Pageup Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 ale nie az 39zl wiecej hehe kup w komputroniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 A wiec tak, kupuje nowego kompa i potrzebuje dobrej w miare taniej zasilki... Musi ona uciagnac: dfi lanparty ultra-d X2 4400+ 2x1GB G skill 2xsamsung SP160GB geforce 7900GT/GTX lub Radek X1800/1900 BenQ DW1655 SB X-FI platinum Mysle ze tak 450/500W bylo by dobrze... ale moze mniej styknie Może zainteresuje cię ten chieftec: http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...;id_towaru=1523 Jest dość tani jak na tę moc i ma odpinane kabelki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Tak sie zastanawiam, czym rozni sie Topower P6 627 od 628? TU takie cudenko jest za zaledwie 300 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Splitterem 12V. 3 linie zamiast 2 linii. W praktyce różnica mało istotna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hisaki Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Hmm a czy moglby ktos polecic mi zasilacz do 350zl zeby byl cichy? Sprzet mam takie sobie Athlon 2000XP+ 1GB ramu, dysk ATA80GB ale mam zamiar kupic dysk SATA ok 300GB, grafika R9700 no i DVD. Marzy mi sie cichy zasilacz ;-) Myslalem o seasonic, ale kto ich tam wie :( Lub o TOP-420P7 U12 420W, 420W Edytowane 28 Grudnia 2006 przez hisaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Krótka piłka. to co w opisie + zmiana na s939 venice 3200+ @ podobno 4000+ i 7600 galaxy zalman wiadomo:lol: . I tu się rodzi pytanie jaki zasilacz? Nawet nie myślę o odpalaniu tego na tej delcie 350W.. Do wyboru: Enermax EG465AX-VE(G) 460W <ale coś nie chce mi się wierzyć w te amperaże ponad 30A na 3,5,12v :blink: > mam okazyjnie do kupienia za 130ziko +przesylka! HuntKey HK400-XP Silencer <22A na 12v, 30A na 3,3> recenzja recka na frazie :P HuntKey HK450-11AP = nie wiem co to, po zagooglowaniu nic nie dostałem. ktoś może ma jakieś info? Ewentualnie i ostatecznie pozostaje jeszcze tani FORTRON 400-60PFN 400W, ale sam nie wiem.. Edytowane 8 Stycznia 2007 przez soczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 HuntKey HK400-XP Silencer <22A na 12v, 30A na 3,3> recenzja recka na frazie :P HuntKey HK450-11AP = nie wiem co to, po zagooglowaniu nic nie dostałem. ktoś może ma jakieś info? HuntKey HK400-XP Silencer - tego modelu juz dawno nie ma w produkcji HuntKey HK450-11AP - to jest próbka inżynieryjna (skąd Ty powyciągałes takie cudeńka Oo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ekhm.. Allegro? HK 400 oczywiście używany, ale Amperki kuszą :wink: HK 450, facet upiera się, że wymontował go z jakiegoś elo-markowego kompa marki Siemens :blink: tak w razie czego to < +5V=30A , +12V=18A, +3,3V=26A > btw. na stronie HuntKeya znalazłem tylko HK450-13AP ale to jest zupełnie inny model Oba w cenie ok. 100-120 zł, ale po prawdzie to strasznie podoba mi się ten Enermax za 130zł. Potrzebuję szybkiej odpowiedzi, co brać panowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 weź hk 350 to samo co 400 a taniej a skoro nie widac roznicy to po co przeplacac :] ta 450 nie na dzisiejsze czasy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 weź hk 350 to samo co 400 a taniej a skoro nie widac roznicy to po co przeplacac :] ta 450 nie na dzisiejsze czasy :] ok, a co z tym enermaxem? * +3.3V: 35A * +5V: 35A * +12V: 33A robi wrażenie. 460W to będzie spory zapas, ale skoro już jest okazja :wink: i jeszcze jakby ktoś powiedział jak tam z głośnością tych zasilaczy? Enermax ma wentylki 92 i 80 więc trochę się naszumi, a jak ten hk350? