Skocz do zawartości
labo

Płyta Asus , Xp Sie Nie Chce Zainstalować

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mecze sie juz 2 dni z plytą asus P5Ld2 deluxe, i nie wiem co jest grane.

Uruchamiam instalator xp sp2, kilka minut sie intaluje, łądowanie urządzeń itd, po czym wywala niebieski ekran, z błedem stop, cos tam, i pisze ze moze byc komp zawirusowany itd.

Dodam iz wszystko mam nowe, pentium 930, plyta asus, samsung 250 giga sata II.

Przeczytalem na forum ze trzeba drivery do sata. Wiec zrobilem sobie je na dyskietke, z cd dolocznego do plyty glownej ausa, i dalej to samo. Na poczatku instalacji wciskam F6 podaje mu ta dyskietke , instaluje i po paru minutach błąd wywala.

Myslalem ze moze dysk uszkodzony,jakies bad sectory (dysk wykrywa ).

Ale zrobilem myk, iż odłąćzyłem twardego i zapodalem xp live, nazwya to sie chyba BartPE , to jest xp sp1 dzialajacy tylko z cd. Ale nawet tu wywala błąd, konczy sie łądować(pasek postepu) i sie krzaczy , niebieski ekran.

Wiec raczej to nie jest wina dysku, albo plyta glowna albo moze grafa. albo ja cos zle robie.

Ochrona antywirusowa w biosie -nie ma takiej opcji, zeby ja wlaczyc czy wylaczyc.

PRzywracalem domyslne ustawienia biosu,

Twardy jest podlaczony do sata 1.

Nie mam juz zadnych pomyslow , co mam zrobic, chyba pojade do serwisu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale co ma radiator do tego?

moglby sie co najwyzej grzac, nie zauwazylem zeby byl ciepły, w biosie temp. normalna, przy dotyku radiatora tez B)

hm, ja tez sie nameczylem z mocowaniem radiatora.

Gdyby sie cos grzało bo zle by byl zalozony, to niebieskki ekran wyskakiwal by w ronzych momentach, a nie zawsze w tym samym miejscuu, po instalacji urzadzen.

Edytowane przez skidoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi