wisnia666 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Tomcat widze ze tez masz celka na p5wd2.. cos m isie zdaje ze nie za dobre połączenie, czytajac moje posty możesz zobaczyć że mam to samo tyle ze na 5ghz, na stock ma jakies 38C idle. @DEVILEK Mój na stock leci jakies 180x24, oczywiście na WC nie boxie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 kurde a co nie tak z p5wd2 i celkiem? wykosztowałem sie zeby mieć właśnie dobre mobo :/ a tempy mnie dobijaja i nie wiem co jest...radiator dociska i jest gorący napięcie noby w biosie i Ai 1.32 kurde co tak ciepło? acha na nowym biosie wentyl sie rozkręcił na ponad 3k z 2.5 i czasem widze w idle 56-57..tylko kurde spi 1m i już pod 67 na niekręconym procku..co jest kurde :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 temperatury otoczenia b wysokie wiec i ac szczegolnie box sobie nie radzi , skoro mowisz ze wszystko dobrze zamontowane to nie ma innej mozliwosci no chyba ze bios az tak przeklamuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 upały sa-u mnie maly przewiew-mam ok 28 w pokoju ale i tak nie teges... pozostaje mi chyba tylko mieć nadzieje zę to wina odczytów- inne celiny lecialy na p5ld2 i tej mobo na ddr...mozę po prostu wd2 coś ma dziwne odczyty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Wiktor na 5Ghz ~ 1,45V na boxie w stresie miał ok 60*C. Więc coś jest u Ciebie nie tak Tomcat... Nikt nie ma wd2 i tej celiny jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) no przeciez opisywalem co sie u mnie dzieje... :lol: czytajże co się dzieje w topicu :P Edytowane 18 Lipca 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 na wd2-e dochodzila do 75 przy 5ghz na boxie z kropeleczka silikonowej pasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) ale u ciebie skacze angle a u mnie od poczatku jest lipka... nieco zmniejszyłem te jazdy-lepszy nawiew, wyłączona regulacja wentyla na procu+zabawy vcore i na stock jest ok 50-51.. kręcć pokręciłem ociupinke i 4.75 pękło w spi 1m na 1.44v..wyzej trotling już sie włacza i wyniki wypacza :( @demek- boxa mam z ceramique na 4.75 już widziałem pod 81 stopni ale lato to jeszcze rozumiem-ogolnie chyba tempy mam wysokie ale jeszcze w miare normalne na to wychodzi... Edytowane 18 Lipca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 demek pisałes ze grac sie da, ale patrząc na cyferki 2 kartki wczesniej to średnio to wygląda... i to na 4700 mhz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) Jak ktos mi powie, ze te Celerony sie nie grzeje to go kopne w dupe. To jakas paranoja jest :blink: Proc chlodzony fwc i po 50C ma na nie calych 5GHz. Juz nie wspominam o cudownym podkrecaniu w jego wykonaniu, czyli nie ma 5GHz bez min. 1.55V + vdroop. :unsure: Edytowane 20 Lipca 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 ja mam okolice 5ghz na 1.42v bez vdropa ale też empy tragedia-55 stopni to ja mam w idle na stock napięcie i takty...na 4.2 ghz 1.35v seti maM PONAD 70 STOPNI..PRZY 4,92 SPI 16M PO 3 PęTLACH MAM 90 I KOMP SIE WYłACZA... :cry: bgorąco tej mojej cholerze-mozę to wina p5wd2 albo co...box też nie wygląda imponująco :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Od biedy mnie to wali bo to nie dla mnie proc, tylko do drugiego kompa; mial zastapic Semprona Socket A. Wzialem go aby sie nim pobawic, ale widze ze to gowno nie z tej ziemi. Oddaje go raczej na 99%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkmajestic Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 ja mam okolice 5ghz na 1.42v bez vdropa ale też empy tragedia-55 stopni to ja mam w idle na stock napięcie i takty...na 4.2 ghz 1.35v seti maM PONAD 70 STOPNI..PRZY 4,92 SPI 16M PO 3 PęTLACH MAM 90 I KOMP SIE WYłACZA... :cry: bgorąco tej mojej cholerze-mozę to wina p5wd2 albo co...box też nie wygląda imponująco :lol: Kup sobie porzadne chlodzenie na procek a nie gadacie ze tempy sa wysokie. Jakas paranoja :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) ja wiem zę box to gufno ale kurde