Skocz do zawartości
Visual

Zestaw Za Max 3000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Tak tylko wiesz, z drugiej strony póki co nie ma jakiegoś super radykalnego wsparcia gier dla procesorów 2 rdzeniowych. A jak SD się będzie dławić - co prędko nie nastąpi pewnie - to można zmienić na X2 (może potanieją jeszcze do tego czasu) ;)

Tylko czy jest sens kupowac jednojajówkę i może zmienić na dwujajówkę, skoro można kupić 2j.j. już teraz? :) Wiem, że Dwa Rdzenie intela to nie to samo, co dwa rdzenie AMD, ale zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czy jest sens kupowac jednojajówkę i może zmienić na dwujajówkę, skoro można kupić 2j.j. już teraz?

Tylko proszę mnie źle nie odebrać bo nie zamierzam tu nic udowadniać ani wywoływać kłotni....

Mianowicie - czy jest sens kupować 2 jajówkę skoro nie będzie się jej w pełni wykorzystywać?

Bo dla mnie to ma sens jak się odpali Photoshopa + rownie zasobo zerna aplikacje.

Niektorzy natomiast (nie w tym topicu) pisza o tym jak wspaniale system pracuje na 2 rdzeniach majac odpalone gg i winampa ;) - o takie cos mi nie chodzi bo na amd to wyglada wtedy tak samo.

Owszem macie racje - 2 rdzenie fajna sprawa. Tylko sam powiedział łasica: "2 rdzenie od intela to nie to samo co 2 rdzenie amd ale zawsze..."

No własnie - "ale zawsze..." Daewoo na full wypasie to nie to co s klasa ale zawsze skory, klima i alufelgi sa ;)

Przepraszam za tak radykalne porównanie - może troszkę zbyt kontrastowe.

Intel do pracy z ciężkimi aplikacjami tak - do gier ... dla mnie tak średnio.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no porównanie Daewoo z mercedesem s to przesada. Bardziej by pasowało Merca klasy E z klasa S, albo cos w tm stylu. A róznica w grach na korzysc AMD maleje wraz ze wzrostem rozdzielczosci, poniewaz coraz wiecej zalezy od grafiki, i tak np w 1280x1024 róznice sa naprawde nie duze rzedu 5%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO lepiej brać Pentium D, chyba że kogoś zbawi te 4-6 fps w niektórych rozdzielczościach a i zapewne będą takie przypadki gdzie Intel będzie wydajniejszy od AMD, fakt faktem że AMD do gier Intel do aplikacji ale to nie znaczy że Intel sie dławi w grach, nie chce sie powtarzać ale ,, co dwa jajka to nie jedno,, :wink:

Pozdro

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... A róznica w grach na korzysc AMD maleje wraz ze wzrostem rozdzielczosci, poniewaz coraz wiecej zalezy od grafiki, i tak np w 1280x1024 róznice sa naprawde nie duze rzedu 5%.

Czy aby na pewno :roll: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2747&p=3 :? Ale i tak imho lepiej wziąć te "pseudo dwa jaja od Intela" :wink: Chociaż jak to ma być też do grania to lepsza grafa kosztem proca, a potem o/c, ale skoro o/c odpada to słabo widzę to granie :? pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w sklepie i tam zaproponowali mi kilka zestawów . Trzy na Celeron D346, jeden na P4 i jeden na 930 (żaden na AMD :o ), podam go wam tu:

Intel Pentium D 930 3.0 GHz 800 FSB 2x2mb cache

GoodRam DDR2 1024 MB PC4200 533MHz (2x512mb)

Gigabyte 8I945p-G 945P DualDDR2 SATA Lan PCI-E C-Media

Gigabyte GeForce 7600GS 256MB DDR 128Bit PCI-E TV-OUT

LiteOn DVD RW (+/-) DL LightScribe

Samsung Seagate 200GB Samsung 7200 Rpm SATA II

I to za 2875zł . Brać ? :P

(dokladniej ten sklep to optimus :P)

Edytowane przez Visual

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde co oni w tych sklepach maja z tymi gigabytami??? Za kazdym razem jak ktos pisze ze mu w sklepie polecili kompa to mobo gigabyte, grafa tez. Oni chyba wszystkie sklepy w polsce opłacili.

Płyte bym zminił na asusa p5ld2, grafe na galaxy 7600gs gddr3, dvd benq 1655/1670, a dysk samsunga 250gb lub seagate 160gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt podejzane z tymi gigabytami:) moze maja ich pelno na magazynach albo najwiecej zysku z nich

dla ciebie lepiej bedzie jak tu wspolnymi silami dobierzemy optymalny zestaw:)

jestem jeszcze ciekawy czy ten zestaw co ci podali to juz jest gotowy w sensie ze oni takie skladaja i nazywaja to komputerami "markowymi" czy dobrali go specjalnie dla ciebie?

a i ram to goodramy tak ale 667MHz w sumie cena ta sama co za 533

Edytowane przez maciek2107

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi