pmp Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 A widział ktoś 91.37 dla x64 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 91.37 na razie tylko dla x32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam wszystkich serdecznie. Mam zamiar sprzedać swoje dwie grafiki XFX 7900GT i zastąpić je jedną grafiką 7950 Gx2, co o tym myślicie? Jak długo trzeba czekać zanim pojawi się sprzęt lepszy od tego? Raczej takich dwóch kart: 7950 Gx2 nie można połączyć w SLI, bo już tam taki układ istnieje, jak rozumiem? Oczywiście zamierzam też przeskoczyć na Core 2 Duo E6600. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam wszystkich serdecznie. Mam zamiar sprzedać swoje dwie grafiki XFX 7900GT i zastąpić je jedną grafiką 7950 Gx2, co o tym myślicie? Jak długo trzeba czekać zanim pojawi się sprzęt lepszy od tego? Raczej takich dwóch kart: 7950 Gx2 nie można połączyć w SLI, bo już tam taki układ istnieje, jak rozumiem? Oczywiście zamierzam też przeskoczyć na Core 2 Duo E6600. Pozdrawiam http://twojepc.pl/news12837.html ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Czy na Asusie P5W DH Deluxe mi to ruszy, niby wymienili tutaj C2D, ale płyty do tego odpowiedniej nie podali? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Czy na Asusie P5W DH Deluxe mi to ruszy, niby wymienili tutaj C2D, ale płyty do tego odpowiedniej nie podali? Pozdro. SLI na mobo intela rusza tylko na specjalnie modowanych sterach, wiec poki ktos takich nie wyskrobie na bazie tych podnych wyzej to nikle szanse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Witam wszystkich serdecznie. Mam zamiar sprzedać swoje dwie grafiki XFX 7900GT i zastąpić je jedną grafiką 7950 Gx2, co o tym myślicie? Jak długo trzeba czekać zanim pojawi się sprzęt lepszy od tego? Raczej takich dwóch kart: 7950 Gx2 nie można połączyć w SLI, bo już tam taki układ istnieje, jak rozumiem? Oczywiście zamierzam też przeskoczyć na Core 2 Duo E6600. Pozdrawiam Do premiery g80 lub r600, czyli kart dx10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Powiedzcie jak glosne jest chlodzenie w 7950 Gx2. Bo zamierzam kupic taka grafike. Mam nadzieje ze nie takie jak suszarka w 7900GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Jeśli myślisz że to nie będzie suszarka to sie przliczysz ;) Przecież widać że to są stadardowe wyjce od nV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Czytalem gdzies ze nie sa takie glosne. Ale chcialbym posluchac opinii uzytkownikow tej grafiki. Moze jeszzce jakies uwagi dotyczace tej karty. Wszstko sprawuje sie ok? Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 No szczególnie ciche to nie jest, ale dramatu w stylu FX5900 też nie ma. Nie miałem nigdy okazji słuchać 7900 GT więc nie umiem sprecyzować, ale z drugiej strony od X850XT/PE jest minimalnie cichsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Wyszedl test ATI x1950XTX. W wiekszosci testow Gx2 wygrywa z wyrazna przewaga nad konkurentem. http://pclab.pl/art21734-1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Lysyn pisałeś do mnie na PW i opisałem Tobie moje spostrzeżenia z pracy GX2, a co do głośności pracy tej karty nie rozumię dlaczego wypowiadają się ludzie którzy jej nie słyszeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja jej nie słyszałem :sad: Ale cztałem gdzieś, że to chłodzenie (pomimo dwóch wiatraków) nie jest takie złe :) Z drugiej strony pmp piszę, że nie ma dramatu, ale dla mnie jeśli jest głośniejsze niż x800 to dramat właśnie jest... :? Nexor napisz coś więcej :D pozdro Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Karta jest ciutek głośniejsza niż 7900GTX. Na starcie jak obroty są na max to się zgodzę, ale potem nie ma problemu. Najważniejsze aby jej zapewnić dobry przepływ powietrza w budzie. W koszyku na dyski na przeciw karty zamontowałem cichą 80-tkę (jako przedłużenie przedniej 120) W ten sposób wewnętrzne GPU ma ułatwione zasysanie, a zarazem odprowadzanie ciepłego powietrza prosto do wylotu. Dolny GPU nie ma własnego odprowadzenia ciepła więc zamontowałem tego wentyla w slocie pod kartą. Zabiegi te pomogły w obniżeniu temperatur na GPU1, GPU2 i w obudowie o parę stopni. A tak wogóle to mam wyciszoną budę (ciche