adam1004a Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Samsung - niesamowita firma zaczynajaca od bubla po bardzo zaawansowany produkt. Jednak czy udalo jej sie calkowicie zerwac ze swoja tandetna przeszloscia??? Moja historia z HDD samsung zaczela sie od 10gb, ale byly one raczej malo uzywane i stanowily epizod. Na poczatku 2004 roku kupilem HDD SAMSUNG 160gb 1614N 8mb cashe 7200 demon wydajnosci jak na tamte czasy.... dysk smigal przez 6 miesiecy wzorowo,a po 6 miesiacach zaczelo sie..... zrobilem mu scandisk ... i 150kb bad-ow - HDD mial gware wiec LOOZ, oddalem do sklepu (znajomego) i dysk pojechal , nie bylo go 3 tygodnie i powrocil - ten sam egzemplaz (spisalem numery) z adnotacja naprawiono - hmm naprawiono - zamaskowano tylko bad-y wystarczylo wykasowac partycje i utworzyc nowa i dac format quick (full sie wieszal) i dysk znowu walil badami.... w tych samych miejscach. odeslalem hdd do serwisu z odpowiednia uwaga zeby nie lecieli w Ch... dysk znowu trzyamli 3 tygodnie - masakra - zarzadalem przedluzenia okresu gwarancji o miesiac.... bo dlugo trzymali, ale tym razem przyslali mi nowy HDD - i teraz o tym mowa, sformatowalem i sie odkorowalem. jednak ostatnio zaczal mi sie wieszac word - pisze prace mgr - i wrzucilem scana ..... maaasakra 4kb bad sector (HDD jeszcze na gwarze, nie wiem czemu samsung dawal na niego 3 lata gwary..., ale te 3 tygodnie mi sie nie usimiechaja)..... jednym slowem samsung fajna firma szybkie dsyki robi ale nietrwale, cos za cos w swojej karierze mialem IBM, CONNER (jak ktos pamieta), SEAGATE kupke i WD kilka i wszystkie smigaja do dzis - nawet ten CONNER 420mb lata w 486DX2 w jakies firmie jako sterownik maszyny, a ten myst SAMSUNG tak polecany wtedy na liscie i wygrywajacy testy - ..... zeby sie chociaz serwis zachowal normalnie a nie pocinal w czlona .... ODRADZAM firme samsung HDD jesli chodzi o serwis i trwalosc, polecam jesli chodzi o wydajnosc i cene kupilem teraz WD250 moze nie demon wydajnosci, ale mam nadzieje ze bedzie bardziej trwaly a i ten moj samsung pracowal na zasilce chiftec-a i byl chlodzony wentylem 12x12, tem nigdy nie przekroczyla 40C, nie byl noszony - typowy komp stacjonarny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) ODRADZAM firme samsung HDD jesli chodzi o serwis i trwalosc, polecam jesli chodzi o wydajnosc i cene kupilem teraz WD250 moze nie demon wydajnosci, ale mam nadzieje ze bedzie bardziej trwaly Przyczyna powstania uszkodzonych sektorów, nie zawsze leży po stronie producenta dysku (błędu podczas produkcji), w gre wchodzi uszkodzenie podczas transportu, nieprawidłowe działanie któregoś z elementów komputera, nieuczciwość sprzedającego, itd… Kwestia serwisu również nie ma związku z taką czy inna marką produktu. Edytowane 17 Maja 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 dysk byl odsylany do dystrybutora.... a sprzedawce dobrze znam.... co do serwisow innych producentow to nie wiem jak dzialaja bo do tej pory psuly mi sie tylko samsungi (i raz maxtor 60gb - w ktorym cos zaczelo sie dziac z elektronika i smart wywalal ostrzezenie, ale zalatwili sprawe szybko i dali 80gb) aktualnie mam pod swoja opieka 2x samsung 10gb 5400rpm - bardzo dobry hdd WD caviar 1300A - 13gb - ten ma 8 lat i chodzi 24h i jest niedozdarcia Samsung 200gb nowy - trudno cos powiedziec WD 250 gb sata2 KS - ma rok i chodzi spox Samsung 1614N - opisywany dysk IBM 10gb 7200 rpm - halasuje niesamowicie ale jest caly sprawny pierwszy z 7200rpm na ide Seagate baracuda 4 - 80gb tez ma pare latek seagate medalist 1,3gb kolo 12-13 lat i stan super Maxtor 80gb 7200rpm spox WD 80gb JB 7200 spox dwa ostatnie pracuja w raid 0 co do komponetow mojego kompa to hmm zasilka chiftec 420df to raczej dobry sprzet a mobo zawsze od MSI.... i to ze padal mi zawsze samsung i to takie mikro ilosci danych od 4kb do 150kb dyski nie byly noszone (tylko IBM robil za dyskietke bo halas wydowbywajacy sie z niego wyciagnal by zmarlego z grobu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Ja mam dysk samsunga od jesieni 2004 i jak do tej pory najlepszy twardy jaki miałem, a zaliczyłem Quantum (pamięta ktoś?? hehe), maxtor i WD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 quantum fireball 2 mam to [ciach!]o jako kieszeń to dobry dysk ale żeby już systema na a tym zrobić to nie ma bata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...