w-u-j-e-k Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ja podepne się mam zamiar kupić mniejwięcej to samo co m4Rx ,ale na zasiłke mam 420-450 zeta.Co polecacie w tej cennie ?? A może jednak spokojnie styknie ten topower Top-45003 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) styknie :), a jak nie pasuje to Seasonic s12 500 Edytowane 27 Czerwca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4Rx Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) A ja sobie wezme tego Topowera, bo faktycznie jest bardzo cichy i wydajny. Jest mozliwosc ze cena spadnie w ciagu najblizszych tygodni, czy brac teraz? Edytowane 27 Czerwca 2006 przez m4Rx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 nie spadnie bo to stosunkowo mloda zasilka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Predzej wycofaja za rok i wejdzie cos innego. Tak bylo z P6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4Rx Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 No to jeszcze w tym tygodniu go wezme, oczywiscie z zenfist'a ( moze cos bedzie dalo sie urwac z ceny :P ) Pozdrawiam i dziekuje za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) a ja mam pytanko do zenfista :) i nie tylko :] co myślisz o nowych zasiłkach Tagana Seria Dual Engine U25 Edytowane 27 Czerwca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 a ja mam pytanko do zenfista :) i nie tylko :] co myślisz o nowych zasiłkach Tagana Seria Dual Engine U25 Co do topowera to zgadza się. Niebawem model ten zniknie z rynku. Jeżeli chodzi o u25 to jest to w gruncie rzeczy U95 o mniejszej mocy, z nieco innymi radiatorami. Bardzo dobry zasilacz, jednak ze względu na ilość elektroniki napchanej do środka jeszcze dość drogawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Sam chciałbym zobaczyć te bebechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Jaka zasilka do sprzetu: s775 p4 3.6Ghz 2x512 ddr2 80gb na sataII IBM x600pro pci-e plyta pod nforce4 dla intela jakis tam naped i chyba to wszystko na zasilke jest tylko 100zł W sumie mysle nad fortronem 400w, ale wole sie upewnic czy bedzie to dobry wybor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Zależy jaki Fortron 400W (ten z pojedynczą linią 12V@15A może być za słaby). Może być na przykład Modecom MC 350W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Niesety odpowiedź ( 3lipca) to za późno. Już kupiłem tego fortrona, zobacze jak się sprawuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 może być ciężkawo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Mam pytanko czy Topower TOP-500P3 jest identyko cichy jak Topower TOP-450P3 ?Czy jednak troszke głośniejszy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Chyba jest troche glosniejszy (zdaje mi sie ze Zenfist tak gdzies pisal), ale najlepiej poczekaj na odpowiedz kogos kto testowal obie zasilki albo napisz maila do Panow z zenfist.pl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 hmm a dlaczego pojawily sie glosy w tym temacie ze TAGANY 480 u-15 nie za bardzo nadaja sie do dual cor'ow ?bo dziwi mnie to zeby jeden z najlepszych zasialczy na rynku nie nadawal sie do dwoch rdzeni hmm :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 jeden z najlepszych zasilaczy na rynku? hmmm no niezla rewelacja :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) A ja mam : A64 3700+ sandiego zalman 7000A epox 9npa3 Ultra asus 7900GT top 520/1440 standart CD RW DVD 2x 512 Kingmax mam zasialacz Sirtec/ chiftec/ 360- 302DF pytanie czy wytrzyma i czy można kręcić procka???? No chyba nie bardzo :-| Ja mam Chieftec 420 DF, sprzęt jak w sigu. No i jak zacząłem kręcić procka to zaczęły się problemy ze stabilnością... Konkretnie to komp mi się wyłącza losowo. Tak nagle. Tylko pyk! i cisza. Nawet na standardowych parametrach procka, czy obniżonym mnożniku. Mam nadzieję,że to nie wina procka. Raz co prawda mi doszedł do 65 stopni(w orthosie) na pare sekund, ale na boxowym coolerze. Zanim zmieniłem chłodzenie na XP120. Teraz absolutny max w stresie to 48 stopni. Zresztą