victor 5.3 zrobił a nie takie cus..mozę mam gorszego boxa :P poza tym woda in progres to jakoś to będzie :] Edytowane 20 Lipca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 po co kupowac chlodzenie drozsze od procka :lol: - maly joke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkmajestic Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 po co kupowac chlodzenie drozsze od procka :lol: - maly joke :P :lol2: :lol2: :lol2: A tak na powaznie to samo mialem na 630 pentiumie. Temp na boxie w idle 57C w stresie 70C. A teraz mam AC7Proi w idle mam 43C a w stresie nie patrzylem. Wiec musicie chlodzenie wymienic. Ent leci na BT i nie narzeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Kup sobie porzadne chlodzenie na procek a nie gadacie ze tempy sa wysokie. Jakas paranoja :mur: bez przesady ale takie tempy w idlle na stock to jakas paranoja jest. box boxem, ale bez przesady! nie wiem ocb, ale jakos na p5ld2 sie mniej grzeje O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) olać to-mozę ma krzywa czape nie wiem... będzie woda to jakoś to będzie :] poza tym 28-30 stopniw pokoju też chyba ma zanaczenie... Edytowane 20 Lipca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Raczej watpie zeby krzywa czapa az tyle robila, kiedys bylo mowione ze Intele maja czape przylutowana do rdzenia i dzieki temu raczej niezle przewodza cieplo rdzen <<-->> IHS. U mnie przy dzisiejszych upalach przy 1.52V 4930MHz SETI mam kolo 60 C (kompe lezy "na pajaka"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) no to czekam na lepsze chłodzonko ale mam satysfakcje-mój 4.9 to na 1.42 robi :wink: i to raczej w miare stabilnie B) tak na koniec trepnałem 5.1 ghz na 1.45v dalej nie leci-za ciepło a jak podniose napięcie to jeszcze cieplej :P Edytowane 20 Lipca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Raczej watpie zeby krzywa czapa az tyle robila, kiedys bylo mowione ze Intele maja czape przylutowana do rdzenia i dzieki temu raczej niezle przewodza cieplo rdzen <<-->> IHS. Ja to przetestowalem na wlasnej skorze :lol: :lol: i MA Przylutowany rdzen :)... i niestety Ciut mi sie pokruszyl :D :D :D :lol2: :lol: ale cotam to tylko celina :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Czyli dobrze slyszalem :D, ponoc najlatwiej sciagnac podgrzewajac IHSa zapalniczka zebyc cyna puscila :D (inna sprawa ze bez IHSa nie wlozymy procka w plyte :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 a ja popsułem p5wd2 fajnie nie? kurdce pewnie będe szukał kogś z pozka na hot flasha-nie wyrywać sie po kolei...robie liste chetnych... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabius Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Tomcat a co się dokładnie stało? Moge wiedziec czemu wszyscy maja celki 352 jak roznica miedzy nim a 356 jest 40zł i czy taka 356 bedzie miała wyzszy mnoznik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 352 ma 24 wieć wyższego nie potrdeba-szkoda kasy.. co sie stało? liczyło se blue screen i już po restarcie error..ale niby wsio jeszcze ok wczytało buiosa z plytki i od tej pory jest problem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) :mur: preshot vs cedar mill ? Coś ci się Kszonku popaprało ;) 356 to tez cedar mill ;) Tylko mnożnik wyższy o całe 1 :) Edytowane 21 Lipca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Coś ci się Kszonku popaprało ;) 356 to tez cedar mill ;) Tylko mnożnik wyższy o całe 1 :) ano sie popapralo ;] nie zdarzylem skasowac :P bo cos mi sie ten m\numer nie zgadzal... jakis taki inny [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2237950 to tak na rozgrzanie :D Edytowane 22 Lipca 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 W 05 masz mniej niz ja mialem na 7300GT ;) Ale good ze zrobiles SLI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 spokojnie spokojnie to jest tak zasyfiony system ze leb odskakuje :D ale wiesz co jest dobre? zlozylem WC :D wiec biore sie dalej do zabawy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...