nieo Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Na Allegro są folie "chrom, aluminium" i inne pewnie też. Kapitalny efekt można by osiągnąć, malując obudowę jakimś akrylowym lakierem samochodowym. Na przykład: zielony kameleon-metalik "Racing Green" itp. ;)... Lakier typu chrom byłby w tym wypadku pewnie lepszy niż taka folia, słyszałem gdzieś, że tym foliom daleko do doskonałości... http://allegro.pl/item114408374_motip_laki...omu_400_ml.html http://allegro.pl/item114408645_dupli_colo...lop_150_ml.html Edytowane 8 Lipca 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Nie popadajmy w skarjności, bo jeszcze trochę i ci co sprytniejsi to zaczną malować swoje lapki aerografami ;) Moim zdaniem laptop nie jest komputerem, który wymaga jakiegoś moddingu. To ma być właśnie prosty design, ale jak widać nie wszystkim się to rozwiązanie chyba podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Hypersonic w USA chyba maluje aerografami laptopy z tego co pamietam ;) a z tym prostym designem to niby masz racje ale z 2 strony jak ktos sie na tym zna, ma zdolnosci manualne i zylke majsterkowicza to why not, dobrze zmodowany laptopem wyglada duuuzo lepiej niz nie jeden produkt prosto z fabryki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Nie popadajmy w skarjności, bo jeszcze trochę i ci co sprytniejsi to zaczną malować swoje lapki aerografami ;) Moim zdaniem laptop nie jest komputerem, który wymaga jakiegoś moddingu. To ma być właśnie prosty design, ale jak widać nie wszystkim się to rozwiązanie chyba podoba.Oczywiście, masz po części rację. Ale większość laptopów to nie Macbook Pro lub Asus W3J, niektóre wyglądają koszmarnie i aż się prosi aby jakoś je upiększyć, albo urozmaicić. Taki zabieg ma też atrybuty czysto kosmetyczne, porysowana klapa odświeżona czarnym, połyskującym akrylem, cieszy oko i koi nerwy, sfrustrowanego użytkownika drogiego sprzętu. Poza tym, kto by nie chciał mieć czegoś wyskrobanego aerografem na klapie laptopa?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Wystarczy odwiedzic strone Smooth Creations to zobaczycie jak moga laptopy wygladac. Ja terz mam maly projekt w zanadrzu. Niedlugo wrzuce fotki. Edytowane 9 Lipca 2006 przez samedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Patrzcie co znalazłem!!! http://www.naelcedka.pl/pl_naelcedka.php Dziwne, że nikt tego wcześniej nie zauważył... Edytowane 9 Lipca 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Patrz! Nie pierwszy to znalazłeś :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) http://allegro.pl/item112734371_folia_carb..._najtaniej.html znajmoe zdjecia. http://allegro.pl/item112768155_folia_do_k..._niebieska.html Edytowane 9 Lipca 2006 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Czy Ty kiedyś widziałeś karbon na żywo? Bo to coś na pewno nawet nie leżało obok karbonu, jest paskudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) Tak jak mowisz. To chyba bardziej w sekcji kafelkow lazienkowych powinno sie znalezc.ow Edytowane 10 Lipca 2006 przez samedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Patrzcie co znalazłem!!! http://www.naelcedka.pl/pl_naelcedka.php Dziwne, że nikt tego wcześniej nie zauważył... wlasnie w tej firmie drukuje swoją wlasna folie:) za okolo 2 tygodnie wrzuce fotki jak oklejilem lapka:) zrobie to samo co z "carbonem" ;] bedzie kozacko hehe:) koszt druku z zabezpieczeniem farby przed scieraniem, z powierzchnia błyszczącą to ok 66 zł :) wiec qll:) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 koszt druku z zabezpieczeniem farby przed scieraniem, z powierzchnia błyszczącą to ok 66 zł :) wsstzn. koszt folii na całego lapa?! Nie tylko na klapę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 tzn. koszt folii na całego lapa?! Nie tylko na klapę? tak 66zł za 2 sztuki (te co dalem w linkach):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 No to czekamy Doc, pierwszy mod bardzo ladny, az nie miesci mi sie w glowie jak bedzie wygladal drugi. Moze to nie miejsce na takie wyzanania, ale dzieki tobie coraz bardzej dojzewa we mnie pomysl kupna laptopka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Wedlug mnie mod bedzie wygladal dobrze. Pomysl prosty jak drut ale latwy w adaptacji i dobrze wygladajacay. Sam myslalem cos takiego zrobic juz dawno ale wolalbym jednak polakierowac, narazie