Jakas paranoja :mur:

bez przesady ale takie tempy w idlle na stock to jakas paranoja jest. box boxem, ale bez przesady! nie wiem ocb, ale jakos na p5ld2 sie mniej grzeje O_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej watpie zeby krzywa czapa az tyle robila, kiedys bylo mowione ze Intele maja czape przylutowana do rdzenia i dzieki temu raczej niezle przewodza cieplo rdzen <<-->> IHS.

U mnie przy dzisiejszych upalach przy 1.52V 4930MHz SETI mam kolo 60 C (kompe lezy "na pajaka").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to czekam na lepsze chłodzonko ale mam satysfakcje-mój 4.9 to na 1.42 robi :wink: i to raczej w miare stabilnie B)

tak na koniec trepnałem 5.1 ghz na 1.45v dalej nie leci-za ciepło a jak podniose napięcie to jeszcze cieplej :P

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej watpie zeby krzywa czapa az tyle robila, kiedys bylo mowione ze Intele maja czape przylutowana do rdzenia i dzieki temu raczej niezle przewodza cieplo rdzen <<-->> IHS.

Ja to przetestowalem na wlasnej skorze :lol: :lol: i MA Przylutowany rdzen :)... i niestety Ciut mi sie pokruszyl :D :D :D :lol2: :lol: ale cotam to tylko celina :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi