gmaro Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 WItam:) Jako że mój wysłużony Atman-304 powiewa grozą postanowiłem zmienić na atmana-305 na forum widziałem wiele różnych prób przeróbki atmana a oto moja przeróbka.... Zastosowałem krócce krócce 1/2 " ; -wylot wody wygwintowałem i wkręciłem króciec na teflonie + oring -Wlot miejsce gdzie zasysana jest woda , ztoczyłem delikatnie krócic od strony gwintu tak zeby można było go wcisnąć twardo. wyglądało to mniej wiecej tak: W miejsce oringa który był w pompce standardowo dołączony o grubości fi 1,6 zastosowałem ciut grubszy tzn fi 2 a następnie na szybko przygotowałem detale do powieszenia pompki.. a tu jest już przykręcone detale do pompki : a tu juz pompka powieszona :P a to pierwsze testy , jak narazie spisuje sie to bardzo dobrze:) ,zero przecieków i bardzo cicho:) zapraszam do dyskusji:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Wyglada naprawde niezle. Tylko te sprezyny zdaja sie byc dosc mocne (sztywne?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 ja osiągnąłem podobne parametry bez szyn i gumek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Wyglada naprawde niezle. Tylko te sprezyny zdaja sie byc dosc mocne (sztywne?). takie akurat miałem ale w planie jest kilka rodzajów żeby można było poróbnać i wybrac te najlepsze.. ale problem mam z wężami bo chiałem kupić Cellfasty 10x1.5 długość 5 m moze ktoś pomoże w zakupie?? lub ma na stanie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=2140515 Edytowane 19 Maja 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Co do węży to mogę pomóc. Jakby co to gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Świetny patent z tym podwieszeniem :) I pompka się przez to mniej grzeje ;] A co do węży to i ja mogę pomóc ;) Mamy trochę tych budowlanych we Wrocku :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Co do węży to mogę pomóc. Jakby co to gg. A co do węży to i ja mogę pomóc ;) Mamy trochę tych budowlanych we Wrocku :]Juz z gmaro na ten temat rozmawiałem. :wink: Pompeczka fajnie podwieszona, tylko troche wiecej miejsca zajmuje niestety. Ale patencik ciekawy i ładnie wykonany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Pompeczka fajnie podwieszona, tylko troche wiecej miejsca zajmuje niestety. Ale patencik ciekawy i ładnie wykonany. napewno bedzie lepiej wyglądało jak się pomaluje cąłość ale to juz niedługo tylko pozostaje dobór kolorystyki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 ale wydaje mi sie ze drgania nadal beda, beda przenoszone przez weze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Moim zdaniem przerost formy nad trescią, owszem dziala bo musi ale wyciszyc pompke mozna w dużo bardziej prostszy sposób. +5 za oryginalność :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Co do węży to mogę pomóc. Jakby co to gg.jak chcesz kupowac w OBI to cellów ani kutasynów już nie ma, sa twarde jak skała Varioluxy. W casto Crystale, nie wiele lepsze :| W Matechu same jakieś do benzyny i oleju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 cos mi sie wydaje ze drgan moze nie bedzie az tak duzych jak bez tego, ale za to bedzie głosno. Z tego co zobaczyłem na fotkach, pompka ma kontakt z tą blaszką, do ktorej sąprzyczepione spręzynki. Mogłaby sie znalzezc miedzy nimi jakas gąbka. PS. Ile ciebie to kosztowało?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 cos mi sie wydaje ze drgan moze nie bedzie az tak duzych jak bez tego, ale za to bedzie głosno. Z tego co zobaczyłem na fotkach, pompka ma kontakt z tą blaszką, do ktorej sąprzyczepione spręzynki. Mogłaby sie znalzezc miedzy nimi jakas gąbka. PS. Ile ciebie to kosztowało?? nom zapomnialem dodać ale tam jest włożona guma kąbczasta o grubosci 10 mm od tylu pompki i od spodu wiec wszystko jest odizolowane i pompka nie ma styku z metalową częścią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 około rok temu zrobiłem to samo też na atmanie 305@inline niestety niemam zdjęć :/ ja powiesiłem atmana na gumkach a szyny zrobiłem z zaślepek od obudowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...