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Te enermaxy to zabytki, nie warto kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soczek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Najnowszy to on na pewno nie jest, ale tak to bywa jak się jest biednym studentem ;P Nic to, enermax zakupiony, jak źle to zlinczujcie.. Jak tylko się pojawi to coś skrobnę o tym jak działa. Dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastapl Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 witam, szukam zasilacza (w cenie ponizej 200zl najlepiej) do zestawu c2d e6300, gf 7900gs, 1gb ram, 1xdvd, 1xhdd zestaw moze byc nieznacznie podkrecany. obecnie mam Chieftec HPC-360-302-DF 360W. z gory dziekuje za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Huntkey 350AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 witam, mam ten sam zasilacz i to samo pytanie co @mastapl. Z tą różnicą, że może będę jechał na platformie AMD 64 (coś jednordzeniowego). Ten chieftec na pewno nie wydoli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 ... Ten chieftec na pewno nie wydoli? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=190904&st=0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 i wszystko jasne. Dzięki @chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Prośba o ocenę - komp w następującej konfigurachi: - Athlon 64 3000+ Venice @ 2500Mhz 1,55V (na razie chodzi na standartowych ustawieniach - mam grafikę ati 9550 i podnoszenie częstotliwości procesora nic nie zmienia) - chłodzenie Arctic Coooling Freezer 64 - Gigabyte K8NS pro 939 AGP - planowany jakiś fan kontroler - 2 x 512mb Twinmos - cd-rom - dvd-rw - stacja dyskietek - modem (nie używam - mogę wyjąć;-) - 2 wiatraki Arctic Cooling 80mm (pro tc i Fan 3 TC) - dysk SATA - i to co jak się obawiam przeważy szalę: PowerColor X1950 pro AGP z chłodzeniem ArcticCooling Accelero - zamówiony - w drodze ... Na najbardziej (chyba) miarodajnym kalkulatorze: http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp bez podciągania procesora wychodzi mi ~250W z podrasowanym do 2500Mhz - 300W I to wszystko chciałbym uzywać na obecnym zasilaczu Fortron 350MDN rev. A z 19,5 A na lini 12V Jest szansa, że to pociągnie bez ryzyka szybkiego wykończenia ? (zakładam, ze przez wiekszość czasu komputer będzie pracował na nominalnych taktowaniach procesora - ale do gier kilka razy w miesiącu chciałbym wykorzystać pełny potencjał ... i tak procesor będzie "hamował" kartę ...) /BTW wcześniej miałem podobny zasilacz - bez dopisku rev.A i on miał 15A na 12V... a widzę, że niektórzy sprzedają pod tą samą nazwą zasilacze z opisem 25A ?? czy przegapiłem jakiś dopisek ? ;-)/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Starczy z palcem w ... nosie. Edytowane 5 Lutego 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Starczy z palcem w ... nosie.sure ? pytam bo w temacie o X1950 pro na AGP koledze "surix" po włożeniu w/w karty "wymiękł" CHIEFTEC HPC-420-302-DF-420W (2 linie 12V - 18A i 16A) ... mam wrazenie, że to jednak mocniejszy zasilacz niz mój biedny Fortronik ... - czyżbym się mylił ? ;-))) PS "surix" ma co prawda P4 3.0 PRESCOTT ale sumarycznie to chyba podobnie prądożerny sprzęt ... Edytowane 5 Lutego 2007 przez Vonda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristo Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Mam problem z doborem zasilki z zapasem do: c2d e6300@460-470 + AC freezer 7 pro 2x512 @460-470 2,2V gf7900gs po oc nie wiem jeszcze do ilu i reszta śmieci na ten cel mogę przeznaczyć ok 150max aktualnie posiadam modecom feel 350W/efektywnie 320W(ponoć) myślałem nad fortronem fsp400-60fpn ale może być zasłaby na linii 12V ;/ posiada "tylko" 15A a to może nie wystarczyć na moje potrzeby może jakiś ewentualnie hunkey? sam nie wiem zna się ktoś na wymaganiach takiego zestawu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 musisz miec te 200zl na hk350. na feelu bym raczej nie robil zadnego OC. Wogole mocno bym oszczedzal kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristo Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 musisz miec te 200zl na hk350. na feelu bym raczej nie robil zadnego OC. Wogole mocno bym oszczedzal kompa :) a ten nie wystarczy? http://allegro.pl/item160833338_cichy_i_be...c_24_20pin.