Mr.Martin Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Witam Mam obudowe chiefteca WYGLAD ale niestety dzieki tym otworom okropnie osadza sie kurz w srodku. W obudowie mam zainstalowane dwa wiatraki - jeden z tylu 12 cm , drugi z boku kolo dysku HDD. Ostatnio zauwazylem w ofercie sklepu pewne filtry ale nie wiem czy sa one warte - WYGLAD Czy ktos z Was moze stosowal je, albo wie cos na ich temat czy zdaja swoja role Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Na ich temat nic nie wiem. Ale jest baaardzo tani sposób na kurz. Po pierwsze, odkurz pokoj :P A po drugie poprzyklejaj kawałkami taśmy klejącej od wewnątrz budy ( w miejscach otworów na wentyle), chusteczki higieniczne (tylko jedną warstwe, 2 lub 3 to za duzo - powietrze nie przelatuje). Moze nie wygląda to zbyt ładnie, ale spełnia swoje zadanie w 100%, a nawet pewnie lepiej od takich filtrów za które trzeba zabulić. P.S.: Oczywiscie nie przyklejaj tego do wentylatorów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Dobrym filtrem jest tez ponczocha ;) Jak nie lubisz samorobek i nie zal ci tych 39 zl to bierz - osobiscie gdybym mial problemy z nadmiarem kurzu na pewno bym je zakupil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Dobrym filtrem jest tez ponczocha ;) Jak nie lubisz samorobek i nie zal ci tych 39 zl to bierz - osobiscie gdybym mial problemy z nadmiarem kurzu na pewno bym je zakupil. kasy moze i zal ale jak patrze na wydawana kase na sprezone powietrze to juz nie tak zal :) tylko czy takie cos napewno zatrzymuje kurz a przepuszcza dobrze powietrze ( chociaz to chieftec wiec powinno byc oki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 kasy moze i zal ale jak patrze na wydawana kase na sprezone powietrze to juz nie tak zal :) tylko czy takie cos napewno zatrzymuje kurz a przepuszcza dobrze powietrze ( chociaz to chieftec wiec powinno byc oki) Ja mam zrobione z ponczochy - mam taka obudowe jak podales tyle ze BIG TOWERA z dwoma 120x 120 z tylu :) potwierdzam ze obieg powietrza w tej budzie jest NIesamowity :) i majac flitry co jakis czas musze je oczyszczac ... przedtem bez flitrow tragedia byla ;/ Tak wiec polecam sposob z ponczocha :) a jesli ci nie zal kasy to kup chiefteca zestaw bedzie pewnie jeszcze skuteczniejszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 no i kupilem sobie ten bajerek czyli te filtry Chiefteca - jestem mile zaskoczony , wykonanie ich jest super (jak wszystkie produkty chefteca) , nie wiem jak z zatrzymywaniem kurzu ale jesli chodzi o przeplyw powietrza to po prawie 5 godzinym wygrzewaniu kompa mialem w nim takie temp jak wczesniej bez filtrow. Patrzac na ta gabke (filtr) widac ze jest dosc starannie i profesjonalnie wykonana i mam nadzieje ze dobrze bedzie zatrzymywac kurz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...