Skocz do zawartości
welyk

Celeron D Cedar Mill

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/67b6584a18503f41.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d5c63fe51043be0.html

sempron leci do paczki, a ja tymczasem czekam na mobo ;)

Sorry za tak piękną jakośc zdjęcia :D

Victor załatwiaj szybciej to mobo bo niewiem czy sprzedać s754 :)

Edytowane przez Sajrus-World

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

szkoda mi kasy na tego asusa, pozatym te masi miałbym bez watu i proc z mobo kosztował by mnie 525zł

edit

http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p a ta tansza wersje chyba tez nie jest taka zła? w faq przeczytałem, ze nawet dobra do oc

Edytowane przez Dawidsfuturx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda mi kasy na tego asusa, pozatym te masi miałbym bez watu i proc z mobo kosztował by mnie 525zł

truno Ci bedzie cos doradzic

plyty pod te celki sa slabe, tylko na tym asusie mozna pobawiac sie w ladne OC

ja bym na Twoim miejscu to przemyslal i wzial na 939!

po co sie pakowac w DDRII

po co brac tania badziewna plyte pod celka

po co wogole brac plyte pod celka jak nowy procesor INTELa ktory lada moment wyjdzie nie obsluzy

po co po co!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

truno Ci bedzie cos doradzic

plyty pod te celki sa slabe, tylko na tym asusie mozna pobawiac sie w ladne OC

ja bym na Twoim miejscu to przemyslal i wzial na 939!

po co sie pakowac w DDRII

po co brac tania badziewna plyte pod celka

po co wogole brac plyte pod celka jak nowy procesor INTELa ktory lada moment wyjdzie nie obsluzy

po co po co!

W 100% się zgadzam, poczekaj aż wyjdzie mobo pod Core Duo, kup ją(ale dobrą) i najbardziej badziewnego celka. To będzie przyszłościowe rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

no ale ten asus co podałem no to jest troche uboższa wersja tamtej, którą mi polecacie

co do teog czy sie oplaca czy nei to musze cos kupic

masz sempa 2600, mobo na pci-e i 2x256ddr, wiecej , ejst to za mało ramu, wiec musiał bym dokupic, to wole juz ddr2 kupic, mobo jakies i tego celka bo am2 mnie nie przekonało, a konkretniej badziewiaste płyty pod niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale ten asus co podałem no to jest troche uboższa wersja tamtej, którą mi polecacie

co do teog czy sie oplaca czy nei to musze cos kupic

masz sempa 2600, mobo na pci-e i 2x256ddr, wiecej , ejst to za mało ramu, wiec musiał bym dokupic, to wole juz ddr2 kupic, mobo jakies i tego celka bo am2 mnie nie przekonało, a konkretniej badziewiaste płyty pod niego

nie rozumiem tego co napisales

"masz sempa" za chwiile piszesz ze to TY "musial bym dokupic ram"

to Ty masz tego sempa 2600? [w opisie cos innego]

jesli ubozsza wersja Ci to nie przeszkadza to jak najbardziej bierz

ale...czasem takie plyty roznia sie tez mozliwosciami, wiec wejdz na strone asusa, sciagnij manula i poczytaj czy sa te same opcje co w nieubozszej

jesli jest tak samo to OK!

kupuj i zdawaj relacje :]

Edytowane przez hardwin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

chodziło mi o to ze mam sempa na s754 i 512ramu(2x256) na płycie mam 2banki pamieciu, za duzo kombinowania z ramem i tak musiał bym dokupic, wole juz sobie ddr2 kupic (co tez juz zrobiłem), procesor bede miał juz chyba w tym tygodniu, a moze i płytke tez, nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodziło mi o to ze mam sempa na s754 i 512ramu(2x256) na płycie mam 2banki pamieciu, za duzo kombinowania z ramem i tak musiał bym dokupic, wole juz sobie ddr2 kupic (co tez juz zrobiłem), procesor bede miał juz chyba w tym tygodniu, a moze i płytke tez, nie wiem

Zamówiłeś Cedarka? A jakie mobo do niego?

Czekam na test

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

mobo to bedzie asus na i945pl (do odważnych świat należy :D), a procek jutro zamówie w sprzetkom.pl, bo mam blisko do nich i nie bede musiałza wysyłke płacic

mobo z 4speed.pl

edit

ej kurde jest problem :D mam ddr533 i jest taka sprawa bo nei orientuje sie w intelu czy mozna tma pamiatki nizej niz fsb puszczać?

Edytowane przez Dawidsfuturx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo to bedzie asus na i945pl (do odważnych świat należy :D), a procek jutro zamówie w sprzetkom.pl, bo mam blisko do nich i nie bede musiałza wysyłke płacic

mobo z 4speed.pl

edit

ej kurde jest problem :D mam ddr533 i jest taka sprawa bo nei orientuje sie w intelu czy mozna tma pamiatki nizej niz fsb puszczać?