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Oczywista sprawa, że wystarczy, ale w stresie może się zrobić trochę nieprzyjemnie...dla uszu :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Mam problem z doborem zasilki z zapasem do: c2d e6300@460-470 + AC freezer 7 pro 2x512 @460-470 2,2V gf7900gs po oc nie wiem jeszcze do ilu i reszta śmieci na ten cel mogę przeznaczyć ok 150max aktualnie posiadam modecom feel 350W/efektywnie 320W(ponoć) Powiem tak. Prawie identyczny sprzęt w kompie brata ciagnie Chief 420W (18A na +12V). I starcza w zasadzie na styk przy C2D@3,2GHz+OC 7900GS. Są spore fluktuacje i spadki na linii+12V. Moze nie tyle trzeba mocniejszego zasilacza, co podobnej mocy ale z silną "dwunastką". Zasilacz jest ewidentnie do wymiany. Zupełnie nie rozumiem, jak kupując taki sprzęt mogłeś powierzyć go "w objęcia" Feela 350... A juz kompletnie faktu, ze chcesz przeznaczyc na nową zasiłkę 150 zł... Nie wiem jakim cudem , ale powinienes skołować te 50 dych więcej na PRZYNAJMNIEJ HK 350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristo Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Powiem tak. Prawie identyczny sprzęt w kompie brata ciagnie Chief 420W (18A na +12V). I starcza w zasadzie na styk przy C2D@3,2GHz+OC 7900GS. Są spore fluktuacje i spadki na linii+12V. Moze nie tyle trzeba mocniejszego zasilacza, co podobnej mocy ale z silną "dwunastką". Zasilacz jest ewidentnie do wymiany. Zupełnie nie rozumiem, jak kupując taki sprzęt mogłeś powierzyć go "w objęcia" Feela 350... A juz kompletnie faktu, ze chcesz przeznaczyc na nową zasiłkę 150 zł... Nie wiem jakim cudem , ale powinienes skołować te 50 dych więcej na PRZYNAJMNIEJ HK 350. powiem tyle tego sprzęta to wsadziłem do obudowy (od starego kompa) modecomu a zasilka była wewnątrz więc myślałem że wystarczy ale jednak się myliłem :rolleyes: budżet trochę przekroczony, ale jeśli musi być HK to skombinuje te 50 a aktualnie to nie jadę na oc więc jakoś cudem starcza jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Prośba o ocenę - komp w następującej konfigurachi: - Athlon 64 3000+ Venice @ 2500Mhz 1,55V (...) - PowerColor X1950 pro AGP (...) I to wszystko chciałbym uzywać na obecnym zasilaczu Fortron 350MDN rev. A z 19,5 A na lini 12V Jest szansa, że to pociągnie bez ryzyka szybkiego wykończenia ? ... Jak rozumiem nie jest to problem - choć wolałbym zeby ktoś jeszcze to potwierdził ... PS Jeśli jednak juz miałbym zmieniać - czy jest sens "zostać" przy Fortronie - np.: http://zenfist.pl/pID/1026.htm ( Amacrox to też produkcja FSP Group) czy też z jakiś powodów je odradzacie (za głośne, nie mają takich parametrów jak podają - w w/w wypadku 29A na lini 12v ?) Nikt tu o nich nie pisze ... a z teoretycznych parametrów wynikało by, że są OK Fortrony są polecane - czyzby tylko w relacji do ceny (~50-60 PLN) - powyżej juz nie warto ? Edytowane 6 Lutego 2007 przez Vonda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Co do Huntkeya: Użyj szukajki, było o nim tyle razy pisane... Ułatwię ci zadanie: słowa kluczowe - HK350AP :D użytkownik - Niemiec Warto "zaznaczyć pokaż wyniki jako tematy"... KLIK Twoja konfiguracja to NIC dla tego zasilacza. Nikt tu o Amacroxach nie pisze, bo nikt ich (no prawie) nie ma (nie napalaj się zbytnio na cyferki, bo z tego co wiem ta firma troszkę je zawyża). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Nikt tu o Amacroxach nie pisze, bo nikt ich (no prawie) nie ma (nie napalaj się zbytnio na cyferki, bo z tego co wiem ta firma troszkę je zawyża). Ale teraz sobie nazbierałeś... Czekaj jak tu Ste3an wpadnie :) Edytowane 6 Lutego 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Twoja konfiguracja to NIC dla tego zasilacza.a ja dalej NIC nie wiem ;-)) Z obliczeń wynika, ze zasilacz na styki zakładając, że >20% ciągnie z innego napięcia niż 12v (a boję się, że nie - bo i procesor z 12V i karta w ponad 90% z 12V ... nie wiem co jeszcze ?) A Ty piszesz, że to nic ;-)) (Mam "tylko" 19,5A na lini 12V - a jak jeszcze FSP "zawyża cyferki" jak sugerujesz .... ) BOJĘ SIĘ ;-) PS Musze kupić dobry miernik - wczoraj spaliłem jakieś badziwie za 15 zlotych - co warto kupić ? (tak naprawdę potrzebuję wyłącznie do sprawdzenia zasilacza ...) Czy np. MASTECH MAS830L http://allegro.pl/item163195793__mastech_m...830l_gw_fv.html się nada ?czy to też szmelc ? Edytowane 7 Lutego 2007 przez Vonda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...