Lenin2 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Witam Mam sprzet plyta glowna 7NF-RZ-C gigabyte bios f4 geforce 6600 z biosem sparkla agp 512 ddr kingston Procesor Athlon XP Thoroughbred-B 2200 + Mam pytanie odnosnie wynikow z everesta. czy to jest blad jakis ze karta pracuje mi na agp 4 a nie 8 ? tutaj wszystko na temat plyty glownej http://pclab.pl/art12279.html Właściwości procesora AMD Athlon XP, 2033 MHz (13.5 x 151) 2400+ Kontroler AGP Wersja AGP 3.00 Stan AGP Wyłączone Urządzenie AGP nVIDIA GeForce 6600 AGP Rozmiar pamięci fizycznej dostępnej dla AGP 128 MB Obsługiwane szybkości AGP 1x, 2x, 4x, 8x Bieżąca szybkość AGP 4x Fast-Write Obsługiwane, Wyłączone Side Band Addressing Obsługiwane, Wyłączone Problemy i Sugestie Problem AGP jest wyłączone. To może zmniejszyć wydajność. Problem Obecna szybkość AGP jest mniejsza od największej obsługiwanej. To może zmniejszyć wydajność. Właściwości magistrali pamięci: Rzeczywista częstotliwość taktowania 188 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 376 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Przestaw sobie w biosie na AGPx8, pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Przestaw sobie w biosie na AGPx8, pozdro a gdzie t o jest bo nie widzialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Tak ciezko poszukac?? Z przytoczonego przez Ciebie linka -> AGP frequency Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 "AGP frequency" to raczej służy do zmiany częstotliwości AGP. Naciśnij na głównym ekranie BIOS CTRL+F1 i dopiero wtedy wejdź do Advanced Chipset - może wtedy pojawi się opcja odpowiedzialna za szybkość AGP (AGP Mode albo jakoś tak). Możesz spróbować też zmienić tryb AGP za pomocą oprogramowania (chyba dało się w Riva Tuner). Tak wogóle to między AGP 4x a 8x na tej karcie to i tak praktycznie nie będzie różnicy, więc nawet jak nie znajdziesz tej opcji w BIOS, to nie ma się co przejmować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenin2 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 ok a mozesz mi powiedziec ile ustawic % w pamieciach i jesli fsb mam na 151 pamieci mam kingstona 2x 256 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 100% - na NF2 najlepszą wydajność uzyskasz przy pracy synchronicznej RAM:FSB - było już o tym pisane wiele razy. RAM wtedy pójdzie na 151MHz (302MHz efektywnie) - powinien działać bez problemów. Możesz nawet spróbować ustawić lepsze opóźnienia ręcznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...