pabloo8 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Mam altusy110, w których wymieniłem głośniki Niskotonowe Alphard LW1000 10' 200Wat, na STX 27-300Wat, ku zdumieniu STX mają umnie minus, ponieważ: Po pierwsze - głośniki te dają mniejszy bas Po drugie - jeśli słucham niektórych utworów np. Jeden Osiem L - Jest Tak, głońik w pewnym fragmęcie utwory, a mianowicie kiedy jest podbicie bassu strasznie mocno się rusza i wydaje taki dźwięk jakby cewka wyskakiwała ze szczeliny po czym przy powrocie pukała o boki magnesu. Z alphardem niemiałem tego problemu. Ustawiłem wzmacniacz na takie same parametry i niebyło taki trzasków głośnika. Przy STX wygląda to tak jakby głośnik miał zaraz wylecieć. Zawiodłem się na tych głośnikach. Co o tym myślicie??? Mój amplituner to Technics SA-5560 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 A czy po wymianie przerobiłeś odpowiednio zwrotnice i komorę rezonansową pod nowe głośniki? Teraz to firma Alphard się zawiodła na Tobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo8 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 A czy po wymianie przerobiłeś odpowiednio zwrotnice i komorę rezonansową pod nowe głośniki? Teraz to firma Alphard się zawiodła na Tobie.Niewymieniałem nic, ale ja niemówiłe, że zawiodłem sie na Alphardzie tylko na STX-ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 STX się zawiódł na Tobie :lol: Daj sobie spokój. Włóż stare głośniki i tak zostaw na razie, a w międzyczasie podszkol swoją wiedzę na temat budowy kolumn głośnikowych i za kilka miesięcy zrobisz mistrzostwo świata wśród kolumn :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo8 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 niemam czasu na szkolenie sie gdyż: Po pierwsze niemam internetu w domu po drugie pracuje po trzecie ucze sie i niedlugo bronie pracy dyplomowek Dałoby rady coś z tymi głośnikami zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chybaty Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 - Oddaj, wszystkie z wyjątkiem GDN-ow. - Naprwa GDN-y - Mozez tez przerobic zwrotke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Co przyjdzie po naprawie GDNow jak przez wymiane zaweszenia, membrany itp. zmienia sie ich parametry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chybaty Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 No jezeli bedziesz sam to robił i kupisz jakies lipne membrany STX czy podobnej klasy to napewno charakterystyka sie starsznie zmieni, ale nawet jak wyslesz je do TONSILA do regeneracji to w pewnym stopniu [niewielkim] wystapia zniekształcenia ale napewno o wiele mniek wyczuwalne niz "zamienniki" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo8 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 No jezeli bedziesz sam to robił i kupisz jakies lipne membrany STX czy podobnej klasy to napewno charakterystyka sie starsznie zmieni, ale nawet jak wyslesz je do TONSILA do regeneracji to w pewnym stopniu [niewielkim] wystapia zniekształcenia ale napewno o wiele mniek wyczuwalne niz "zamienniki" co ty człowieku mi wypisujesz te stare tonsile to lipa nawet po regeneracji nadają się tylko do słuchania rocku itp. a mi potrzebne głośniki z powerem które będą dawały dużo basu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chybaty Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 duzo basów z Alpierdów czy tam z esteiksów na zwrotce robionej pod Tonsile i obódowy tez dziwnym trafem podpasowały ??? ... pozdro ziomus poczytaj troche o akustyce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Zmieńcie obaj ton wypowiedzi, bo rozmowa przestaje być przyjemna. @pruf_smd, przypuszczam, że zaraz dostaniesz % za link w sigu, ale to już nie moja sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo8 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 niemam co czytac wiem jak jest bo miales tonsile po regeneracji i e alphardy basik lepszy ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...