przegrzany proc chyba by w ogole nie wstał? Mam rację? Edytowane 17 Października 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 hmmmno raczej nie jest inaczej, nierozumiem zdziwienia moze jesli chodzi o wydajnosc sa napewno lepsze, chociaz po testach i opiniach mozna spokojnie stwierdzic ze jest w czolowce to jesli chodzi o wykonanie to raczej ciezko o cos lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 No chyba nie bardzo :-| Ja mam Chieftec 420 DF, sprzęt jak w sigu. No i jak zacząłem kręcić procka to zaczęły się problemy ze stabilnością... Konkretnie to komp mi się wyłącza losowo. Tak nagle. Tylko pyk! i cisza. Nawet na standardowych parametrach procka, czy obniżonym mnożniku. Mam nadzieję,że to nie wina procka. Raz co prawda mi doszedł do 65 stopni(w orthosie) na pare sekund, ale na boxowym coolerze. Zanim zmieniłem chłodzenie na XP120. Teraz absolutny max w stresie to 48 stopni. Zresztą przegrzany proc chyba by w ogole nie wstał? Mam rację? a mój komp działa bez problemu - na takim napięciu jak w sigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Ale ty masz Winchestera :mur: A nie dwujajowca. Zupełnie inna konstrukcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Witam wszystkich. Mam dylemat ponieważ każdy proponuje mi coś innego. Czy Topower TOP-400P5 U12 będzie dobrym zasilaczem do mojego kompa biorąc pod uwagę, że GF7600 na dniach zostanie zastąpiony GF7900GS i na pewno będzie podkręcany ? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 spokojnie starczy.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) hmmmno raczej nie jest inaczej, nierozumiem zdziwienia moze jesli chodzi o wydajnosc sa napewno lepsze, chociaz po testach i opiniach mozna spokojnie stwierdzic ze jest w czolowce to jesli chodzi o wykonanie to raczej ciezko o cos lepszego.Ale to jest stara konstrukcja... taki odswiezany kotlet :P Edytowane 17 Października 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) A ja muszę jednak kupić mocniejszy zasilacz :P Bo przy moim konfigu(tak jak w sigu) jak to policzyć, nawet orientacyjnie na kalkulatorze: http://extreme.outervision.com/PSUEngine po prostu nie wyrabia. Wychodzi pod 450W. I pytanie: Zapatruję sie na tego tagana: http://zenfist.pl/pID/214.htm Pociągnie mi sprzęt przez kilka lat - z rozbudową? Edytowane 17 Października 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 skad Wy bierzecie te waty? nie ten tagan sie nie nadaje...to jest STARA konstrukcja...ile razy mozna o tym pisac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 a ten zasilacz http://zenfist.pl/pID/740.htm Tagan TG500-U35 Easycon XL 500W do konfiguracji 7900GTO E6600, widomo coś o tym zasilaczu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 ze jest mega fajny :D to dual engine z odpinanymi kablami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 skad Wy bierzecie te waty? nie ten tagan sie nie nadaje...to jest STARA konstrukcja...ile razy mozna o tym pisac? mam wrazenie ze nie wiesz co piszesz jaka stara ? tyle osob chwali sobei tagany a ty wypowiadasz sie o nich jak o jakims dziadostwie, a w ktorych zasilaczach masz nowsza ? i lepsza kontrukcje ? w dwoch ? trzech ? tak to mozna by pisac o chieftecu 420 ktor byl bardzo dobrym zasilaczem i nadal dla wielu jest i ja tego go mialem i ciagna sprzet ja kw podpisie ale brakuje mu mocy na 12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) toppower p3 p7 tagan dual engine seasonic m12 s12 coltec antec ... wymieniac dalej? nie uwarzam sie za znawce...poprostu mniej wiecej cos tam sie orientuje. ale w tych taganach zostal na sile wcisniety spliter linii 12V bo tego wymagala dyrektywa UE. To jest stara konstrukcja i jest naprawde sporo nowoczesniejszych i lepszych w nizszych cenach! poprostu jest to ladnie zapakowany drogi odswiezany kotlet... nie mowie ze to jest zly sprzet ale jest mnostwo lepszych w nizszej cenie i duzo nowoczesniejszych! p.s. tego chiefteca do nowego kompa tez bym nie wzial. Edytowane 17 Października 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...