Gość Lemon-Cola Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Koncern Nvidia zapowiedział wprowadzenie do sprzedaży karty graficznej GeForce 7950 GX2, wyposażonej w dwa procesory graficzne. Dzięki takiemu rozwiązaniu, praca w systemie Quad SLI wymagać będzie zastosowania jedynie dwóch, a nie czterech kart. Nowy produkt będzie konkurował z najlepszą obecnie kartą w ofercie firmy ATI - Radeon X1900XTX. Cena dwuprocesorowego rozwiązania firmy Nvidia będzie wynosić prawdopodobnie ok. 600 euro. Producent zapowiada jednak, że wydajność karty znacznie przewyższy możliwości swojego konkurenta. Dokładna data premiery GeForce 7950 GX2 nie jest jeszcze znana. Edytowane 18 Maja 2006 przez Lemon-Cola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 aż dziw bierze jak świat idzie ciagle do przodu....Ja tu jeszcze jade na zmiane na gf2/9550 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Male potworki sie powoli rodza :wink: No nic, przynajmniej ceny "slabszych" modeli beda tansze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 mnie sie to nie podoba :? ida w ilośc, a nie w jakośc :angry: porazka zamiast malec to to wszystko rośnie (fizycznie) :lol2: i wiecej pradu zre :mur: :mur: ja chyba zawsze pojade na 1xgpu ;) zawsze mniej problemow, i tak jakos ladnie w obudowie porzadek :rolleyes: pzodr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Zaniedługo będą dodawać do kart w paczce jako gratis małe reaktorki atomowe żeby to pociągnęlo prądowo te grafiki... Swoją drogą producęci grafik mogli by pójść w strone Intela który teraz idzie w mniejszy pobór prądu (przykład - Conroe ;) ) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Ktoś chętny do kupienia i przetestowania????? TYLKO 3k zł Z tego co gdzies czytałem to ta grafa wcale nie jest taka szybka i radek ja zostawia w tyle :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Podajcie jakiegos linka do testu tej grafy chetnie bym przetestowal jak bedzie dobre ratio cena/wydajnosc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Moje zdanie jest jednak pewnie nie ważne ale co za dużo to nie zdrowo :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 przed zakupem tej karty warto by sie zaopatrzyc w magnes na licznik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Zamiast opracować nowy GPU to wrzucili 2 na jedną płyke i są zadowoleni... Nie widzi mi sie to jakoś... Wiecie może ile to coś bierze prądu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Tak około 2 razy wiecej od pojedynczego GF'a, no moze 80% wiecej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Czyli ze 150 W bedzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Za 600 ojro to bedzie mozna sobie kupic Playstation 3 na full wypasie ;] Dziekuje, postoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Ale na PS3 chyba nie będzie sapera,a ja ostatnio tylko w to gram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaDZioS2k Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Ciekaw jestem jak bedzie cena wygladala, jezeli bedzie do $600 to sie skusze, ciekaw jestem takze jak dobre bede drivery to tych kart, jako ze w testach co tej pory widzialem 7950 bylo wolniejsze od 1900 crossfire(wina driverow). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Ciekaw jestem jak bedzie cena wygladala, jezeli bedzie do $600 to sie skusze, ciekaw jestem takze jak dobre bede drivery to tych kart, jako ze w testach co tej pory widzialem 7950 bylo wolniejsze od 1900 crossfire(wina driverow).oczywiste jest, ze jeden 7950 bedzie zawsze wolniejszy od 1900xt/xtx w CF, no chyba, ze bedzie tytul, w ktorym SLI zadziala, a CF nie. imho, jezeli ktos nie planuje quad SLI, to lepiej juz kupic 7900gt512 - lepiej sie to podkreci, i latwiej da sie schlodzic. bez quada to ta karta nie ma imho wiekszego sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaDZioS2k Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 oczywiste jest, ze jeden 7950 bedzie zawsze wolniejszy od 1900xt/xtx w CF, no chyba, ze bedzie tytul, w ktorym SLI zadziala, a CF nie. imho, jezeli ktos nie planuje quad SLI, to lepiej juz kupic 7900gt512 - lepiej sie to podkreci, i latwiej da sie schlodzic. bez quada to ta karta nie ma imho wiekszego sensuchodzilo mi o quad vs cx... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Zaniedługo będą dodawać do kart w paczce jako gratis małe reaktorki atomowe żeby to pociągnęlo prądowo te grafiki... Swoją drogą producęci grafik mogli by pójść w strone Intela który teraz idzie w mniejszy pobór prądu (przykład - Conroe ;) ) Pozdro Dlugo bedziemy czytac o reaktorkach jadrowych jako dodatku do kompoof ? :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Ale na PS3 chyba nie będzie sapera,a ja ostatnio tylko w to gram :) Bedzie Linux ;) Ale o tym w innym temacie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...