labo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 witam, mecze sie juz 2 dni z plytą asus P5Ld2 deluxe, i nie wiem co jest grane. Uruchamiam instalator xp sp2, kilka minut sie intaluje, łądowanie urządzeń itd, po czym wywala niebieski ekran, z błedem stop, cos tam, i pisze ze moze byc komp zawirusowany itd. Dodam iz wszystko mam nowe, pentium 930, plyta asus, samsung 250 giga sata II. Przeczytalem na forum ze trzeba drivery do sata. Wiec zrobilem sobie je na dyskietke, z cd dolocznego do plyty glownej ausa, i dalej to samo. Na poczatku instalacji wciskam F6 podaje mu ta dyskietke , instaluje i po paru minutach błąd wywala. Myslalem ze moze dysk uszkodzony,jakies bad sectory (dysk wykrywa ). Ale zrobilem myk, iż odłąćzyłem twardego i zapodalem xp live, nazwya to sie chyba BartPE , to jest xp sp1 dzialajacy tylko z cd. Ale nawet tu wywala błąd, konczy sie łądować(pasek postepu) i sie krzaczy , niebieski ekran. Wiec raczej to nie jest wina dysku, albo plyta glowna albo moze grafa. albo ja cos zle robie. Ochrona antywirusowa w biosie -nie ma takiej opcji, zeby ja wlaczyc czy wylaczyc. PRzywracalem domyslne ustawienia biosu, Twardy jest podlaczony do sata 1. Nie mam juz zadnych pomyslow , co mam zrobic, chyba pojade do serwisu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Sprawdz pamici. Jesli masz dwie wlozone to sprawdz na jednej a najlepiej sprawdz na calkowicie innych modulach. PS Jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 pamięci to 2 x 512 Patriot 667, nowki oczywiscie, zasilacz modecom 400 wat 2.0 PFC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 przy podlaczeniu twardziela do sata1 - 4 nie musisz miec zainstalowanych sterownikow do sata - sprawdz czy dobrze zapioles radiator do procka - ja sie nameczylem troche (duze prawdopodobienstwo ze odskoczyl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) ale co ma radiator do tego? moglby sie co najwyzej grzac, nie zauwazylem zeby byl ciepły, w biosie temp. normalna, przy dotyku radiatora tez B) hm, ja tez sie nameczylem z mocowaniem radiatora. Gdyby sie cos grzało bo zle by byl zalozony, to niebieskki ekran wyskakiwal by w ronzych momentach, a nie zawsze w tym samym miejscuu, po instalacji urzadzen. Edytowane 19 Maja 2006 przez skidoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinek Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Na 95% masz walnięte pamiątki. 5%, że to płyta. Na moje napewno pamiątki. Pozdro Ps: Nieważne, że nowe. Takie tez bywają padnięte... :D. Edytowane 19 Maja 2006 przez malinek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 na 95% jesli pamiatki sa walniete to wywala przy kopiowaniu plikow (zaraz po sformatowaniu) i twierdiz ze nie moze skopiowac pliku. a podnosiles napiecie dla tych pamieci u stawiales timmingi ? czy sa by spd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 nie byla zadnego oc, wszystko standardowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 nie byla zadnego oc, wszystko standardowo a te pamieci przypadkiem nie wymagaja reczneog ustawienia timingow i napiecia ? w geilach to juz stadart ze trzeba pozmieniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 hm, co tu duzo mowic, bylem w serwisie i sie osmieszylem :/ troche, zle podlaczylem naped optyczny, hm, moj poprzedni komp ma s478 nie mial takich bajerow stad moj blad , temta mozna zamknać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...