Ciubas Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Witam, mam skaner na USB (plustek UT12), WINXP Prof itd... mam kilka kont: ja: admin ojciec: konto ogranieczeniami ja moge: skanowa, nagrywac plyty... ojciec: nie moze skanowac!! jak mam umozliwic skanowanie takiemu uzytkownikowi, naprawde szukalem i nie potrafie znalezc czegos takiego na tym forum. z gory dziekuje za odp! Edytowane 17 Maja 2006 przez Ciubas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciubas Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Problem rozwiazany! Skaner nie działa pod innym kontem niż Administratora. rozwiązanie: Uwaga: Firma Multimedia Vision nie ponosi odpowiedzialności za szkody wywołane nieumiejętnym przeprowadzeniem poniższych czynności. Zmiany te są przeprowadzane na rejestrze systemu Windows. 1. Uruchom program Regedt32 2. Odnajdź okno ’HKEY_LOCAL_MACHINE’ 3. W gałęzi ’SOFTWARE’; znajdź ’Plustek inc.’; i ’Scanner information’ 4. Zaznacz ’Scanner information’ a) Z górnego menu wybierz ’Zabezpieczenia’/’Uprawnienia’ B) Dodaj pożądanych użytkowników c) Nadaj im uprawnienia zaznaczając w kolumnie ’Zezwalaj’: ’Odczyt’ i ’Pełna kontrola’ d) Zatwierdź wprowadzone zmiany 5. Powtórz punkt 4. dla gałęzi ’Plustek inc.’; oraz wszystkich podgałęzi w niej się znajdujących. wystarczy samo Scanner information! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...