Niemiec Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) gamon zrobil sli a mi nie przyslal sterow :P Edytowane 22 Lipca 2006 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 to stery, ktore ci dawalem wiec nie wiem czemu u ciebie nie dziala @devilek teraz na 5ghz na WC + wkladka lodu mam 50 w stresie wiec nie wiem czemu u ciebie byly tak dupiate temp na fwc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 to stery, ktore ci dawalem wiec nie wiem czemu u ciebie nie dziala @devilek teraz na 5ghz na WC + wkladka lodu mam 50 w stresie wiec nie wiem czemu u ciebie byly tak dupiate temp na fwc Bo proc mega gowniany. Jakie masz vcore ? Ja musialem dawac 1.5 + vdroop, wiec raczej wiecej niz Ty i inni z CD Cedar Mill. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Devilek >> nie wiem czy tak sporo wiecej niz inni z Celkami bo moj lata na 1.5 (bios) w realu idle - 1.55 V, stress - 1.5. Na WC+lod proc wciagal 1.7 V i tez przy stressie trzymal w okolicach 50C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Devilek >> nie wiem czy tak sporo wiecej niz inni z Celkami bo moj lata na 1.5 (bios) w realu idle - 1.55 V, stress - 1.5. Na WC+lod proc wciagal 1.7 V i tez przy stressie trzymal w okolicach 50C.Patrzac na wynik Tomcata, wedlug CPU-Z 5 gigsow na 1.424V to wiesz. Ja mu moge zaaplikowac nawet i max z biosu ale co to da skoro sie wysypie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 fsb 199 i lata na 1,375 ba wc fsb 201 i za ch...j nie przechodzi nawet przy 1,6 .. :D 10k nie peklo ale blisko bylo - screeny potem jak znowu drugi komp odpale - z sli koniec zabawy bo musialem karte oddac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 4Ghz @ 1,4v (na pałe napięcie ustawione) i lata mi pięknie na pasywnej ninji - 56*C max (temp też w jednej dekundzie potrafi skoczyć o 20*C - również nie wiem dlaczego :/ - bios naj naj naj nowszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 victorku kochany policz sobie 199*24 na 1,375v :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 victorku kochany policz sobie 199*24 na 1,375v :P1.375 samo czy jak ? Mobo z droopem czy bez. Asus i bez vdroop to troche dziwne :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) olowek mod 1,35 w biosie ustawione 1,39 max pokazuje czasami a tak stoi na 1,37 - 1,377 tylko dlaczego ku...a dziala na 199 a na 201 juz wywala marki niezaleznie od voltow :/ grrrr edit 3d01 3d03 3d05 edit2 jestem "boski" - przegladajac wlasnie screeny kapnalem sie, ze jechalem na nizszym dzielniku dla memek niz mialo byc ... ;( edit3 temu kto zrobil obecne miniaturki nalezy obciac ..... uszy Edytowane 22 Lipca 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 A ja chyba zrezygnuje z celeronka ;). Nie jest tak rozowo jak wydawalo sie byc na poczatku, sporo problemow ;/ Jakby kto pytal - http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/25993 to mnie kusi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 A ja chyba zrezygnuje z celeronka ;). Nie jest tak rozowo jak wydawalo sie byc na poczatku, sporo problemow ;/ Jakby kto pytal - http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/25993 to mnie kusi :D toto ma coldbuga :-| eeeetam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Ale toto ma taka sama wydajnosc majac 2 GHz mniej :D i zimne dwa jajka;). A nie 50C na fwc;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 To już nie lepiej dorzucić do tego ~180-200 i mieć E6300 ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) Hehe... no i do mobo dorzuć jeszcze nastepne 200-300... A do proca to nie 180-200 tylko 250... wiesz, troche drogi interes. Edytowane 23 Lipca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 dobrze o tym wiem, przecierz dałem -> ;) możnaby myśleć o przyszłościowości platformy ale i jedno i drugie to wejście w ślepą uliczke :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 To już nie lepiej dorzucić do tego ~180-200 i mieć E6300 ? ;) +400 do płyty :P Dorzucać można tak ciągle, i bedzie zawsze cos lepszego za te 100-200 wiecej ;) A cedarek jak widać nadaje sie jedynie do