adam16v Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Prosiłbym o wypisanie i uszeregowanie stepingów intelowskich procków na rdzeniu prescotta pod względem podkręcalności (podatności na OC). Wiem że w northwoodach sprawa wygląda tak B0, C1, D1 - najlepszy. Jednym słowem: Czego szukać a czego sie wystrzegać :) Edytowane 17 Maja 2006 przez adam16v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 seria 6x1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Chodzi mi o stepingi. To że seria 6x1 jest ekstra to wiem ale to 65nm a mi chodzi o 90nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Z tego co kiedyś wyczytałem na forum z tymi seriami to jest tak B0<D1<C1 ale do końca nie wiem (gdzieś też czytałem że D1 są najlepsze ale ogólnie to i tak zależy jak się trafi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Skupmy się na prescottach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Najlepszy E0 później D0 no i na końcu C0 którego odradzam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 EO najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 A ja mam NO <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 N0 tez niezle sie kreca:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam16v Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Miałem kiedyś przez celka D 310 SL8S4 na G0. To była trafedia bo nawet fsb 200mhz niepotrafił stabilnie zrobić. Napaliłem sie na niego jak wyczytałem na jednej ruskiej stronie jak kolo na takim celku zrobił 4ghz na 1.4V tyle że on miał inną serię i stepping. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Mój northwood ma stepnig B0 Z tego co kiedyś wyczytałem na forum z tymi seriami to jest tak B0<D1<C1 ale do końca nie wiem (gdzieś też czytałem że D1 są najlepsze ale ogólnie to i tak zależy jak się trafi). Jeżeli to prawda to zajeb.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Na E0 można naprawde ładny wynik zrobić, bardzo podatne na podkręcanie i osiągają wysokie częstotliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 no od bracika pentak 530j EO robi 4 Ghz bez zmiany napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 ja wczoraj jakiegos staruszka testowalem pokazal cos takiego powyzej zwiechy juz cpuz wykryl go jako nowszego 530 ale to zwykly preskocik 3g :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 ja wczoraj jakiegos staruszka testowalem pokazal cos takiego powyzej zwiechy juz cpuz wykryl go jako nowszego 530 ale to zwykly preskocik 3g :P no calkiem, moj 530 E0 robi 4Ghz na 1,4v ale juz powyzej 4.2Ghz ani rusz, nawet na 1.55v (tyle ze Boxowe chłodzenie). w sumie pamieci puszczałem synchro i nic nie kombinowałem wiecej, czasu brakło ale tak juz dozo wiecej to i tak chyba by nie pociagnal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 z tego co widze kolega adam ma ic7 (s478 !), wiec oile nie bedziesz chciał zmieniać płyty to wybór jest prosty: E0, D0... C0 mozesz sobie spokojnie odpuścić - za słabo sie krecą/za bardo się grzeją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afganus Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 z tego co widze kolega adam ma ic7 (s478 !), wiec oile nie bedziesz chciał zmieniać płyty to wybór jest prosty: E0, D0... C0 mozesz sobie spokojnie odpuścić - za słabo sie krecą/za bardo się grzeją http://www.allegro.pl/item106756782_pentiu...gwarancja_.html sprawdzona seria jak masz 478 P; to na tym z Wc wykrecisz 4,5 z OC zapomnij.Ta seria to podajze EZ i swietnie sie kreci :),wiem bo testowalem jak nie masz kasy na zmiane plyty,karty,pamieci to wez nortwooda (jest wydajniejszy od preskota,ale slabiej sie kreci jak pamietam 3,4 to byl max na nt 2,8).Z drugiej strony jak masz WC albo bardzo wydajne Oc np: ninje to wez tego preskota ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Jezeli chcesz podkrecać i nie zalezy ci na zbytniej wydajności to radze kupować celerony,a jezeli zalezy ci na wydajnosci to lepiej kupic dwurdzeniowego np. 930, a nie pentiumy bo i tak za duzo nie podkrecisz jezeli nie masz dobrej pamieci,a co za tym i zasilacza !! B) EDIT : NO I CHŁODZENIA B) pozdro... Edytowane 1 Czerwca 2006 przez PCHaCkiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Jezeli chcesz podkrecać i nie zalezy ci na zbytniej wydajności to radze kupować celerony,a jezeli zalezy ci na wydajnosci to lepiej kupic dwurdzeniowego np. 930, a nie pentiumy bo i tak za duzo nie podkrecisz jezeli nie masz dobrej pamieci,a co za tym i zasilacza !! B) EDIT : NO I CHŁODZENIA B) pozdro... Nie ma to jak do O/C polecić celerona (założeniem O/C jest zwiększanie wydajności co w celeronach się kiepsko sprawdza) albo PENTIUM D 930 na s775 (nóżki se ma do tego dolutować :mur: ). Wcale wydajnych pamięci nie potrzebuje - słyszałeś o czymś takim jak dzielnik RAM/FSB :?: Chyba niet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) No Panocki znalazlem chwilke czasu szybki vdroop mod i oto wynik: D930@4,65ghz 1.48v Memki 4:5 775mhz 3-4-3-4 2.25v jak znajde kolejna wolna chwile powalcze o wiecej 8) Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Lagier, a nie pomyliły Ci się przypadkiem tematy? Bo mi to bardziej do dyskusji o 9xx pasuja, a nie tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Lagier, a nie pomyliły Ci się przypadkiem tematy? Bo mi to bardziej do dyskusji o 9xx pasuja, a nie tutaj. pewnie był tak podniecny ze w amoku walnął to w pierwszy z brzega wątek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 haha... nie podniecony nie w amoku tylko kobitka mi trula zeby juz wychodzic a ja jesio chcialem posta klepnac ale pmerdalem topici ;] do moderow: mozna wyciachac pozdroowki i sora ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) a właśnie co do mojego nieszczesnago procka... cpuz 1.33 gada ze to jest 530 a everest 2.80 ze 530J widziałem kiedys taka tabelke ze wszystkimi P4 i tam były róznice miedzy nimi... macie cos takiego? albo moze mozecie zidentyfikować ten procek: fotka: http://volt.iem.pw.edu.pl/~welyczka/P4.jpg everest: http://volt.iem.pw.edu.pl/~welyczka/P4a.jpg cpuz: http://volt.iem.pw.edu.pl/~welyczka/P4b.jpg jak widac prcek ma HT :) Edytowane 18 Czerwca 2006 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Tutaj jest twój proc, 3.0Ghz i 530J :wink: BTW Dobry proc do O/C Edytowane 18 Czerwca 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...