jednak jest to niemozliwe wiec mam inny rownie prostyi mysle skuteczny pomysl. Edytowane 10 Lipca 2006 przez samedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 No to czekamy Doc, pierwszy mod bardzo ladny, az nie miesci mi sie w glowie jak bedzie wygladal drugi. Moze to nie miejsce na takie wyzanania, ale dzieki tobie coraz bardzej dojzewa we mnie pomysl kupna laptopka.Kupuj:D:D Wedlug mnie mod bedzie wygladal dobrze. Pomysl prosty jak drut ale latwy w adaptacji i dobrze wygladajacay. Sam myslalem cos takiego zrobic juz dawno ale wolalbym jednak polakierowac, narazie jednak jest to niemozliwe wiec mam inny rownie prostyi mysle skuteczny pomysl. Tez chcialem lakierowac, ale jest jedno ale, ile razy pomalujesz lapka?:) Oklejać możesz do woli:) A co do nowego moda.... bedzie wygladac jak lakierowane, bo oni daja na wydruk cienka blyszczaca folie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 http://www.voodoopc.com/showRoom.aspx?categoryID=2 zobaczcie na galerie tych sprzetow:) moze juz bylo, ale ja sie nie dopatrzylem:) pieknie polakierowane:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Niestety pomysl nie do konca sie udal ze wzgeldu na to ze nie moglem znalezc nikogo kto by za rozsadne pieniadze albo nie w setkach egzeplarzy wycial moj design. Zostalo mi wiec poszukiwanie na ebay. Co niestety rowniez nie bylo zbyt szczesliwe. Po jakims czasie dopiero znalazlem jakas firme ktora miala gotowe arkusze z roznymi tribalami. Wiec zamowilem dwa, jak sie okazalo za malo. Poza tym tribale mialy byc niebieskie a nie czarne no i jakoscia wyciecia tez nie zachwycily ale odsylac mi sie juz nie chcialo. Ponizej wyniki pracy, generalnie slaby projekt, ale moze sobie zostac na troche. Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez samedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Do mnie tribale nigdy nie trafialy ale ogolnie nawet nie jest zle, szkoda tylko ze nie starczylo zeby cala gorna pokrywe zakryc nalepkami, wtedy kozacko by wygladalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Mi jakos te tribale nie przypadly do gustu - moze jakby to byl jeden duzy design na cala klape, a nie kawalki poprzyklejane jak leci, to wygladaloby to lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Hm, zupełnie mi się nie podoba. Fakt faktem, że nigdy nie lubiłem tych wzorów, ale na tym laptopie szczególnie mi to nie pasuje. Na szczęście to tylko kwestia gustu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 No wlasnie mialem caly ladny design na klape ktory rysowalem 3 dni ale nikogo nie moglem znalezc kto by to tanio wycial na ploterze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 A bo nie spytałeś mnie ;> Jeśli folia w jednym kolorze i miałbyś projekt w PS lub Corelu, to bym miał dostęp do plotera oraz byłaby szansa, żebym wyciął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 No tak projekt jest w corelu i jednym kolorze, dobrze widziec ze masz dostep, zapamietam to sobie. Jak bede w PL to moze co pomyslimy. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Cholewcia, mnie się ten carboon- look by bardzo widział na tych naszych lapkach, jak myślisz samedi? Przy dramatycznie niskich umiejętnościach manualnych, pewnie zrobiłbym to fatalnie, ale sam pomysł jest w porządku. Srebrna obudowa już mi się opatrzyła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Mialem na poprzednim sagerze folie carbon tyle ze mialem pod nia dwie warsty wycietych ploieni i wygladalo zajebiscie, ale juz mi sie troche opatrzylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Any fotos? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...amp;hl=modding# Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez samedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Podziękował! Te płomienie pod folią dają niesamowity efekt, dobra robota! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) Panowie szykuje sie kolejna odmiana wygladu mojego Acera ;] Zabawki (naklejki) juz zamowione w firmie NAELCEDEKA, wiec niedlugo fotki po zabiegu:) W zalacznikach ostateczny wzor jaki poszedl do druku:) + folia ochronna nabłyszczająca na to:) Tutaj naklejka do wewnątrz (Touchpad bedzie miedzy 01 a napisami):): A to na Matryce: Pozdro Edytowane 13 Października 2006 przez Doctor_25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...