wentyle, mata wytłumiająca) i dostawałbym zielonej gorączki gdyby karciocha była głośna. Wkurza mnie inny problem, a mianowicie to że nie mogę pograć w niektóre gierki na max przy większej rozdziałce bo mam mało ramu :mur: więc z za wielkiej wody przybędą do mnie Mushkiny Redline PC4000 z serii testowanej przez bachusa :D i do pełni szczęścia brakuje mi LCD 20' i kibelka. Na pierwszy ogień idzie WC, już myślę nad doborem elementów. Sorki za mały offff... Pozdro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Zakupilem w koncu ta karte ( Gigabyte ). Chlodzenie w porownaniu z 7900GT jest ciche. Jakich sterow uzywacie pod GX2? 91.31, 91.36, 91.37 a moze 91.45? 91.45 sa niby pod Quad NVIDIA SLI. Zapodalem stery 91.45 a potem 91.37 i po uruchomieniu 3dMarka 2006 komp sie wiesza. Moze to wina tego ze wczesniej na tym systemie mialem karte ATI ? Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Polecam 91.31. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Lysyn za ile kupiłeś 7950 , i gdzie najtaniej można dostać 7950gx2 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Wyszedl test ATI x1950XTX. W wiekszosci testow Gx2 wygrywa z wyrazna przewaga nad konkurentem. http://pclab.pl/art21734-1.html Tylko że X1950XTX ma kosztować ~1600zł a nie ponad 2k jak GX2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Uzywajac oryginalnych sterowniow mozna ustawic zeby karta uzywala 2-ch GPU. Takiej opcji przynajmniej ja nie widze w sterownikach alternatywnych np. NGO. Jaka na takich sterach uaktywnic tryb 2 GPU dla karty 7950 GX2? Jakis wpis do rejestru? Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 ? domyślnie karta używa dwóch GPU pomimo braku okienka typu. włącz SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) ? U mnie karta domyslnie nie uzywa 2-ch GPU. Gdzie mam wlaczyc SLI w biosie? Przeciez to nie jest karta SLI ( uzywa 1-go slotu ). Obecnie mam w biosie wylaczone SLI i po przestawieniu w sterach jest OK! Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 A gdzie ja napisalem ze masz _włączyć SLI ? Moje zdanie brzmi "...pomimo braku okienka typu "Włącz SLI"", chyba kropka mi się źle postawiła. Dlaczego więc uważasz że Twoja karta używa tylko jednego rdzenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Niestety u mnie domyslnie ustawiony jest 1 rdzen. A skad to wiem. Zapuszczam 3dMarka 2005 i po zapodaniu sterow mam w pierwszym tescie ok 40 klatek a jak zaznacze w sterach zeby korzystalo z 2 rdzeni odrazu wynik skacze do 70. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 A ja mam takie pytanko do posiadaczy 7950 GX2. Otóż jaka jest najwyższa wartość antialiasingu dla tej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Witam. Orientujecie się może, czy ta karta będzie działać bezproblemowo na płycie Gigabyte GA-965P DS4? Na liście Nvidii jej nie ma :? I co sądzicie o firmie XFX, bo 7950 GX2 w jej wydaniu kosztuje niecałe 1900 zł http://www.adapter.pl/eshop/view_product.php?product=12039 Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Dobra mam bardzo ważne pytania do posiadaczy Gx2: 1. jaka jest długość karty (prosze o w miare dokładnie podać ;) - w necie nic o tym nie ma) 2. jaką trzeba kupić do tej karty zasilke (ile W ? 600 styknie czy za mało ?) 3. jak głośne jest stockowe chłodzenie ? Edytowane 3 Grudnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witam. Mój kumpel ma problem z tą kartą(Leadtek 7950 GT), otóż nie działa mu tryb SLI. Nie wie nawet jak go włączyć, ponieważ nie ma tego we właściwościach pulpitu. Ściągał najnowsze sterowniki do płyty i do samej karty, ale nie pomogło, pracuje tylko jeden rdzeń. Czy wie ktoś może jak włączyć tu SLI? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Witam. Mój kumpel ma problem z tą kartą(Leadtek 7950 GT), otóż nie działa mu tryb SLI. Nie wie nawet jak go włączyć, ponieważ nie ma tego we właściwościach pulpitu. Ściągał najnowsze sterowniki do płyty i do samej karty, ale nie pomogło, pracuje tylko jeden rdzeń. Czy wie ktoś może jak włączyć tu SLI? Pozdro.7950gt to jeden rdzen .. nie ma w niej sli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Ups, no cóż, dzięki :oops:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...