Skocz do zawartości
Gość Lemon-Cola

Podwójna Karta Nvidii

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lemon-Cola

post-136258-1147971987_thumb.jpg

Koncern Nvidia zapowiedział wprowadzenie do sprzedaży karty graficznej GeForce 7950 GX2, wyposażonej w dwa procesory graficzne. Dzięki takiemu rozwiązaniu, praca w systemie Quad SLI wymagać będzie zastosowania jedynie dwóch, a nie czterech kart.

Nowy produkt będzie konkurował z najlepszą obecnie kartą w ofercie firmy ATI - Radeon X1900XTX. Cena dwuprocesorowego rozwiązania firmy Nvidia będzie wynosić prawdopodobnie ok. 600 euro. Producent zapowiada jednak, że wydajność karty znacznie przewyższy możliwości swojego konkurenta.

Dokładna data premiery GeForce 7950 GX2 nie jest jeszcze znana.

Edytowane przez Lemon-Cola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

mnie sie to nie podoba :? ida w ilośc, a nie w jakośc :angry: porazka

zamiast malec to to wszystko rośnie (fizycznie) :lol2:

i wiecej pradu zre :mur: :mur:

ja chyba zawsze pojade na 1xgpu ;) zawsze mniej problemow, i tak jakos ladnie w obudowie porzadek :rolleyes:

pzodr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaniedługo będą dodawać do kart w paczce jako gratis małe reaktorki atomowe żeby to pociągnęlo prądowo te grafiki... Swoją drogą producęci grafik mogli by pójść w strone Intela który teraz idzie w mniejszy pobór prądu (przykład - Conroe ;) )

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem jak bedzie cena wygladala, jezeli bedzie do $600 to sie skusze, ciekaw jestem takze jak dobre bede drivery to tych kart, jako ze w testach co tej pory widzialem 7950 bylo wolniejsze od 1900 crossfire(wina driverow).

oczywiste jest, ze jeden 7950 bedzie zawsze wolniejszy od 1900xt/xtx w CF, no chyba, ze bedzie tytul, w ktorym SLI zadziala, a CF nie. imho, jezeli ktos nie planuje quad SLI, to lepiej juz kupic 7900gt512 - lepiej sie to podkreci, i latwiej da sie schlodzic. bez quada to ta karta nie ma imho wiekszego sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiste jest, ze jeden 7950 bedzie zawsze wolniejszy od 1900xt/xtx w CF, no chyba, ze bedzie tytul, w ktorym SLI zadziala, a CF nie. imho, jezeli ktos nie planuje quad SLI, to lepiej juz kupic 7900gt512 - lepiej sie to podkreci, i latwiej da sie schlodzic. bez quada to ta karta nie ma imho wiekszego sensu

chodzilo mi o quad vs cx...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaniedługo będą dodawać do kart w paczce jako gratis małe reaktorki atomowe żeby to pociągnęlo prądowo te grafiki... Swoją drogą producęci grafik mogli by pójść w strone Intela który teraz idzie w mniejszy pobór prądu (przykład - Conroe ;) )

Pozdro

Dlugo bedziemy czytac o reaktorkach jadrowych jako dodatku do kompoof ? :}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi