Imperator Kret Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Na chipset najlepiej zrobić 5+5 mm całość z miedzi lub miedź + mosiądz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Chyba 5cm + 5cm :) tak? Czyli wszędzie takie same 5cm x 5cm x 3 :) fajnie :) tylko topy będą różne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 nie, Pumie chodzilo o spod 5mm i top 5mm (grubosc) ;) na chipset zrob sobie takiego prisonka jak ja, fotki (cos tam widac) sa na poprzedniej stronie, teraz sobie siedzi na NB na asrocku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jakie wymiary ma ten bloczek na Chipset? A i mój chipset jest pod grafą jak to u DFI ;) no więc będzie trzeba pokombinować jak dać króćce :) ale to się wymyśli. Projekt identyczny na chipset jak na CPU czy jakieś zmiany (poza wymiarami)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 aa moze cos ala lphacool NexXxoS NB-SLI 1 Northbridge tutaj jest jako taki projekt ale spod mogl bys zrobic prosona ?? co ty na to ?? :D bloczek idealnie leze na DFI wiem bo mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Dzięki :) w takim razie wiszę już dwa piwa :) dokładnie spód zrobię prisona a top od alphacool :) super :) myślę że spody będę miał szybciej niż topy. :D no to zostało tylko rozstrzygnąć jak zrobić grafę heh sód też prisonowaty a góra ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Jak masz dostęp do profesjonalnych narzędzi (a masz ;] ) "strzel" sobie fullcovera, imo będzie najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Tak sadzisz?? Spód zrobię z miedzi a top z...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 plexy :) zeby bylo widac twoja prace :) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 :D no to będzie plexy :) pobawię się nią :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 zrobilem fotki bloku na hdd i proca. wczesniejsze sa w strasznej jakosci, nic nie widac. ---------------------------------------------------------------------------------------- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 I jak sprawuje sie bloczek na procku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 a daj spokoj <_< albo ten blok w moim wykonaniu to kompletny niewypal albo moj aquaszut nie jest w stanie odpowiednio rozpedzic wode przez jety, nie wiem. wiem tylko ze tempy mialem straszne i musialem sprowotem zalozyc prisona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Dziwne że tak mało wydajny... może rzeczywiście ma zbyt duże opory jak na taką pompke. A mógłbyś jeszcze zdradzić w jaki sposób na ręcznej frezarce wykonałeś takie zaokrąglone rowki pod oring? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zrób test w misce - zdejmij top z bloczka podłącz pompke i zobacz jaką robi fontannę Tak wyglądało u mnie na Atmanie 800l/h i 21 dysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Z lekka odświeżę temat, ale właśnie będę montował w obudowie blok na dyski, o którym tutaj kilka postów wyżej pisałem i nie będę miał juz w najbliższym czasie okazji porobić zdjęć, także pstryknąłem kilka fotek komórką i przedstawię je. Słabo widać, ale tak to wyszło: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Hmm... wyglada calkiem, calkiem. Napisz jak sprawuja sie halas + temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 no ladna kosa :) az trudno rozpoznac w nim ten bloczek z przed paru stron, jakos wykonania tez na wysokim poziomie. moje gratki ;) i w dodatku na dwa hdd. ladnie sie komponuje niebieski z czarnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Adaptacja mojego starego prisona pod LGA775 ;p Wlasciwie to wystarczylo zrobic nowa zapinke ale zeby bylo ciekawiej to ukrecila mi sie sruba w spodzie i mialem sporo zabawy zeby doprowadzic blok do stanu uzywalnosci. Kupilem w hydraulicznym jakies szybkozlaczki ale wygladaja troche dziwnie, mam nadzieje ze beda szczelne. poza tym jestem ciekaw jak to sie bedzie spisywac z pentiumDC, zwlaszcza ze ihs jest na procu a ta konstrukcja jest przeznaczona raczej dla "golych jajek" :) ----------------- Dopieszczanie chlodnicy. Przylutowane tulejki do zamocowania chlodnicy do obudowy i przylutowane blaszane boki (bo byly finy na wierzchu). Musze jeszcze zgrabnie zabudowac dolny i gorny zbiornik, przylutowac listki umozliwiajace zamocowanie shrouda z wentylem. No i na koniec szpachla i malowanko. Jednym slowem jeszcze sporo pracy... ale zabawa oplacalna bo nagrzewka wydajnoscia bije na leb te dwu-wentylatorowe kanapki ;) ========================================================== Update Tak wyglada kadet po tuningu :D Z niebieskimi wezami prezentuje sie bardzo fajnie I nowa zapinka z kwasowki do bloku na chipset (wycinana recznie, istna katorga, twarde to jak diabli) Znudzila mi sie pleksa wiec topy pomaluje na czarno. Nie chcialo mi sie paprac w szpachli wiec kadet nie ma oslonietych zbiorniczkow. Najwazniejsze ze teraz ma uchwyty do zamocowania go do obudowy i mocowanie do shrouda ktorego z reszta musze dopiero zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Fajnie się prezentuje kadet z tym wężem ;) PIMP my Kadet :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Bloczki po tuningu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borozu Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Bloczki po tuninguTopy "prawie" jak aluminiowe :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Co do tematu bloków na dysk. Jakim materiałem najlepiej wygłuszyć dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 gęstą pianką która skutecznie izoluje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...