Jackass_Ass Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Witam, kupilem dosyc okazyjnie Packard-Bell'a (Duron 700) na KT133. Przy okazji wyrwałem Duraka 1400 Applebred (odblokowany mnożnik, prawdopodobnie mod na Athlona) i planuję go przerobić na wersję mobile (L5 mod). Chciałem zapytać czy ktos ma doświadczenie z wkładaniem takiego zmodowanego procka do lapka. Czy występują jakieś kłopoty? Oczywiście pomijam kwestię chipsetu, bo zdaję sobie sprawę, że z tym może być też problem (update biosu). Czy mogę dowolnie zmieniać ustawienia PowerNow! (przykładowo chcę mieć na full obciążeniu 20 x 100Mhz a w idle 8x 100Mhz). Pozdrawiam i dziękuję za info ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Zla slawa procesorow AMD w notebookach ciagnie sie przez wprowadzenie duronow ktore sie przegrzewaly... wiec moze byc goraco :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Zla slawa procesorow AMD w notebookach ciagnie sie przez wprowadzenie duronow ktore sie przegrzewaly... wiec moze byc goraco :(Ten duren moze spokojnie pracowac na wicherku od tej siedemsetki, ale podkrecanie go na x20 jest glupota, bo wymaga dobrego chlodzenia i gdzie mu do laptopa. Co do reszty to bladego pojecia nie mam. W desktopach niektorych z kt133 te durnie dzialaly, ale nikt ci nie zagwarantuje, ze w tym lpku bedzie to dzialac. Chociaz mysle, ze mozna byloby zmieniac mnoznik przy pomocy RMClocka. Pozostaje pomalowac mostki i zainstalowc. Inaczej sie raczej nie dowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Zobaczymy po weekendzie, mam nadzieję że pięknie zadziała i trochę jeszcze posłuży ;) Co do podkręcania na 2ghz to zastanawiam się nad kupnem i modyfikacją jaiegoś używanego chłodzenia z Allegro - ostatnio jakieśHeat Pipki były za 20zł. Na poborze mocy mi nie zależy bo bateria raczej jest zombie. Edytowane 18 Maja 2006 przez Jackass_Ass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...