Melzar Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Witam Mam problem z dzieleniem łącza internetowego a mianowicie po automatycznej konfiguracji Windowsa xp wszystko chodzi cacy jadnakże gdy zresetuje komputer drugi komp już nie ma neta :\ i musiałbym tak w kółko konfigurować. Chciałem przydzielić ip ręcznie ale gdy je przydziele ręcznie to z kolei komp któremu udostępniam łącze nie ma znów neta. Co mam zrobić? Z góry dzieki za jakąkolwiek pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Witam niestety Internet Connection Sparing nie nalezy do mocnej strony windy ( jak pare innych mechanizmow i uslug ) mozesz zrobic serwer proxy z routerem ( jest freeware troche ) malo napisales: masz FW? jak to robisz recznie - ustawienia kolejnosc wlaczania kompow ( DHCP) Edytowane 18 Maja 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melzar Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Tak Firewall Kerio, ustawienia na mostku to 192 168 0 1 i maska 255 255 255 0 a dwa pozostałe kompy mają pobieranie adresu przez dhcp (Czyli automatycznie) po resecie tak jak by mój komp przestawał udostępniać łącza, próbowałem programami sygate, kerio, wingate i najbliżej działania był chyba sygate ale no niestety też nie wypaliło. Za wszelkie rady dziekuje serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...