Można, ustawiasz tylko odpowiedni dzielnik jaki chcesz ;) Ale z pamiątkami to nie poszalałeś :) A mobo też nie za dobre.

No cóż. Powodzenia życze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

no wiesz, przejsciowe pamiątki, dąłem za nie 81zł....

a mobo jak mobo, z fsb 200 nie powinno miec problemu

btw tam jest blokada na pci nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam celka 352 u siebie, cos kolo 4,560 stable na BigTyphoonie (10 min zabawy), dalej cos sie chyba krzaczy :(, mysle ze moze PSU wymieka, w nocy cos powalcze. Plyta "gubi dysk" powyzej FSB 190.

ile dales za poszczegolne pozdespoly?

ps.moze zasilacz? moze jakis dzielnik w biosie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KUFA!

Dzisiaj dostałem maila, że koleś uszkodził płyte przy pakowaniu i zwraca mi kase - teraz pytanie:

p5p800SE chyba nie kupie w takiej cenie pozatym znalazłem interesujące mobo, które może być do tego celka świetne ;)

P5rd1-vm - czy ona ma regulacje V na procku? :>

W standardzie ma już wsparcie dla 266 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam celka 352 u siebie, cos kolo 4,560 stable na BigTyphoonie (10 min zabawy), dalej cos sie chyba krzaczy :(, mysle ze moze PSU wymieka, w nocy cos powalcze. Plyta "gubi dysk" powyzej FSB 190.

No to calkiem sensowne takowanie:) ale dziwne ze gubi dysk bo u wspaca z jego 805 spokojne leciala powyzej 220.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KUFA!

Dzisiaj dostałem maila, że koleś uszkodził płyte przy pakowaniu i zwraca mi kase - teraz pytanie:

p5p800SE chyba nie kupie w takiej cenie pozatym znalazłem interesujące mobo, które może być do tego celka świetne ;)

P5rd1-vm - czy ona ma regulacje V na procku? :>

W standardzie ma już wsparcie dla 266 ;)

jaaa VICTOR

ja przy Twoim konfigu przy tak ladnym OC zmienibym grafike a nie cala platforme

a plyta...chyba kazdy powie ze NIE WIE, trzeba by manuala scieknac z neta albo poczytac zachodnia recenzje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaaa VICTOR

ja przy Twoim konfigu przy tak ladnym OC zmienibym grafike a nie cala platforme

a plyta...chyba kazdy powie ze NIE WIE, trzeba by manuala scieknac z neta albo poczytac zachodnia recenzje

i po co mi grafika? Windows nie będzie szybciej chodził ;)

Pozatym kto powiedział że zmieniam sprzęt na coś lepszego? Zmieniam na coś innego, a czy lepszego przekonamy się już niebawem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ent, jakie PSU? Może to głupie, ale czy na pewno zablokowałeś FSB:PCI?

Chieftec HPC420 na bebechah Sirteca :D, zaraz go podrasuje nieco i zobaczymy czy to zasila. Czy zablokowalem PCI to nie wiem :D, zaraz sprawdze :D. Bawie sie ta platforma moze ze 2h - i tak nie jest zle :D 4,5 gigsa wciaga nosem.

@hary86 >> wiesz ze procek dostanie troche pradu :wink:, ale na razie to nie wiem nawet czy BT dobrze na procku siedzi :D Poza tym 4,6 leci prime stable na defie, a wyzej tego "gubi" dysk. Piszac "gubi" dysk mialem na mysli to ze po prostu nie wykrywa go w biosie. Ostatnio kumpel mial bardzo podobny problem (tylko ze na stockach) i winny okazal sie zasilacz.

hardwin:

mobo - 370

ramki - 200

CPU - 323

EDIT: Jakby kogos interesilo :D 1,45 w biosie ustawione, ale CPU-Z nie wiadomo czemu zawyza, chyba na mobo zostalo troche olowka od Vdroopa (musze to zetrzec :()

Dołączona grafika

Edytowane przez ent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz prime leci na 4.8 GHz 1.4 V i AI Booster pokazuje 58C. Zapinka nie jest wygieta, ale zastanawiam sie czy nie za mocno dokrecilem :D, bo zamiast standardowych srubek uzylem M4 + motylki :D

EDIT: No i tak na szybkiego Pi 16M. Bios 1.55 V, na Bt poszla Delta 120mm, duzo do optymalizacji w systemie, memki nie najlepsze, ale wyniczek jakis tam jest:

Dołączona grafika

EDIT2: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=100070 << taki maly dodatek

Edytowane przez ent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi