SeloD Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Postaram sie opisac problem. Pewnego pieknego dnia system siadl ( nigdy sie nie zawieszal przez baardzo dlugi czas ) wiec postanowilem go przeinstalowac. Niby prosta sprawa ale nie tego pieknego dnia. Otoz problem polega na tym iz laduje mi sie instalator Windowsa XP, ale przewaznie komp "umiera" na ladowaniu sie plikow .dll itp. Nie dochodzi nawet do licencji. Wtedy wyskakuje mi niebieskie tlo z komunikatem bledu.. z tego co wiem ten komunikat nie wrozy nic dobrego ze sprzetem ( mechaniczny blad ). Rozpatrywalem juz wiele opcji. Rozkrecilem go na czynniki pierwsze, wyczyscilem wymienilem paste silikonowa i tego typu zabiegi...nic. Potem zaczalem kombinowac z napedami...NIC... pomyslalem "kurcze moze to byc problem z systemem plikow tudziez siadl dysk". i co? i to samo. sprawdzilem dysk na innym kompie. zeby bylo smieszniej postanowilem sprobowac zainstalowac tego XP-ka na kompie kolegi. Wzialem swoj CD-Rom i swoj dysk zeby wykluczyc te dwa czynniki. System sie zainstalowal ale ze zrozumialych wzgledow u mnie nie dziabie jak nalezy ( inny procek i plyta ) Ostatnia proba instalacji na moim kompie skonczyla sie... o niebieskie tlo ale numer!!! Bede szczery...juz mnie trafia :mur: i nie wiem co z tym zrobic..pozostaje serwis ale najpierw chce sie poradzic na forum poniewaz naprawde skonczyly mi sie pomysly. Ps. Na moim kompie pare razy udalo mi sie dojsc do etapu kopiowania plikow ale wtedy pojawial sie blad " o niemozliwosci skopiowania pliku " tak jakby plytka byla uszkodzona..dodam ze probowalem rozniez z oryginalnym windowsem..wtedy wykrzaczal sie najczesciej jeszcze przed licencja.. "plik jakis tam uszkodzony " czasem tez niebieskie tlo Jezeli ktokolwiek z was mialby pojecie co z tym fantem zrobic ( bez serwisu ) to bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Sprawdź pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Wlasnie zamierzam sie do tego...ale jezeli nie to to znow kropka:)) dam znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Sprawdź pamięciNo i niestety:(( jestem do tylu o jedna kosc pamieci...idzie na drugiej...ledwo zipie ale dziala..musze sobie sprawic nowa:) dzieki za pomoc.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...