McGen Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 elo :( , mam big problem i zwracam sie do Was drodzy Board'owicze, wymienilem sobie wentylek ze zwyklego moim zdaniem glosnego, na niby cichszy [ pozornie ] CoolerMaster SAF-B82 2500 RPM, NOISE 26 dB, CFM 30, lecz okazuje sie ze jest glosniejszy od starego ! :(, hm a zrobilem to tak wycialem stary z zasilacza i na jego miejsce wsadzilem nowy w/w hm, tylko co za tym idzie, nowy cooler mial nie wiem czy to istotne 3 kableki czyli + dodatkowo RPM hm wycialem go uznajac ze skoro wszadzam w miejsce starego tam gdzie byly 2 kabelki nie bedzie on potrzebny.. , wszystko ok wlutowalem etc.., odpalam kompa po zlozeniu a tu halas jak k..... pier..... !, heh i teraz nie mam pomyslu co zrobic z tym fantem, jesli mozecie cos podpowiedziec jak go wyciszyc. tak oby oczywiscie mi sie nie spalil zasilacz i komp to bylbym wdzieczny bo dlugoooo tak nie pozyje :() pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Przylutuj czarny kabelek CoolerMastera zamiast do grounda, to do +5, tam gdzie są przylutowane czerwone przewody od zasilania npędów. Jak to nie pomoże, to przylutuj czarny z powrotem tam gdzie był(do ground-a), a czerwony kabelek(od CoolerMastera) tym razem do +5. W pierwszym wypadku masz różnicę potencjałów 7V a w drugim 5V. Jeżeli dalej będzie głośno to nie pozostanie ci nic innego, jak wywalić wspaniałego CoolerMastera do kosza na śmieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 1. grill -> out 2. daj podkladki gumowe miedzy wentyaltor a blache zasilacza 3. poczytaj FAQ (w mojej odp. znajdziesz wiele :D http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=216520#216520 ale warto przesledzic caly temat) - i przeczytaj dokladnie co napisalem zielonym kolorem :!: - bo jak masz jakis kiepski zasilacz to moze byc roznie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...