pi, wszedzie indziej to zenada ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 +400 do płyty :P Dorzucać można tak ciągle, i bedzie zawsze cos lepszego za te 100-200 wiecej ;) A cedarek jak widać nadaje sie jedynie do pi, wszedzie indziej to zenada ;/ czyli najwazniejsze jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 +400 do płyty :P Dorzucać można tak ciągle, i bedzie zawsze cos lepszego za te 100-200 wiecej ;) A cedarek jak widać nadaje sie jedynie do pi, wszedzie indziej to zenada ;/ w czym innym jest zenada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 w czym innym jest zenada?celek optymalizowany pod spi? :lol2: kiedy to naprawde bardzo przyzwoity cpu :) - fakt pakowanie rarem nie jest jego mocną stroną ale to można mu wybaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 taki p4 nie jest zbyt mocnym prockiem do gier , wiec tymbardziej celek nie bedzie...nie ma cudow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Dokładnie.. do szybszego pakowania w winrar brakuje celkowi troche cache, bo prescotom to dużo daje. Dla porównania celek i sempron, szczegóły na screenach. http://img235.imageshack.us/my.php?image=winrarqh9.png http://img235.imageshack.us/my.php?image=winrarsempyic4.png Edytowane 24 Lipca 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Dokładnie.. do szybszego pakowania w winrar brakuje celkowi troche cache, bo prescotom to dużo daje. Dla porównania celek i sempron, szczegóły na screenach. http://img235.imageshack.us/my.php?image=winrarqh9.png http://img235.imageshack.us/my.php?image=winrarsempyic4.png najwiecej daje ht w p4 to wyniki 630@4g wersja 3.6 beta 7 winrara wspierajaca ht 570 ht off 798 ht on wyniki benchmarka wbudowanego w rara. slabe wyniki celerona to nie tylko zasluga kaszy ale braku ht bez ktorego netburst jest bardzo kulawe. pzdr Edytowane 25 Lipca 2006 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 No dobra to jak odblokowac ht w celeronu? :lol: Widze ze na tle p4@4ghz HT off to nie jest wcale tak źle. Muszę dziś porównac wydajnośc do tego semprona (sprzęt brata) jak się okaże że jest dużo takich programów gdzie wydajnośc C@4,9ghz jest taka sama albo słabsza to chyba go sprzedam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 No dobra to jak odblokowac ht w celeronu? :lol: Widze ze na tle p4@4ghz HT off to nie jest wcale tak źle. Muszę dziś porównac wydajnośc do tego semprona (sprzęt brata) jak się okaże że jest dużo takich programów gdzie wydajnośc C@4,9ghz jest taka sama albo słabsza to chyba go sprzedam :)Problem polega na tym ze sie nie da odblokowac. A p4 bez ht to taka sama padaka jak celeron. Przy obecnych cenach nie tylko x2 ale jednojajowego a64 pchanie sie w celiny to paranoja. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Nie da się? ojeju :lol: E tam paranoja, ciezko na am2 zrobic w spi czas okolo 11min i mniej, co udało mi sie na celince 4h od jej zakupu :) Głównie po to go kupiłem, bo byc poza pierwsza 100 jest okropne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Jak ktos kupuje komputer,zeby byc elo w rankingach... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Nom ;) I tak mi sie k8ns zjarała więc 3ba było isc dalej :) a ze mobo core2 ready w drodze więc nie jest to takie całkiem bez sensu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Jak ktos kupuje komputer,zeby byc elo w rankingach... :D czesc sie tak dowartosciowuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Nie da się? ojeju :lol: E tam paranoja, ciezko na am2 zrobic w spi czas okolo 11min i mniej, co udało mi sie na celince 4h od jej zakupu :) Głównie po to go kupiłem, bo byc poza pierwsza 100 jest okropne :PDokladnie po twojej odpowiedzi widac ze to co sie oplaca albo nie to sprawa indywidualnego zastosowania kompa. Dla jednego celek bedzie padaka dla drugiego to dobry procek. Podkrecony wypada dobrze przy kodowaniu video. Ale dla mnie wynik w superpi nie mowi dokladnie niczego. Ja na kompie pracuje i lubie grac. Dlatego jest dla mnie zlym wyborem. Pozdrawiam Edytowane 25 Lipca 2006 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...