Skocz do zawartości
paczka

Spadek Fps

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pomóżcie panowie bo nie wiem czy cos mi sie przegrzewa czy wina lezy gdzies indziej. Po jakis pół godziny grania czasami wiecej, a czasami w ogóle odnotowuje spadek wydajności w grach Richard Burn Rally,Pacyfic Fighters , Call of Duty 2 (w inne nie gram)o jakies 50 %. Procek chłodze zimna woda prosto z kranu, grafika to winfast, wiatraczek ustawiony na 100% w riva tunerze, wymuszony tryb performance 3d,temp. grafiki pod obciazeniem wedlug RT to okolo 55-60 stopni,taktowanie grafy 400/850. Probowalem zmnieszzac taktowanie grafiki ale bez rezultatu, spadek dalej nastepuje. Chipset płyty chłodzony wiatraczkiem 6000 obr/min. Całośc jest zasilana z dwoch zasilaczy. Modecom 350 GTF zasila płyte głowna, procka i naped DVD. Grafika i dysk seagate 80 GB sa zasilane z osobnego zasilacza noname. Moze to jakis mostek północny się przegrzewa ale gdzie on jest? ;).Prosze o jakies wskazówki co sie moze przegrzewac, ewentualnie jak jest przeczyna spadku wydajnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co widze to 2xPSU. :lol2: Uwazasz ze to jest bezpieczne?

nie wiem czy to jest bezpieczne ale dziala

sam 350 GTF to raczej mało jak na ta konfiguracje, nie uważasz?

a jak nie jest bezpieczne to dlaczego? chętnie się dowiem czegoś nowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdziwilbys sie co potrafi uciagnac 350GTF. IMHO ten noname moze kiedys skomplikowac poprawna prace Twojego komputera. Benito by moze rozwial moje watpliwosci co do takiego ukladu.

Poza 2 zasilkami i dyskiem wiemy ze masz procesor, plyte glowna, pewnie jakas kosc pamieci i jakas tam karte graficzna z taktowaniami 400/850. Czyli za przeproszeniem gowno wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Niebezpiecznie no używasz nie dość że dwóch to jeszcze jakiegoś nonama. Nie lepiej kupić Tagana >400W ? On to utrzyma spokojnie. A co do OC procka to to nie jest śmieszne w ogóle 2200@2255 ? Był sens wchodzić do biosa w ogole zeby takie hard-corowe oc dać? Może ten nonam ma za słabą moc, nie sugeruj się napisem 500W czy ileś (ja mam Tracer 400W, a ma może max 200...). Albo masz zasyfiony pc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Orgiusz

Jak lechu1777 widzi taktowanie proca to Ty chyba tez mozesz zobaczyć i nazwy reszty bebechów też

czyli :msi kt3 ultra2,thorton 2200@2255Mhz ,winfast a400tdh 6800@ 16/6

@lechu777

thorton 2200+ jest taktowany 1800 Mhz, przetaktowalem na 2250 Mhz, czy ja wiem czy to harcore? ;)

no chyba,ze brak tego plusa Cię zmylił ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Pomóżcie panowie bo nie wiem czy cos mi sie przegrzewa czy wina lezy gdzies indziej. Po jakis pół godziny grania czasami wiecej, a czasami w ogóle odnotowuje spadek wydajności w grach Richard Burn Rally,Pacyfic Fighters , Call of Duty 2 (w inne nie gram)o jakies 50 %. Procek chłodze zimna woda prosto z kranu, grafika to winfast, wiatraczek ustawiony na 100% w riva tunerze, wymuszony tryb performance 3d,temp. grafiki pod obciazeniem wedlug RT to okolo 55-60 stopni,taktowanie grafy 400/850. Probowalem zmnieszzac taktowanie grafiki ale bez rezultatu, spadek dalej nastepuje. Chipset płyty chłodzony wiatraczkiem 6000 obr/min. Całośc jest zasilana z dwoch zasilaczy. Modecom 350 GTF zasila płyte głowna, procka i naped DVD. Grafika i dysk seagate 80 GB sa zasilane z osobnego zasilacza noname. Moze to jakis mostek północny się przegrzewa ale gdzie on jest? ;).Prosze o jakies wskazówki co sie moze przegrzewac, ewentualnie jak jest przeczyna spadku wydajnosci.

Powiedz mi gdzie napisales jaki masz komputer? Bo jakos nie widzialem. I nadal nie widze. A 350GTF ciagnie nie jeden konfig a64\512\6600gt

update

GEEEZAAAAZZ KRAJST SLEPNE!!!!!!!!

Juz widze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tzw. chipset płyty głównej, to właśnie mostek północny (ang. North Bridge, skrót NB).

p.

ps. Ja bym spróbował wszystko podłączyć pod modecoma, to zwolnienia powinny ustąpić, ew. np. tylko dysk pod nanama, jak Ci tak bardzo zależy na szpanowaniu tym, że masz kompa na dwóch zasilaczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi