KolCichy Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Mam zamiar go kupić, ale nie mam gdzie obejrzeć w praktyce. Pytanie kieruję do posiadaczy czegoś na takiej matrycy (S-IPS), LG 1930B/S ma podobno taką samą: jak ze smużeniem w grach? Na razie mam LG 1730B na TN (naklejka "12 ms") i jak dla mnie smużenie niezauważalne, miałem okazję też pograć na Samsungu 213T (PVA) i to była tragedia... Proszę powstrzymać się od rad "do gier bierz tylko TN+!" :)) nb. tak, czytałem forum na MVA.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Mam zamiar go kupić, ale nie mam gdzie obejrzeć w praktyce. Pytanie kieruję do posiadaczy czegoś na takiej matrycy (S-IPS), LG 1930B/S ma podobno taką samą: jak ze smużeniem w grach? Na razie mam LG 1730B na TN (naklejka "12 ms") i jak dla mnie smużenie niezauważalne, miałem okazję też pograć na Samsungu 213T (PVA) i to była tragedia... Proszę powstrzymać się od rad "do gier bierz tylko TN+!" :)) nb. tak, czytałem forum na MVA.pl.hehe to tam masz cały topic o tym LCD :) nic więcej sie juz nie wymyśli :) jak na tym LG nie widziałeś smurzenia to na tym necu też nie :) tylko czy warto wydawać tyle kasy :) Edytowane 19 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Mam zamiar go kupić, ale nie mam gdzie obejrzeć w praktyce. Pytanie kieruję do posiadaczy czegoś na takiej matrycy (S-IPS), LG 1930B/S ma podobno taką samą: jak ze smużeniem w grach? Na razie mam LG 1730B na TN (naklejka "12 ms") i jak dla mnie smużenie niezauważalne, miałem okazję też pograć na Samsungu 213T (PVA) i to była tragedia... Proszę powstrzymać się od rad "do gier bierz tylko TN+!" :)) nb. tak, czytałem forum na MVA.pl. LG jest na matrycy 25ms czyli na matrycy montowanej w poprzedniej wersji 1970NX (zakładając ze to ta sama matryca ale chyba tak). Obecnie (tj. od jesieni zeszłego roku) 1970 NX ma matryce 18ms - to tak gwoli ścisłości. Co do smużenia w grach/filmach to jest niezauważalne - teraz gram w Obliviona i obraz jest midzio :D Skoro czytasz forum mva to tam jest wątek o tym monitorze (1970NX 18ms). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolCichy Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Sam sobie odpowiem, bo już kupiłem. Smużenie w takim Battlefieldzie 2 absolutnie nie przeszkadza (nieznacznie większe niż na tym LG 1730B), i, jak łatwo się domyślić, jestem zachwycony kątami (już nie ściemnia połowy obrazu, gdy lekko z dołu się popatrzy) i poziomem czerni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...